Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, rocknrollnik1 napisał:

W szerokich grudziądzkich też jest na płasko.Akurat wczoraj przy tym gracie dłubałem.Mocowanie z szerokiego pasuje do wąskiego tylko te kliny mocujące trzeba poprawić wspawując kawałek pręta w środek żeby się nie rozłaziły i nie zsuwały z wąskiego mocowania.

Czyli gdzieś koło Lelkowa?

A to popatrzę jutro jak pasuje.

Tak, niedaleko Lelkowa.

• Like 1
Opublikowano
danielursus3p napisał:

Ma ktoś renówkę serii 34 albo ceresa z ładowaczem? Załaduje tym zboża na łódkę? Czy rozglądać się za czymś większym do ładowacza? Pasuje mi takie coś bo jest stosunkowo niziutkie.

nie wiem czy załaduje ale bardzo niewygodna kabina do ładowacza

Opublikowano

A new holland tl te starsze? Warunek jest taki, że musi być to w pełni mechaniczny traktor. Plan był na mf 698, ale to już stare całkiem jest. Jakbym znalazł coś w odpowiednich pieniądzach do poprawek to bym kupił sobie takie coś.

Opublikowano

Emulgol kosztuje gorsze i to jest CHŁODZIWO jedyna wada to to że kiśnie. Wiertarka Stołowa do średnicy -15mm to rozwinięcie WS-15. Sytuacje ratują otwornice tak jak to robi bratrolnika. Remont tego sprzętu robionego u nas przez szkoły, jest drogi zwykle jest uszkodzone pinola+wrzeciono a o braku ogranicznika szkoda już chyba wspominać. 

Co do ciągników nie bójcie się "elektroniki" bo remont czysto mechanicznego ciągnika też tani nie jest. 5340 jest odpowiednikiem 72xx i jest jego nowszą wersją. Dobre Zetor to 9540 ale upolowanie go proste nie jest.  

Opublikowano

Pany, a poleci ktoś może jakieś przewody do spawarki? Mam magnuma snake'a u kable takie jak były w komplecie. No i oba są dość krótkie, często nawet jak sobie położę na podłodze spawarkę a spawane coś na stole to ja zwyczajnie przewracam jak się zapomnę i pociągnę za kabel jak chce się przesunąć. Do tego uchwyt elektrodowy jest tragiczny - rozgieldany, już musiałem pod sprężynę podkładki dawać, bo nie dociskał elektrody, do tego ta płytka, która trzyma elektrodę (jak ona się fachowo nazywa?) bardzo szybko się zniszczyła -wytarla i też nie trzyma już stabilnie elektrody.

Opublikowano
5 minut temu, daron64 napisał:

Pany, a poleci ktoś może jakieś przewody do spawarki? Mam magnuma snake'a u kable takie jak były w komplecie. No i oba są dość krótkie, często nawet jak sobie położę na podłodze spawarkę a spawane coś na stole to ja zwyczajnie przewracam jak się zapomnę i pociągnę za kabel jak chce się przesunąć. Do tego uchwyt elektrodowy jest tragiczny - rozgieldany, już musiałem pod sprężynę podkładki dawać, bo nie dociskał elektrody, do tego ta płytka, która trzyma elektrodę (jak ona się fachowo nazywa?) bardzo szybko się zniszczyła -wytarla i też nie trzyma już stabilnie elektrody.

Ja kupowalem po 23 zl mb/brutto 50mm2

Opublikowano
13 minut temu, hubertb napisał:

Przewody się robi. Kupujesz linkę(przewód) zaciski itp. wszystko do dostania w sklepie spawalniczym.

Fajnie. Tzn fajnie by było jakbym wiedział jaki przekrój będzie na sto procent odpowiedni i jakie zaciski. Ale jakbym wiedział, to czy zadawał bym to pytanie 🤷

11 minut temu, szymon09875 napisał:

Ja kupowalem po 23 zl mb/brutto 50mm2

Jak tabele gdzieś widziałem z przekrojami, to wlasnie przy ~200A (teoretycznych oczywiście) było 50mm. A jak z uchwytami?

Opublikowano

Kupilem juz wczesniej i mialem jeszcze dobre, mam taki do 400A z 4-5 lat ale nie pamietam ile kosztowal wtedy cos kolo 50 zl,  firmy esab, wyspawane kilkanascie jak nie dziesiat paczek elektrod i jedyne co to upalila sie oslona izolujaca przy uchwycie. 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v