Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, red83 napisał:

Czyli nie serwisujesz zawieszenia, układu kierowniczego, nie wymieniasz łożysk kół, oleju w automacie, płynu chłodzącego itp. Czyli zajeździsz auto i następny właściciel dopiero pakuje kasę w gruza. Pouczać to sobie możesz gimbow przy zdjęciu Zetora na handel. 

bzdury piszesz jak dziecko.co mam srwisowac w ukladzie kierowniczym? lozyska kol?-czlowieku ,lozyska to mozesz w daci wymieniac.jedyne co to olej w automacie co 100tys km. bo to eksploatacyjne tak samo jak klocki hamulowe czy wycieraczki.zawieszenie to ja robilem raz w pasku b5 11 letnim co sam nie wiedxial ile ma nalotu. nawet w insigni po 270tys km zawieszenie bylo w idealnym stanie ale to z tras auto.czlowieku gruzy kupujesz i dziwisz sie ze ktos nie remontuje.tak samo slysze jak ktos kupi poflotowa skode 300-400tys km i dziwi sie ze po roku ciagle cos doklada.z jednym sie zgodzie nigdy nie wymienialem plyna chladzacego ale to i tak nie stare auta sprzedawalem gora 6lat wiec serwisuju uklady ,kierownicze  w gruzach dalej.

nawet amortyzatory jak jezdzisz po dlugich trasach nie dziurach to wytrzymuja mase km.zdziwil bys sie ile dobre auto ma sprawnosc amorow po 300tys jak jezdzis po austostradach duzo.

Edytowane przez szmergiel
lit
Opublikowano

Hahahaha ja akurat kupuję tylko auta z kraju od pierwszego właściciela. Gruzy to raczej ty sprzedajesz. Wiesz co, zostań przy handlu ciągnikami. Jak ktoś pyta o radę w sprawie kupna auta, to nie p..... l farmazonów, bo ludzie oczekują dobrej porady co kupić za swoje ciężko zarobione pieniądze.. i oby nigdy przy prędkości autostradowej łożysko nie padło.. tyle w temacie. 

Opublikowano

Ja miałem MTS mustang. Buty lekkie, zacząłem je ścierać to do tej pory tylko osłony z nosków wylazły a tak podeszwa w kilku miejscach przebita gwoździem (oczywiście nie na wylot). Ale już tak wyglądają że nie chce się nakładać ale leżą i koty mają gdzie spać 😀cenowo akurat jakieś 250zł

Opublikowano
red83 napisał:

.. i oby nigdy przy prędkości autostradowej łożysko nie padło.. tyle w temacie.

A to łożysko pada w sekundzie? to czym Ty jeździsz? scenikiem zrobiłem z 10000km z wyjącym lozyskiem. nic nie pękło. zwykły dyskomfort. prędkości do 120 km/h. staram się tego nie przekraczać. w żadnym aucie łożysko koła nie pęka od razu. najpierw daje o sobie znać, że już czas na wymianę.

• Like 2
Opublikowano

Kuga 2013r, kupiona w  IV 2016 ze 113000km na zegarze. Obecnie 184000km lewy amortyzator 83%, prawy 78%. Dojazd do domu niestety 1km dziurawą żużlówką.

W sobotę przegląd.

Opublikowano

Ten krótki odcinek żużlówki robi pewnie za 80-100km trasy, jak nie lepiej.

Auto kupione w komisie. 

Opublikowano

18letni Golf nadal ma fabryczne amortyzatory, na przeglądzie sprawność coś ponad 60%, ale chyba wożeniem ekogroszku mu tył dobiłem, pewnie będzie trzeba zmienić

ogólnie co do sprawności amortyzatorów-amortyzator nowy nie ma 100% sprawności, sprawność nowego amortyzatora z tego co pamiętam to waha się w granicach 85-90%

natomiast amortyzator zużyty to nie taki który ma sprawność 0%, chyba poniżej 20% sprawności to już smietnik

Opublikowano (edytowane)

Najczęściej to puszczają olej amory i to jest już złom.ja mam opla Movano z 99r i amortyzatory są jeszcze oryginały.we wrześniu na przeglądzie pokazywały po 75% jeszcze i wozi  się nie małe ładunki.2 lata temu robiłem przednie zawieszenie sprzęgło i wymiana przegubów to wszystko było jeszcze orginał

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
Opublikowano

Na badaniu u diagnosty nie jest sprawdzona strikte sprawność amortyzatorów tylko czas przez jaki opona styka się z podłożem. Może to równać się tym że kiepski samochody nigdy nie osiągną nawet 60% a samochody sportowe czy też po prostu z dobrze zaprojektowanym  zawieszeniem wskażą przez dłuższy czas wysokie wyniki.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v