Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uffffff, dobrze że to jest Twoje nic nie znaczące zdanie o mnie 🙄 Poza tym nie śmieje się z jego inteligencji a lenistwa, gdzie poucza kogoś jak kto co ma robić, a sam nie zakasa rękawów 🤷‍♂️ Także Ty mojej krytyki również nie zrozumiałeś 🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano

Widzieliście jak można tak po czyjejś posesji bezkarnie chodzić i zaglądać w każdy kąt. Na prawdę chamstwo na YT sięga zenitu już.

Opublikowano
24 minuty temu, hubertuss napisał:

Odpowiedziałem ci na wszystkie pytania. Ty natomiast umodniłeś, ze nic a nic nie rozumiesz z tego co si e do ciebie pisze. Wyjaśniłem ci a ty dalej nie rozumiesz. To znaczy, ze jesteś jak Andrzej z którego się tak śmiejesz i tyle w temacie.

Ciebie ,Ty ,. Z dużej pisz, jak już się mądrzysz to z szacunkiem 

Opublikowano

5 tyś na miesiąc z gospodarki to dużu czy mało wg was? W przeliczeniu jakby tyle wychodziło

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Za żadne pieniądze nie dał bym z siebie zrobić błazna tak jak oni. Przed tak szeroką publiką.

Może i mam kupę gnoju na podwórku,  ale przynajmniej się tym nie chwalę i nikomu nie pokazuję. 

Niech by tylko zaproponowali że przyjadą 😉

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Dobra niech ci będzie, że się zastanawiałeś. Choć z tekstu twojego i tej osoby co zacytowałeś wynika co innego.

A co to za różnica? Mojżesz robić co chcesz to i tak bez znaczenia. CO byś nie robił prawda i tak zostanie prawdą. Ma jakiś tam ciągnik 4x4. Agregat z hydropakiem, pług, talerzówkę, opryskiwacz, rotacyjną, prasę, przyczepę, lejek czy ta przewracarkę. Te maszyny są jakie są ale da się tym już prowadzić gospodarstwo nawet pomimo twego płaczu tutaj taka jest prawda. Druga prawda to taka, że nie jeden i takich nie ma. A wielu ma dużo lepsze i powie, że to złom.

Zabierz tym nowobogackim MGR I zobaczysz co zostanie na podwórku nawet.tylko tym zostaw co już spłacony kredyt i już się Andrzej śmieje 

Opublikowano
6 godzin temu, karolr2 napisał:

Heh nie wiem czy u nich tak sypie żeby silosy zapełnić 

Po mojemu jest to poprostu niesmaczne  bo tu nawet nie krytyka tylko takie nabijanie się na siłę z wiadomo kogo. 

Jest temat o nich to o nich piszemy, a słowa krytyki szczerej czesto ludziom pimagają w życiu by nie popelniać tych samych błędów.

22 minuty temu, akooo napisał:

5 tyś na miesiąc z gospodarki to dużu czy mało wg was? W przeliczeniu jakby tyle wychodziło

Dla mnie dużo.

• Like 3
Opublikowano
42 minuty temu, akooo napisał:

Widzieliście jak można tak po czyjejś posesji bezkarnie chodzić i zaglądać w każdy kąt. Na prawdę chamstwo na YT sięga zenitu już.

Jak bym poznał że to moje budynki,  pozwał bym ich o kradzież.  Skąd wiadomo czy czegoś nie za***ali? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kris91 napisał:

Uffffff, dobrze że to jest Twoje nic nie znaczące zdanie o mnie 🙄 Poza tym nie śmieje się z jego inteligencji a lenistwa, gdzie poucza kogoś jak kto co ma robić, a sam nie zakasa rękawów 🤷‍♂️ Także Ty mojej krytyki również nie zrozumiałeś 🤷‍♂️

Moje zdanie tu nie jest ważne w końcu ty sam swoimi tekstami pokazałeś, że nie rozumiesz co się do ciebie pisze. Nie ważne z czego się śmiejesz nikt nie jest doskonały. On jest jaki jest. Żyje sobie jak żyje. Nikogo nie okrada itd. Naprawdę nie widzę sensu jeżdżenia po takich ludziach. Znajdź sobie kogoś kto ma duże nowoczesne gospodarstwo lub jest jakimś profesorem i z nim podyskutuj.

