Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, karolr2 napisał:

Jasne w Greene z górnej półki do koloru do wyboru 😊. Po za tym to działa w dwie strony......w przeciwieństwie do was ja się nie wytrącam w ich sprawy i nie tylko niech każdy żyje jak chce..

To jak się nie wtracasz to co Cię boli jak inni rozmawiają o bohaterach programu? 

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, karolr2 napisał:

A czy ty go obgadując jesteś lepszy?

wydaje mi się że aż tak bardzo Go nie obgaduję. po za tym już napisałem. bez gadania nie ma popularności.

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

wydaje mi się że aż tak bardzo Go nie obgaduję. po za tym już napisałem. bez gadania nie ma popularności.

Tylko zamień się miejscami i przeczytaj 1/10 tych pomyj co tu na niego się wylewa ciekawe jak byś się czuł

ja? a po co ja tam?

Nie ty ten wyżej co napisał 

Opublikowano

czuł bym się źle. ale czy ja jestem sławny? to cena sławy. nawet ci tylko wychwalani mają ciężko w życiu prywatnym. ludzie widzą w domu na ekranie i wydaje im się że to ich znajomy.

skoro pokazuje ktoś prywatne życie, to nie dziw się że inni to oceniają i niektórzy krytykują. to po prostu tak działa.

Opublikowano

A dlaczego ma mu nie powiedzieć, lepiej wtulić uszy jak Ty i udawać że  jest Cacy? 

Jak Cię widzą tak Cię piszą jest takie powiedzenie, Tobie Karolu widać nie znane. A to co tu piszą to niestety tak wygląda rzeczywistość. Wolę szczerą osobę poznać którą powie co robię źle niż frajera co klepie po plecach i mowi że jest git.

• Like 4
Opublikowano

A ja wolę poznać takiego co powie co robię źle i mądrze doradzi ale tylko w cztery oczy  a nie za plecami wyśmieje tak jak tu się dzieje. 

To chodziło o Ciebie żebyś powiedział mu w oczy a nie krył się za klawiatura telefonu. 

12 minut temu, pafnucy napisał:

czuł bym się źle. ale czy ja jestem sławny? to cena sławy. nawet ci tylko wychwalani mają ciężko w życiu prywatnym. ludzie widzą w domu na ekranie i wydaje im się że to ich znajomy.

skoro pokazuje ktoś prywatne życie, to nie dziw się że inni to oceniają i niektórzy krytykują. to po prostu tak działa.

Myślę że on tego nie rozumie,w sumie jestem ciekawy co by odp na pytanie czy wchodził by w to jeszcze raz 

Opublikowano

mi się wydaje że Ty trochę nie rozumiesz.

ploty, ploteczki, wiadomości, tragedie... ludzie uwielbiają o tym rozmawiać. Ci wystawiają się na tacy, to inni komentują. nie zawsze pochlebnie.

Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał:

ale mi ulzylo mam rozsiewacz z dwoma tarczami.ufffff.

Jacuś jak coś napisze to wyjdzie, że Ci zazdroszczę :P. W mój wejdzie z nakładką 300 kg, także hektar obsieje i do domu a gdybym miał większy a już zielony 🤣.....

22 minuty temu, pafnucy napisał:

zrozum. bez gadania popularności by nie było. znani ludzie bardzo często budzą kontrowersje. nawet specjalnie coś robią pod publikę. a co byś nie gadał, to Andrzej jest straszny flejtuch i tyle.

E tam kontrowersje. Doda czy Rodowicz ostatnio są znane z tego, że ... są znane 🤣.

2 minuty temu, karolr2 napisał:

A ja wolę poznać takiego co powie co robię źle i mądrze doradzi ale tylko w cztery oczy  a nie za plecami wyśmieje tak jak tu się dzieje. 

To chodziło o Ciebie żebyś powiedział mu w oczy a nie krył się za klawiatura telefonu.

Przecież on chyba wszystko czyta na swój temat, bo inaczej skąd by wiedział co ludzie mówią. Problem w tym, że nie potrafi wyciągnąć wniosków z tego.

Opublikowano

Może coś tam czyta nie wiem tego.

