Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Marecki2922 napisał:

O kuźwa ja se kawę piję a mi tu biznes ktoś podebrał 😜😲

Zetorki , moje bronki mają podwójną ramę , nie malowane 

Ha ha zetorek wybrał moje i pojechał 😉😀

zetorki12 napisał:

Dobra Sławek . Szykuj nalewkę !

Tak się spieszył że boryszu nie było ☹🤔

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, slawek74 napisał:

na pogrzeb teściowej się spieszył czy jakoś tak 😀

Sąsiada . :D

Niech który bierze od Sławka ciężkie 5 polowe . Prawie nówki i niedrogo sprzeda .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

W pierwszej chwili myślałem ze to cena za ha sprzedaży 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Darek masz rację muj błąd.spojrzałem tylko na miejscowość a nie z jakiego powiatu

To i ja się tak kiedyś wybrałem po telefon do Jasienca, tylko że się okazało że to nie ten w sochaczewskim tylko koło Grójca

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Odpuść ten silnik ,bardzo mocno paliwożerny. Hujdaja z tym silnikiem ma kolega i spalanie na poziomie 14l a bude ma mniejszą ,dodatkowo dość drogi w naprawie/serwisie

A co powiesz o tym Santa Fe ?? 

Pany a może jakąś inną ,, terenówke'' polecicie tak do 20 tyś żeby było czym pola objechac i z przyczepką czasem bryknąć. Nie szukam samochodu wyjściowego tylko takiego bardziej w koło komina dla rolnika 🙈😂

3 godziny temu, rafal3939 napisał:

Sorento 2.4 trochę słaby ale będzie chodził, patrz na napędy, ma mieć pokrętło na 2h,4h i 4lo, jak ma auto to lipa bo nie rozlaczysz napędu. Co do jazdy bardzo przyjemne auto, ciche miękkie zawieszenie. 

Masz taką kije ? Właśnie z tego co widzę po olx to większość ma auto 2h i 4h

W sumie to już się pogubiłem w tych oznsczeniach 😂😂 

Takie to ok czy nie ok ?🤔😂

20200208_131134.jpg

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano

O sante fe ....

Samochód można powiedzieć pancerny, u mnie 1 egzemplarz przez 18miesiecy ok 80tys przebiegu w większości z koniowozem bądź laweta.  Części eksploatacyjne stosunkowo tanie w oryginale . Wyposażony dobrze. Oba egzemplarze mają napęd załączamy automatycznie . Na początku myślałem że to problem jednak po tym czasie jak użytkuje bardzo mi się podoba. 

Uciag na haku super, z koniowozem 2t DMC OK 8.5 do 9l ON /100km

Moje oba i brata to diesele 2.0 crdi i koniecznie te najsłabsze silniki tj 114-117km, jednostki bez dwumasy 

O silnikach benzynowych mogę się tylko wypowiedzieć tyle że 2.4 nie jest zbyt dobry a dlaczego to już pisałem wyżej, być może to tylko taki egzemplarz

Z minusów to na tylnych nadkolach  i klapie często pojawia się rdza . No i dość duze DMC z przyczepą 1300dmc już B+E i via toll 

A i jeszcze jedno na gospodarstwo to tylko i wyłącznie pierwsza generacja,dwójka to już miasto i trasa

W bdb stanie do 15 kupisz spokojnie

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

A co powiesz o tym Santa Fe ?? 

Pany a może jakąś inną ,, terenówke'' polecicie tak do 20 tyś żeby było czym pola objechac i z przyczepką czasem bryknąć. Nie szukam samochodu wyjściowego tylko takiego bardziej w koło komina dla rolnika 🙈😂

Masz taką kije ? Właśnie z tego co widzę po olx to większość ma auto 2h i 4h

W sumie to już się pogubiłem w tych oznsczeniach 😂😂 

Takie to ok czy nie ok ?🤔😂

20200208_131134.jpg

Takie jest nie ok. Jeśli jest auto to masz stały napęd rozdzielany procentowo na osie, nie da się wyłączyć przodu. Ma być 2h,4h,4l. Jest jeszcze kilka rodzajów reduktorów zależnie od skrzyni i silnika ale to już inna bajka. Miałem takie 2 sztuki diesla 2.5 ale to było 2 lata temu. Dzisiaj akurat kolega sprzedał jeepa Cherokee kj 2.4 z gazem za 20 tys. W terenie nawet sobie radzil tylko na trasę słaby bo przełożenia w skrzyni go blokowały. Nie wiem czy przy Sorento nie jest tak samo z silnikiem 2.4 pb. 

Edytowane przez rafal3939
Opublikowano
5 godzin temu, radekz200 napisał:

Takie panie takie 😛

29DAA572-C25E-4509-8363-E5E20FC491A5.jpeg

O takie to leć Panie do najbliższego marketu, najtańsza deska klozetowa, trochę siatki tynkowej i żywicy epoksydowej. Albo i bez łatania dziury, dla lepszej wentylacji😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v