Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, hubertuss napisał:

Co do domu to za 20 tys nie wiele zrobisz. A traktor mu potrzebny. A był w takim stanie, że defakto po ulicy nim jeździć nie mógł. Tu akurat logicznie pomyślał a ty nie.

Uwierz mi że za 20 tys zrobiłby minimum 2 kąty, że gul nie jednemu by skoczył, ale jak ktoś ma 2 lewe rączki (czyt. Andrzej) i nawet gwoździa nie potrafi wbić (nawet kibla nie potrafił zbić i drzwi), to i 100tys będzie za mało, bo on "nie ma uprawnień" 🤷‍♂️ Jak ktoś jest legat, to zawsze wymówkę znajdzie do wszystkiego, a jak ktoś głowę na karku ma, to zawsze jakoś poradzi bez narzekania 🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, micgal39533 napisał:

Wiadomo, że lepiej ja do tego remontu nic nie mam, aczkolwiek szkoda bo miał być filmik na yt jak Andrzej zakłada błotnik a tak to nie będzie 😪

Zawsze ten nowy może się urwać, nic straconego

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, kris91 napisał:

Uwierz mi że za 20 tys zrobiłby minimum 2 kąty, że gul nie jednemu by skoczył, ale jak ktoś ma 2 lewe rączki (czyt. Andrzej) i nawet gwoździa nie potrafi wbić (nawet kibla nie potrafił zbić i drzwi), to i 100tys będzie za mało, bo on "nie ma uprawnień" 🤷‍♂️ Jak ktoś jest legat, to zawsze wymówkę znajdzie do wszystkiego, a jak ktoś głowę na karku ma, to zawsze jakoś poradzi bez narzekania 🤷‍♂️

Same meble i sprzęt AGD do kuchni 35 tys 😉

Opublikowano

nie porównuj wyposażenia kuchni do lansowania się do wyposażenia i mebli do użytku. 

Opublikowano (edytowane)

A tam szkoda gadać  Remont ciągnika kosztował 10 czy 20 tys to akurat słusznie zrobił, że ciągnik ogarnął. Nadaje się to do jazdy policji w oczy nie kuje a i bezpieczniejsze jest. Swoją droga nie wiem co tam miało kosztować 20 tys? Trochę farby kabina nie koniecznie nowa i wspomaganie?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Dawno tu nie zaglądałem. Ale widzę że nadal to samo,  ile ludzi tyle opinii  o naszych bohaterach.  Chyba  Gienia  lekarz popłoszył bo jakiś ostatnio trzeźwy. 

Opublikowano

ten cyrk to trzeba na własne oczy zobaczyć. ja się nawet i sąsiadom nie dziwię że ich nie lubią.

nawet te darcie mordy pod bramą żeby zawolac to poco to. sąsiadów pełno w koło. A jeszcze codziennie słuchać jak Andrzej z Gienkiem się wyzywaja i na te bydło 🙉

Opublikowano
Paulina1985 napisał:

Eeeeej i wy tak co tydzień się przekomarzacie???? fajnie 😆😆😆 

uważaj bu hubcio Cię za uszy wyciaga i postawi do kąta 🤪😁

hubertuss napisał:

A innego jeszcze boli, że mu bielarkę kupili.

Kto gdzie i kiedy mu ,,bielarkę,, kupił 🤔😱

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

Dawno tu nie zaglądałem. Ale widzę że nadal to samo,  ile ludzi tyle opinii  o naszych bohaterach.  Chyba  Gienia  lekarz popłoszył bo jakiś ostatnio trzeźwy. 

chyba wielu nas na jesień zagląda...😂

Opublikowano (edytowane)

@slawek74 Znowu wspominasz dzieciństwo swoje? Coś tam o pokrzywie pisałeś teraz kolejne wspomnienia? A jak ci @ogarek pocisnął to szybko malutki się zrobiłeś. Po co te twoje zaczepki do mnie? Ja jej nie zaczepiałem i nie mam do niej żadnych pretensji. To o czym ty piszesz człowieku. Jakie ciąganie za uszy jaki kąt? Po co mam jej to robić? Tobie robili to nie każdemu muszą. Nie masz nic do napisania to jak zwykle zaczepki szukasz.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy tam je słychać.

Notabene ten co w poprzednim ciągniku radio chciał. Czyli Jarek chyba tą lawetą przywiózł ten traktor. Bo nie pamiętam co ale coś tam do schowka wkładał. Jak by przyjechał kierowca to chyba by mu po schowkach nie grzebał i nic do nich nie pakował.

Opublikowano
https://www.facebook.com/416652078467739/posts/2445196368946623/ nowy zwiastun. Jarek to niby przywiózł dla filmu w momencie gdy jarek wychodzi z samochodu w oddali widać Pana w kurtce z odblaskami w takiej samej jak był kierowca lawety
Opublikowano
47 minut temu, radekz200 napisał:

Same meble i sprzęt AGD do kuchni 35 tys 😉

Sądzę że Andrzej marmurów i kościelnych żyrandoli nie potrzebuje, wystarczy w promocji kupować, a Białystok daleko od niego nie jest 🤔 Policja jak będzie chciała, to do czegokolwiek się przyczepi w myśl, daj mi człowieka, a znajdę na niego paragraf 🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

23 minuty temu, micgal39533 napisał:

Wiadomo, że lepiej ja do tego remontu nic nie mam, aczkolwiek szkoda bo miał być filmik na yt jak Andrzej zakłada błotnik a tak to nie będzie 😪

Zawsze ten nowy może się urwać, nic straconego

No w sumie z jego talentem to wszystko możliwe, tylko patrzeć jak kabiny nie będzie

hubertuss napisał:

A tam szkoda gadać  Remont ciągnika kosztował 10 czy 20 tys to akurat słusznie zrobił, że ciągnik ogarnął. Nadaje się to do jazdy policji w oczy nie kuje a i bezpieczniejsze jest. Swoją droga nie wiem co tam miało kosztować 20 tys? Trochę farby kabina nie koniecznie nowa i wspomaganie?

No właśnie gdyby robili silnik, skrzynie to jeszcze bym zrozumiał że mogło jakimś cudem dobić do 20 tys ale tak za 3-4 puszki farby i wspomaganie z kabiną to tak średnio

Opublikowano

Ja słyszałem jak mówił do Jarka i znowu 10 tys gdy rozmawiali o montażu przedniego napędu. Nie wiem czy wydali 10 czy 20 ale teraz ten traktor przynajmniej spełnia warunki dopuszczenia do ruchu czego wcześniej w żaden sposób nie spełniał. Zresztą tak naprawdę nie znamy też zakresu prac. Może z mechaniki też coś poprawili czy naprawili. Instalacja nowa chyba wjechała bo coś tam Jarek mówił przy odpalaniu że coś się pozmieniało itd. Liczniki wyglądały na nowe. Teraz robocizna droga części tez nie tanie nawet do takiego czegoś. To tamto i się uzbierało.

Opublikowano

I chiba nawet wodziki w skrzyni nowe, bo taki zdziwiony był jak biegów szukał 😂

Opublikowano (edytowane)

No coś tam z biegami mówił. I nie wiem czy nie sprzęgło. Bo wcisnął tylko trochę i biegu nie mógł wrzucić. Bo pewnie kiedyś jak to mówią pod sufitem łapało.