Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, sumek666 napisał:

Tzn. Ze jak masz odpisać coś głupiego to nie pisz nic.

a co ja ci takiego głupiego odpisałem ?? ciężko pojechać do jakieś firmy ? ja nigdy nie pierdziele się z szukaniem węży tylko jadę do sklepu kładę na lade i mają szukać takiego, a jak nie ma to jadę do firmy co dorabiają i ze szpuli dobiera taki jak potrzeba i zakuwa takimi końcówkami jak trzeba

Edytowane przez Rolnik7343
  • Thanks 1
Opublikowano

Nie wiem czy zauważyłeś, że mamy niedzielne popołudnie. Najpierw chce sprawdzić ile może kosztować w Internecie żeby ponegocjowac w sklepie. Poza tym nie jestem Tobą i lubię wiedzieć co mam i z czego to się składa. 

7 minut temu, izydor6280 napisał:

ciekawe czyja to zasługa xD

Jeżeli sugerujesz, że moja to wskaż uchybienia.

Opublikowano
6 godzin temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Rady potrzebuje, przy kupnie gruchotka dla młodego kierowcy, lepiej umowę na siebie a jego na współwłaściciela czy umowę na młodego a siebie na współwłaściciela? 

Jak to wychodzi taniej i bezpieczniej dla moich pełnych zniżek? 

Lepiej młodego na współwłaściciela, przy wykupie ubezpieczenia wybierz ochronę zniżek, bo w razie jak młody gdzieś przydzwoni to ty nie tracisz zniżek. I wtedy ty nic na tym nie tracisz a młody zyskuje, bo zamiast za gruza płacić przykładowo 1500 to zapłaci 600 i oczywiście zniżki zaczną mu się naliczać. No przynajmniej tak było 6 lat temu w PZU jak swojego gruza kupowałem. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-opryskiwacza-5-sekc-z-filtrem-pilmet-8260598455

Czy ten rozdzielacz bedzie chociaz troche przypominal te ktore kiedys były montowane? Oryginalny przy skotarku wytrzymal jak dobrze pamietam z 10 lat, kilka set ha opryskane. A te co teraz idzie kupic w grene czy innych sklepach po roku, dwoch do wymiany bo nie idzie ustawic cisnienia. Inwestowac nie chce w stalocisnieniowy itp, chce cos co pozwoli zmieniac cisnienie w miare przewidywalnie 🙂

Edytowane przez szymon09875
Interpunkcja
Opublikowano
2 godziny temu, sumek666 napisał:

Nie wiem czy zauważyłeś, że mamy niedzielne popołudnie. Najpierw chce sprawdzić ile może kosztować w Internecie żeby ponegocjowac w sklepie. Poza tym nie jestem Tobą i lubię wiedzieć co mam i z czego to się składa. 

Jeżeli sugerujesz, że moja to wskaż uchybienia.

Ile sztuk masz do zakucia?

Opublikowano

szkoda że to były tylko prototypy i nie poszli tą drogą 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, sumek666 napisał:

Rozszyfruje ktoś mi co to za wąż?

13 mm średnicy, klucz 22 mm. 

20200216_150651.jpg

Przenieś do galerii

Hansa Flex

widzę że nie masz zielonego pojęcia o wężach hydraulicznych.  Co to znaczy 13 mm klucz 22. To co napisałeś to tylko świadczy o braku wiedzy. 

Akurat z węża to cie tylko cinśienie interesuję i polecam 360 bar minimum  czyli podwójny oplot. Tu masz 400 A teraz napisz jaki masz gwint bo to tylko sie liczy, bo przy 22 kluczu przeważnie w Polsce jest 18x1,5 mmm i jaki stożek., wewnętrzy czy zewnętrzny ??

Ale ty piszesz o 13 mm i klucz 22 to pewnie masz calowy,  bo pewnie gwint taki zmierzyłeś, więc jak nie masz próbnika to radze udać sie do firmy co zakuwają i tam ci sprawdzą i dobiorą, absolutnie na necie nie kupuj bo coś inne go ci przyjdzie. 

Jeszce jedno jak widze  napis FLEX  na wężu to od razy mam skojarzenia w moimi wałami Tytan z EXpom i Chińskimi wężami ciągle pękajacymi. 

Edytowane przez tomek73
  • Haha 1
Opublikowano

Jakbyś zauważył mamy niedzielę. 

Po drugie jakbyś zauważył już sobie rozszyfrowalem co mam tam napisane. 

Po trzecie jeszcze nie rozkrecalem końcówek.  

Po czwarte jaki próbnik? Widocznie światła to zbyt skomplikowane urządzenie dla Ciebie.

Klucz 22 mm to na nakrętkę m, a 13 mm średnica zewnętrzna węża. 

Jak chcesz mi pocisnąć to się musisz bardziej postarać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v