Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, dsbh napisał:

Ile osób kanceruje w domu drzwi ? No chyba że ktoś chce mieć wygląd a'la kornik i tu jest odpowiedź.

nie wiem 😁 chyba ten co bardzo chce wieniec zawiesić 🤣

Opublikowano

Andrzeja to się nie da wyreżyserować, zaraz by powiedzial, to.......... 

Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

Emilka opublikowała na fb post 😂😂😂😂 @kontenovy po co do niej wydzwaniałeś w swieta i się rozłączałeś 😂😂😂

hahaha. 

k**wa ale tam są ludzie. kobiety samej bym tam nie puścił bo by porwali hahahaha

• Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Ja rozumiem że większość jest wyreżyserowana ale wbijanie gwoździa w metalow drzwi albo aukcja byków przez sąsiada zza miedzy?

Po prostu w ferworze akcji rozpędziła się z tym gwoździem. Pewnie za kamera ubaw był po pachy tak samo jak przed tv.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, tess napisał:

A co to ten Bogdan bohater roku czy co?

jak na skromne obejście to ogarnęty chłop i tyle, niezbędny park maszynowy jest  by lżej na życie było zarobić z gospodarki i to wystarczy 

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Nie każdy chce wystąpić w telewizji. Nie każdy pracuje tam pewnie legalnie. Tak jak u większości takich rolników. Kto z was płaci zus za takiego pracownika?

ale i żaden zatrudniający na czarno rolnik nie płaci pracownikowi na rękę tyle ile brutto miałby na umowie o prace u pracodawcy

4 godziny temu, dsbh napisał:

@extrabyk czy osoby występujące w programie mają wpływ na to co zostanie wyemitowane, czy o wszystkim decyduje wyłącznie produkcja ?

już kiedyś pisał że kręcone jest sporo więcej a montują z tego co im najbardziej pasuje 

Opublikowano (edytowane)

To z zetorem to normalka. Widać, ze było cięcie i z korby nie odpalił. Jak pisaliśmy u każdego jest reżyseria.

6 godzin temu, kontenovy napisał:

jak na skromne obejście to ogarnęty chłop i tyle, niezbędny park maszynowy jest  by lżej na życie było zarobić z gospodarki i to wystarczy 

ale i żaden zatrudniający na czarno rolnik nie płaci pracownikowi na rękę tyle ile brutto miałby na umowie o prace u pracodawcy

już kiedyś pisał że kręcone jest sporo więcej a montują z tego co im najbardziej pasuje 

Skromne ale eleganckie obejście to ma ojciec tej Agnieszki co to tego męża tak szkoli. Tam jest luks. Nie ma wypasów ale budynki choć stare w szyku porządeczek. Bogdan to ma pierdolnik a nie skromne obejście. Czasami robi podśmiechujki z Andrzeja ale sam w sprawach porządkowych nie lepszy. A i przybijanie koryta starego do ściany jako nie wiem żloba dla koni jednym gwoździem to się z ojcem ze śmiechu kładliśmy patrząc jak u nas żłoby pomocowane.

Co do zatrudniania do pomocy ludzi ze wsi to wiadomo jak jest. Każdy płaci na czarno jak trzeba co jakiś czas przyjść i coś pomóc. I założę się, ze Tomek mógł mieć donosy do US czy ZUS czy aby ci ludzie legalnie pracują. To ich przestali pokazywać bo po co kopać się z urzędami i kontrolami. Nic nie udowodnią rolnikowi i tym co na czarno pracują a naszarpać się trzeba.

Szkoda tylko, ze takich ludzi na wsiach coraz mniej.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano

jakoś mocno zorientowany jesteś. w ekipie filmowej robisz? 

Opublikowano (edytowane)

Oglądam serial a to widać. U tego gościa od alpak z pod Drohiczyna jest porządek. U tych z Haciek w miarę ok. U Emilki też. Oczywiście w Pokaniewie zwanym u nas Pakaniewem.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Czasami robi podśmiechujki z Andrzeja ale sam w sprawach porządkowych nie lepszy.

porządek to nie wszystko bo jakby był porządek to zazwyczaj wtedy kiedy coś nietypowego było potrzebne to trzeba byłoby do sklepu lecieć a nie wziąć z przydasiów z kąta

ale gospodarstwo większe jakby co i lepiej prowadzone jakby nie patrzeć

ja tam te obejścia porównuję względem swego a nie tamtejszych między sobą 

Opublikowano
15 godzin temu, gregor1284 napisał:

@extrabyk zdzichu ich tam przetrzebi wrazie czego ☺️ Ty z tym co tu smarował na Ciebie sprawę ogarnąłeś? 