5 minut temu, pafnucy napisał:

mi się wydaje że Ty trochę nie rozumiesz.

ploty, ploteczki, wiadomości, tragedie... ludzie uwielbiają o tym rozmawiać. Ci wystawiają się na tacy, to inni komentują. nie zawsze pochlebnie.

Moim zdaniem nie kopie się leżącego 

W sumie to nawet nie ma jak się bronić 

Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał:

Jacuś jak coś napisze to wyjdzie, że Ci zazdroszczę :P. W mój wejdzie z nakładką 300 kg, także hektar obsieje i do domu a gdybym miał większy a już zielony 🤣.....

E tam kontrowersje. Doda czy Rodowicz ostatnio są znane z tego, że ... są znane 🤣.

Przecież on chyba wszystko czyta na swój temat, bo inaczej skąd by wiedział co ludzie mówią. Problem w tym, że nie potrafi wyciągnąć wniosków z tego.

ja mam wiekszy i to zielony z lekka nutka rdzy- gdy zlom byl tanszy to kupilem za 2,5 tys w dobrym stanie, tlukl sie niemolosiernie ale zauwazylem ze tylko temu ze sruby zbiornika byly popuszczone i kupilem jako  niesprawny.

doda cos w zyciu osiagnela miala swoje 5 minut-jak andzej.. maryla tez  miala swoje 5 dni a nawet lat ,malo jest takich gwiazd, na topie 40 lat 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, karolr2 napisał:

Myślę że on tego nie rozumie,w sumie jestem ciekawy co by odp na pytanie czy wchodził by w to jeszcze raz 

Napisałem  Ci już że  jak bedę miął okazję to mu powiem, jakie mam zdanie na temat jego zachowania np. Wzgledem Ojca. Myślę że  nie jedna osoba mu to już powiedziała. Szkoda gadać każdy  widzi jak jest niech sobie robi jak chce...ja mu życzę  jak najlepiej tylko fajnie by było  gdyby zmienił swoje postępowanie.  A komentować może  każdy, nawet zawód  taki jest 🙂 

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, karolr2 napisał:

Jasne w Greene z górnej półki do koloru do wyboru 😊. Po za tym to działa w dwie strony......w przeciwieństwie do was ja się nie wytrącam w ich sprawy i nie tylko niech każdy żyje jak chce..

Fajnie że  wiesz gdzie stoją, pewno kupowales.Chyba nikt tu nie wtrąca się  w ich życie ludzie komentują bohaterów serialu ich życie i zachowania a ty ciskasz się a sam jedziesz po Gienku że przez alko tak syna wychował  ,co do tych ciągników co Cię tak bolą  stać  kogoś to niech ma u mnie gość  na 40 ha ma 7szt i co z tego jego prawo jego pieniądze nikt mu na nie zrzutki nie organizował 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Jasne że wiem nawet nawet nie zlicze ile kupiłem mam dzieci własne oraz chrześniaków więc co rusz się któremuś coś kupi. Chyba cie zabolało ten temat 😂dla wyjaśnienia nie interesuje mnie stan i ilość ciągników twoich znajomych. Powiem Ci tylko ze nasze 20ha było obrabiane 4  końmi i dziadek w sumie nawet ojciec to jeszcze obrabiał. 

Opublikowano

Nie tak bardzo jak byś  pewnie chciał bo wiem co to aluzja .To że  twój ojciec  tak robił ok i chwała   mu za to bo lubił i szanował ciężka prace a ty od kilku stron próbujesz nas przekonać  że  nygus i fleja jest ok

• Like 2
Opublikowano

👍

36 minut temu, Łolek napisał:

Nie tak bardzo jak byś  pewnie chciał bo wiem co to aluzja .To że  twój ojciec  tak robił ok i chwała   mu za to bo lubił i szanował ciężka prace a ty od kilku stron próbujesz nas przekonać  że  nygus i fleja jest ok

Nikogo nie chce przekonać broń boże ale pisanie o tym i obgadywanie o piszacym nie świadczy dobrze 

