Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Turdusu nalej.ogólnie superol to olej jednosezonowy i powinno się go 2 razy do roku wymieniac

skoro jednosezonowy to nie tyle wymieniać co zmieniać a to różnica 

Opublikowano
5 minut temu, akooo napisał:

Ale co jak się zmieni rodzaj oleju to trzeba go przepłukać wcześniej? A jak nie przepłucze to co się stanie?

Pytanie moje tyczy się też innych oleji do c-330 przekładniowych itp...

nic jak spuszczasz olej rozgrzany to mało co zostanie -śladowe ilości , wlewasz nowy i tyle .

Sam na dolewkę do 10W40 dolałem 15W40 bo akurat taki tylko miałem .

Podobnie mieszanie w skrzyni jak te same parametry to nic nie będzie , to nie skomplikowane skrzynie  (vario) że musi być specjalny olej który może się zwarzyć czy spienić po wymieszaniu ze zwykłym 

Opublikowano
29 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale konsumenta to im Polski nie przeszkadza 🙆‍♂️

i jeszcze się sadzą do mnie bo chce pługiem krajowym orać 🤷‍♂️

Ja dziś pierwsze orki zacząłem germańskim pługiem i powiem ci że już bym nie wrócił do naszego radła😆

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Ja co roku wymieniam i w skrzyni i w silniku mimo, że więcej stoi niż robi. Niech ma coś od życia na tej emeryturze😁

Wlal bys dobry olej przy tych godzinach raz na 3 lata i pieniadze na kobietę bys mial...

1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Na tyle co robi nie ma sensu przepłacać, cały czas jeździł na Superolu i wiosną znów Superol dostanie. 

Rozbierales kiedys silnik po superolu? Ja po rozebraniu silnika tydzien z brudnymi lapami chodzilem. W 80 tce ja kupilem dostala fusha 15w40 i po roku czasu jak zdjalem pokrywe zaworów to wszystko czyste, po remoncie silnika zalana turdusem i teraz po sezonie wszystko czyste, zero osadu. Jedynie cisnienie z pol bara nizsze miala na tym oleju bo rzadszy. Kiedys lali superol nawet cb bo innego nie było. Do kibla tez za stodole chodzisz? Kiedys chodzili i tez zyli.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ja dziś pierwsze orki zacząłem germańskim pługiem i powiem ci że już bym nie wrócił do naszego radła😆

bo żeś dobrego polskiego nie miał. Ludzie myślą, że polskie to tylko ug 40 letnie są.

Opublikowano
15 minut temu, Strongman napisał:

Turdus najlepszy ja tez lałem i lepsze oleje jak mobil castrol ale na nich ciśnienie mniejsze a o takich samych parametrach

To samo mogę potwierdzić, jak kupiłem kombajn to na początku lałem to co poprzednio właściciel mobil delvac, po zmianie na Turdus o takich samych parametrach ciśnienie wzrosło na zimnym jak i rozgrzanym 

Opublikowano

A jak ma wyglądać? Widać że nie zjedzony. A to że wyblakły to co poradzić 

2 minuty temu, lamboEVO100 napisał:

ciekawe jak będzie wyglądał jak będzie już w kraju  🤣

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, lamboEVO100 napisał:

ale co smiesznego? przeciez widac ze ciagnik zadbany i niepotargany i nic nie skorodowany to co niepasuje

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
9 minut temu, lamboEVO100 napisał:

Ten będzie lepszy .

Screenshot_20201116-202945_Poczta.jpg

Screenshot_20201116-203002_Poczta.jpg

Screenshot_20201116-202957_Poczta.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v