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ciebie ,Ty ,. Z dużej pisz, jak już się mądrzysz to z szacunkiem 

Dobra dobra Internet to nie list do cioci z przed 20 czy 30 lat. Może jeszcze będziemy sobie na pan pisać co? A tak na marginesie od kiedy jesteśmy na ty? Takiego kulturalnego jaśnie pan udaje i co. Wpadło się. Tak to jest jak się nie myśli  nad tym co się pisze. Jak się komuś wypomina. Z Andrzeja fajnie się śmiać a w życiu to jak widzisz różnie wychodzi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Myślę że tu nie chodzi o to jaki jest Andrzej z Gienkiem ani o to jak gospodarza ale o to ze ich styl życia zatruwa spokój sąsiadom prawdopodobnie . Podobaloby się wam jakby po sąsiedzku dzień w dzień odbywały się jakieś pijtyki i imprezy no nikt tam raczej w szachy nie gra.

Juz szwagry się zalili na swoich "fanow" to co się tam musi dziać, to nie po gospodarsku. A mogliby pozytywnie jakoś wykorzystać ten rozgłos

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Najniższa krajowa wynosi 1900 zł netto także jeżeli na czysto wyjdzie 5 000 zł miesięcznie to jest to dobry zarobek.

1 godzinę temu, akooo napisał:

Urbex kieruje się swoimi prawami. Nie ujawniają miejsc, które filmują, nic nie zabierają stamtąd i nie wchodzą tam gdzie jest zamknięte. Czasami pokazują miejsca gdzie już się wszystko sypie, pozarastane krzakami i nikt się tym od dawna nie interesuje.

55 minut temu, karolr2 napisał:

Niech by tylko zaproponowali że przyjadą 😉

Są osoby które na siłę pchają się do telewizji, rodzice pchają swoje dzieci, wystarczy zobaczyć pierwszy lepszy talent show a są, które omijają to z daleka.

27 minut temu, hubertuss napisał:

Dobra dobra Internet to nie list do cioci z przed 20 czy 30 lat. Może jeszcze będziemy sobie na pan pisać co? A tak na marginesie od kiedy jesteśmy na ty? Takiego kulturalnego jaśnie pan udaje i co. Wpadło się. Tak to jest jak się nie myśli  nad tym co się pisze. Jak się komuś wypomina. Z Andrzeja fajnie się śmiać a w życiu to jak widzisz różnie wychodzi.

Netykieta. Nie ma panów, każdy jest na Ty no i pisząc z dużej Ci, Ty, Ciebie, oznacza to szacunek dla drugiej osoby. Przynajmniej tak mi się wydaje, żeby się ktoś znów nie czepiał.

• Like 4
Opublikowano
16 minut temu, akooo napisał:

Myślę że tu nie chodzi o to jaki jest Andrzej z Gienkiem ani o to jak gospodarza ale o to ze ich styl życia zatruwa spokój sąsiadom prawdopodobnie . Podobaloby się wam jakby po sąsiedzku dzień w dzień odbywały się jakieś pijtyki i imprezy no nikt tam raczej w szachy nie gra.

Skąd wiesz, ze tam są co dzień pijatyki i imprezy? Ja nie twierdzę, że tam jest spokój totalny. Pewnie czasami coś się dzieje. Ale skąd wiecie, że co dzień?

7 minut temu, dsbh napisał:

Netykieta. Nie ma panów, każdy jest na Ty no i pisząc z dużej Ci, Ty, Ciebie, oznacza to szacunek dla drugiej osoby. Przynajmniej tak mi się wydaje, żeby się ktoś znów nie czepiał.