29 minut temu, slawek74 napisał:

no tak to leżący gienio jopał policjiantów 🤣🤣🤣

Nie jedna flaszkę bym z nim wypił za to szkoda ze chłopina ma już swoje lata bo te flukuki co tam byli inaczej by śpiewali 

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

doda cos w zyciu osiagnela miala swoje 5 minut-jak andzej.. maryla tez  miala swoje 5 dni a nawet lat ,malo jest takich gwiazd, na topie 40 lat 

Nie żartuj sobie. O Dodzie się nie wypowiadam. Maryla ma trzy znane utwory i na nich jedzie te 40lat ciągnięta za uszy przez telewizję. Tak dla porównania: ile znanych utworów ma choćby Perfekt, Lady Pank czy Bajm ( podobna ilość lat na scenie). I nie powiesz chyba, że np. Lady Pank jest tak promowany jak Maryla.

• Like 2
Opublikowano
karolr2 napisał:

Tylko zamień się miejscami i przeczytaj 1/10 tych pomyj co tu na niego się wylewa ciekawe jak byś się czuł

ja? a po co ja tam?

Nie ty ten wyżej co napisał 

Tutaj to jeszcze nie jest źle... Na fb ludzie bardziej go krytykują i dużo więcej osób to widzi niż na AF

• Like 2
Opublikowano

Tu nie ma pomyj a jest konstruktywna krytyka i tyle.... Poprostu nie można być ślepym i tyle.. 

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

ja mam wiekszy i to zielony z lekka nutka rdzy- gdy zlom byl tanszy to kupilem za 2,5 tys w dobrym stanie, tlukl sie niemolosiernie ale zauwazylem ze tylko temu ze sruby zbiornika byly popuszczone i kupilem jako  niesprawny.

Gdyby nie Gärtner i Osiecka to Maryli by nie było. Poza tym ostatnimi laty podczepia się pod tych którzy są na topie i to wszystko. Występ z Martyniukiem jej nie przeszkadzał a gdy nie dostała propozycji od TVP, stwierdziła że disco polo to nie jej styl 🤣

Co do Dody gdyby zajęła się zamiast skandalami tym co jej wychodzi to by dalej zaszła niż obecnie.

Przed chwilą, karolr2 napisał:

Nie jedna flaszkę bym z nim wypił za to szkoda ze chłopina ma już swoje lata bo te flukuki co tam byli inaczej by śpiewali 

To jak policja Cię zatrzymuje to Ty od razu z "grabiami" do nich startujesz czy rozmawiasz jak człowiek z człowiekiem ? Nie chce mi się wierzyć, że ot tak z nudów go rzucili na ziemię. Po za tym gdyby był trzeźwy i zatrzymanie było bezpodstawne, to by ich wyśmiał i sam poszedł do radiowozu a nie ciągnięty na włoka.

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, jacek1296 napisał:

Tak dla porównania: ile znanych utworów ma choćby Perfekt, Lady Pank czy Bajm ( podobna ilość lat na scenie). I nie powiesz chyba, że np. Lady Pank jest tak promowany jak Maryla.

Znany nie znaczy lepszy i tak samo promowany nie znaczy lepszy ;) Stańko, Mazolewski, Smolik mają większą wartość artystyczną niż Maryla, czy Lady Pank, a gdzie nie są promowani w ogóle. Do ludu najłatwiej dotrzeć tandetą - stąd disco polo jest na topie. Tak samo jak porównasz oglądalność Planete+, czy TVP Dokument do TTV. Na Planete praktycznie same fajne i merytoryczne programy, TVP Dokument też zapowiada się fajnie, a jak włączyłem kilka razy TTV, to mnie oczy piekły przez kilka dni. To samo z durnymi youtuberami, którzy zgarniają ogromną oglądalność za patologiczne i nic nie znaczące treści, a to, co wartościowe jest niszowe.

Gienek z Andrzejem są najbardziej wyraziści w programie, stąd taka ich popularność. Najwięcej skrajnych opinii jest o nich, drugi jest chyba Tomek (tu skrajne opinie opierają się albo o zazdrość, albo o jego czasem niefajne wywyższanie się). Zwykły normalny rolnik w tym programie byłby zbyt nudny dla widza.

• Like 3