Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, bratrolnika napisał:

w sumie czy ktoś to sprawdza??? tym bardziej jak się wokół komina bujam i to też raz na ruski rok....

ale 1200 to za dużo, musiałbym hamulec najazdowy robić

Nie wiem jakiego masz tego fiata (jeśli dobrze pamiętam to mocny ale czy duży i ciężki to nie wiem) ale żebyś ciągał przyczepę o DMC 1200 kg ten fiat musiałby mieć DMC conajmniej1800kg i hamulec najazdowy pomógłby w jeździe ale przepisów by nie nagiął. Chyba żebyś sterował hamulcami przyczepy zza kierownicy to wtedy DMC przyczepy mogłoby być wyższe, być może równe DMC fiata (tego nie jestem pewien). Linków nie podam, pisałem z pamięci, chyba nic się w tej kwestii nie zmieniło od jakiegoś czasu, być może Policja nie zwraca na to uwagi tym bardziej wkoło komina...

Opublikowano

Przyczepka powyżej 750kg.  Kategoria E.  A co do wazenia wczoraj w Siewierzu na wadze była akcja bus .

51 minut temu, bratrolnika napisał:

Poczekaj do zimy to będę miał może na sprzedaż. 

A tak na poważnie to za 250-300zl kupisz całą sprawną

Ty już nic nie kombinuj, bo młody cię do garażu nie wpuści. ☺

• Haha 1
Opublikowano

Wystarczy hamulec najazdowy i taką 1200 dmc też możesz spokojnie ciągać na kategorii  B.

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

I co z tym fantem zrobić?łożyska rozdupczone zęby na jednym półksiężycu powycinane?kupować drugą?

IMG_20200521_113016.jpg

jak masz kupować nową czy używkę to lepiej już wstaw sobie z 360, może i trochę więcej $$ i czasu pochłonie ale też o wiele lżej kręcić na takiej

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Wystarczy hamulec najazdowy i taką 1200 dmc też możesz spokojnie ciągać na kategorii  B.

Pewnie tak, bo takie brawo 1600 kg DMC raczej ma (1200x1,33). We wcześniejszym poście przyjąłem zły współczynnik...

Opublikowano
37 minut temu, izydor6280 napisał:

jak masz kupować nową czy używkę to lepiej już wstaw sobie z 360, może i trochę więcej $$ i czasu pochłonie ale też o wiele lżej kręcić na takiej

Na szybko wstawię tylko łożyska nowe a ten jeden półksiężyc jeszcze da radę bo mi ciągnik potrzebny.byla kolumna od 60 ta nowego typu czyli drążek po prawej stronie po ojcu u matki to brat mnie ubiegł

Opublikowano

Akurat myślałem o przedniej części maski ale do zetora 9540😀 ostatnio teść nie zamknął jej (wydawało mu się że zamknął ale zamek nie zaskoczył, akurat pech chciał że tylko z jednej strony to zrobił a z drugiej wcale nie było zamknięte,tak może by jedno chociaż trafił) no i pobił lampę, pogiął siatkę i ramkę. Nigdzie się nie dostanie w sklepie,może ktoś coś wie na temat jakichś trupów na części do tych modeli zetorow?

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Kupował ktoś ostatnimi czasy jakies polskie rzemiosło uprawowo-siewne? Któreś marki z tych budżetowych z góry sobie odpuścić?

Sąsiad ma dziekana, po 2 latach caly rudy, i na spawach puszcza. 

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Akurat myślałem o przedniej części maski ale do zetora 9540😀 ostatnio teść nie zamknął jej (wydawało mu się że zamknął ale zamek nie zaskoczył, akurat pech chciał że tylko z jednej strony to zrobił a z drugiej wcale nie było zamknięte,tak może by jedno chociaż trafił) no i pobił lampę, pogiął siatkę i ramkę. Nigdzie się nie dostanie w sklepie,może ktoś coś wie na temat jakichś trupów na części do tych modeli zetorow?

W Sadkach kolo Nakła nad Notecią facet handluje zetorami, ma sporo zetorow tej serii. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, daron64 napisał:

To słabo, myślałem że dziekan nie jest najgorszy taki

Na 30 ha uzywa juz z 6 lat, 3m-dwa rzędy łap i walek strunowy. Chodzi w amazonce d7, a ciaga 912 albo 1224. Gdyby nie to malowanie... Nie wiem jak cenowo wyglada ale znajomy ma ze spawmetu. Mocna konstrukcja, robią je 15 km ode mnie. 

http://spaw-met.net.pl/nasza-oferta/maszyny-rolnicze/

Edytowane przez szymon09875
  • AgroTeam
Opublikowano

https://www.facebook.com/marketplace/item/779596562571367/ Nie lubię tego modelu ale cena dość rozsądna jak ktoś bardzo chce amazone małe

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

W Sadkach kolo Nakła nad Notecią facet handluje zetorami, ma sporo zetorow tej serii. 

A znajdę gdzieś numer telefonu w internecie? Albo może ktoś miał do czynienia z tym człowiekiem? Daleko jechać. A taka ciekawostka, mój Zetor kupiony był w Sadach😀 więc jakby miał w Sadkach to co mi potrzeba to byłoby dobrze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v