Co kto uważa. Jeden powie, że nie ma panów a drugi powie, że to brak szacunku. Tak samo z Ty czy Ci. Jeden powie, że to brak szacunku drugi powie, że taka jest etykieta i zwyczaj w Internecie.

Opublikowano
3 godziny temu, akooo napisał:

A czy jeżeli komuś wyjdzie zarobku w przybliżeniu 5000 zł na miesiąc z SAMEJ gospodarki to już duży gospodarz czy taki średni? Duże są nakłady pracy aby tyle zarobić? Wiem że to tak się nie liczy ale tak w przybliżeniu.

cięzko powiedzieć , i co to jest czysty zarobek , mało kto liczy amortyzacje sprzetu a ten puki nowy  to jest tanszy w utrzymaniu choć jest wydatek na początku . Ale pytanie było inne a wiec 5 tys zarobku miesiecznie na czysto oznacza tyle że gospodarstwo stoi w miejscu i się nie rozwija , zabraknie na zakup nowych maszyn czy powiekszenie gospodarstwa ogólnie rolnik to jest raczej styl życia i te 5 tys przeznaczy na inwestycje pewnie kosztem życia . a czy pracy dużo to zależy od areału i czy mamy zwierzeta czy tylko produkcje roslinną  przy zwiewrzakach to non stop monotonnia i brak świąt .

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, karolr2 napisał:

30-40 ha żaden problem c360 obrobić bo tylko na agrofoto potrzeba na 15ha konia 160km 

A co Tobie do tego  jak będę chciał  to sobie  na 5 ha kupie 200 km bo może taki jest mi potrzebny

Miarą człowieka nie jest na szczęście to ile ma tylko co sobą  reprezentuje  wg mnie  Andrzej mógłby i tylko w konia robić  ale jesli robił  by to jak PanBóg przekazał i dbał o wszystko  to pewnie nikt by tu o nim  zlego slowa nie powiedział bo bieda to jedno a nygustwo to drugie 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

anżej to jełop do niedawna nie miał płota a jego konie i bydło po ludzkich polach chodziło jak Bogdan robil mu pastuch to co mówił że to nic nie da a sprawdzić to powiedział niech ''stary'' dotknie o zgrozo .... jełop jełop .....

https://youtu.be/xeS3YPhTGRo

• Like 3
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

dobrze będzie

zależy komu. :D

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

A co Tobie do tego  jak będę chciał  to sobie  na 5 ha kupie 200 km bo może taki jest mi potrzebny

Miarą człowieka nie jest na szczęście to ile ma tylko co sobą  reprezentuje  wg mnie  Andrzej mógłby i tylko w konia robić  ale jesli robił  by to jak PanBóg przekazał i dbał o wszystko  to pewnie nikt by tu o nim  zlego slowa nie powiedział bo bieda to jedno a nygustwo to drugie 

Jasne w Greene z górnej półki do koloru do wyboru 😊. Po za tym to działa w dwie strony......w przeciwieństwie do was ja się nie wytrącam w ich sprawy i nie tylko niech każdy żyje jak chce..

Opublikowano
1 minutę temu, karolr2 napisał:

Jasne w Greene z górnej półki do koloru do wyboru 😊. Po za tym to działa w dwie strony......w przeciwieństwie do was ja się nie wytrącam w ich sprawy i nie tylko niech każdy żyje jak chce..

zrozum. bez gadania popularności by nie było. znani ludzie bardzo często budzą kontrowersje. nawet specjalnie coś robią pod publikę. a co byś nie gadał, to Andrzej jest straszny flejtuch i tyle.

Opublikowano

Ja wiem jaki jest ale trzymam to dla siebie. A czy ty go obgadując jesteś lepszy? Myślę że napewno nie. Moim zdaniem i tak że nie poszedł w alkochol to jest cud.. Sami wiecie ile na wsiach pożądnych chłopaków się zmarnowało..