Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Leszy napisał:

12 minut temu, hubertuss napisał:

Nie rób jaj. Siano się owija jak się chce kiszonkę. Jak jest suche a koń innego nie zje to nie ma prawa się zapalić. A koń zepsutego czy skiśniętego nie ruszy.

Nie znam się na koniach, ale u znajomego jedzą kiszonkę. Może nie powinny, ale jedzą 

Ja robiłem znaczy wynajął mnie do zestawienia wiaty. Gościo miał 38 koni takich pod siodło to nie wiem czy całkiem suche to siano ale zakiszacz dawali i owijali foliom, przed drugim pokosem przyjecjała firma z mała ładowarką i owijaką na testy, tylko już duża kostka bo NH kupił prase. Po testach zostały te sprzęty, więc chyba konie lubią kruszonkę, tylko nie taką mokrą.

Opublikowano

Sianokiszonke można  , nawet kiszonkę z  kuku dają 

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Widzieliscie jak Andrzej chodził po szepietowie to czuł się jak gwiazda w Hollywood 😂😂 było widać ten błysk w oku 😂😂😂

Ludzie na pewno ten serial oglądają. Znam ludzi z miasta co też oglądają. A ze wsią już nic wspólnego nie mają Jeden nawet do Gienka chce jechać nabyć gęś. A jeśli chodzi o Andrzeja i innych bohaterów w Szepietowie. Co się dziwić. Tam była ekipa filmowa której w tv nie widzieliśmy i oni jako występujący. Na pewno ludzie się oglądali. Córkę Bogdana nawet jakieś asy z Emilką pomyliły. Bo coś im odpowiedziała, że ja nie Emilka.

A swoja drogą Emilką też dobra gospodyni. Niosła przetwory do piwnicy, słoik się odkręcił ale gwiazda go zaniosła z innymi. Bo jeszcze biedna nie wie, że to się może popsuć.

Opublikowano
9 godzin temu, deSilva napisał:

Tu nie chodzi że ktoś im czegoś zazdrości, jestem jak najbardziej za pomocą biedniejszym, ale szlag mnie trafia jak ktoś nie wyciąga żadnych wniosków do poprawy swojej sytuacji, miał niby zrobione zastawy, bydło dalej poi na podwórku, to jak tam nie ma być błota, pająki dalej wiszą jak wisiały i jeszcze się tym chwali, w mediach mówi jak to trzeba obornik wywalać każdego dnia, a tam pewnie rok nie ruszany, to co do cholery robi całymi dniami, siano nosi? jakby nie szło podjechać ciągnikiem z przyczepą i roznieść. Nauczony takiego dziadostwa i tak już będzie robił, gdzie stanie tam się zesra i jak inaczej to nie będzie dobrzeeee. Oglądałem wczoraj jakiś stary odcinek jak pojechał do Emilki po króliki w gumiakach    xD  i ją nastraszył że ciapek przy wożeniu balotów obudowa jej pęknie, bo jemu kiedyś pękła, chyba żyłka w głowie.   xD

Te najmądrzejszy bo tu widać właśnie od jakiegoś czasu że Ci żal dupke ściska i nie tylko Tobie bo jest jeszcze paru takich osobników. Jak wam tak szkoda że ludzie im dają to też se załóżcie zrzutkę i nie płaczcie już. 

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

a może nie wszyscy lubują się w żebrakach ?

Ale w czym problem?. Mi tak koło *upy lata są naiwni co dają kase to niech ciągną ja nie daje wam też nikt nie karze więc niech se kupują co chcą albo i niech kase trzymają w skarpecie. Co jak co ale Andżej to drobna płotka i od Rydzyka powinien się uczyć jak to się robi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Te najmądrzejszy bo tu widać właśnie od jakiegoś czasu że Ci żal dupke ściska i nie tylko Tobie bo jest jeszcze paru takich osobników. Jak wam tak szkoda że ludzie im dają to też se załóżcie zrzutkę i nie płaczcie już. 

Co to się z tymi górolami porobiło, w d*pach się im poprzewracało i rozkazywać by chcieli co kto ma robić, do łowiecek i baranów a nie na forum.   :P

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

nie karze

za co karać?

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Dla mnie to bez różnicy czy Anżej czy Rydzyk oba to darmozjady i ebane żebraki

Dlaczego słuchając TV Trwam i Radia Maryja mam nie wspomóc tych dzieł? Czemu tak oceniasz a nic nie wiesz.

Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

Dlaczego słuchając TV Trwam i Radia Maryja mam nie wspomóc tych dzieł? Czemu tak oceniasz a nic nie wiesz.

jakich dzieł?

Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

jakich dzieł?

TV Trwam,Radio Maryja,Nasz Dziennik.

9 minut temu, soltys48 napisał:

chociażby dlatego,ze i tak kasa tam płynie z budżetu

Kolejna sprawa ogladajac chociażby polsat nie wypadałoby ich również wspierać?

A kto ci broni,wspieraj.

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

TV Trwam,Radio Maryja,Nasz Dziennik.

tak jedynie z ciekawości. jak mocno wspierasz?/

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

tak jedynie z ciekawości. jak mocno wspierasz?/

A różnie,akurat wstyd się przyznać to w.w nie wsparłem finansowo ale zmieni się to w najbliższej przyszłości. Kiedyś wysyłałem z mamą datki na "Przymierze z Maryją"-polecam bardzo ciekawe pismo.