Nie mam ochoty babrać się w tym gównie 😉

14 godzin temu, kontenovy napisał:

@extrabykto u ciebie wigilii nie nagrywali

@radekz200wiesz że to nie ja dzwoniłem , mego nr na jej czarnej liście nie znajdziesz

nie mam po co tam dzwonić skoro i osobiście będąc nic nie ugrałem

Myślę, że wigilię kręcili tam gdzie większe rodziny bo to lepiej wygląda. Ja zresztą niewierzący i święta traktuję jako polską tradycję a nie religijną i stąd trochę z przymrużeniem oka.

Zresztą widziałeś moją choinkę-chujinkę 😂   

13 godzin temu, Roki212 napisał:

Do ludzi którzy nie dali sobie na głowę po włazić i szanują swoją prywatność nie dzwonią i nie jada tylko właśnie ta dwójka ma problem 

To nie ich wina. Są w programie najdłużej i mają masę fanów. Byłoby super tylko spora część tych fanów to niestety kultury i wyczucia nie mają za grosz no bo jak nazwać najazd w święta do Emilki. 

13 godzin temu, Leszy napisał:

Przez święta trochę liznąłem programu bo rodzice mają to chyba 24/h włączone i chyba wszystko jest tam podkręcone i lekko wyreżyserowane. Jakiś facet wybierał obornik od koni ładowaczem, a żona mu widłami pomagała. Po co? Przecież to robota na jedną osobę. Takich kwiatków można by było znaleźć więcej jakby to oglądać od deski do deski. 

Coś pokazać muszą. Gdyby dziesięć minut było widać jak ciągnik wjeżdża pusty i wyjeżdża z gównem to kto by to oglądał.

To, że coś się widłami poprawia to normalka a dzięki temu, że ona była i opowiadała to ludzie nie mający z tym styczności czegoś  się dowiedzieli i w dodatku z humorem bo oni to akurat bardzo pozytywni ludzie.

13 godzin temu, robi57362 napisał:

co jak co ale choinkę to tenz pokaniewa na fest takiej to ja na oczy nie widzialem a co dopiero żeby taka w domu stała . pierwsza moja myśl pewno doklejali gałązki 🤣

Jeśli widziałeś moją 🌲 kilka postów wyżej to ja też "doklejam" gałązki tylko "trochę" mniej 😉😂😂😂

12 godzin temu, dsbh napisał:

Tak ogólnie piszę. Lubicie jak ktoś nad wami stoi i patrzy co robicie ? Tutaj dochodzi do tego utrwalanie tego co robią i świadomość że to będzie oglądać cała Polska. Mogli się nie zgłaszać do programu ale może ciekawość była silniejsza. W zasadzie jedno pytanie mi się nasuwa. @extrabyk czy osoby występujące w programie mają wpływ na to co zostanie wyemitowane, czy o wszystkim decyduje wyłącznie produkcja ?

Nie wiem jak jest u innych ale u mnie nie ma żadnych nacisków. Sam proponuję kilka rzeczy a oni wybierają co chcą z tego nakręcić. W czasie kręcenia też mam wolną rękę co do tego co robię czy mówię. Oczywiście są to profesjonalisci i sposób ujęć, kierunek światła itp. zostawiam im ale jak mam dobrą sugestię to też na nią przystają. Tak jak już wcześniej pisałem zdjęcia trwają czasem cały dzień i dopiero przy montażu wybierane są najciekawsze zdaniem reżysera i kogoś z produkcji kadry.

To też jest normalne i potrzebne bo kto by oglądał wszystkie odkręcane śrubki z Zetora...ważne było pokazanie kilku rzeczy i trochę tekstu oraz efekt tego grzebania czyli jazda z uśmiechniętą gębą...w sumie nie wiem czy było widać tą moją radość ale psy były szczęśliwe 😎

12 godzin temu, Bercik92 napisał:

Nie tylko rolnicy są reżyserowane ... RSZ czy nawet w chłopakach do wzięca też jest jakaś reżyserka przecież jak tv przyjeżdza to też muszą coś pokazać co robią/ czym się zajmują no bo gdyby nie reżyserka to telewizja będzie nagrywać jak ktoś siedzi cały dzień przeed chałupą ? ;)

Tylko Gienek siedzący przed domem przy stole z lodówki mógłby przyciągnąć widzów nic nie robiąc a reszta nas bez szans więc coś tam się robi.

11 godzin temu, kris91 napisał:

Ale ja żartowałem 😅 Oj uwierz że my jesteśmy mniej zawistni, niż Wy 😂 Faceci jak się leją to po pysku i poszli, a kobiety to jak przyspawają się do siebie to jak kleszcz do nogi, że ciężko oderwać 😏😉

Jak moje rude krowy 😂😂😂

10 godzin temu, pafnucy napisał:

cena sławy. do dziwaków lgną inni dziwacy.

To nie zabrzmiało dobrze bo ja też jestem dziwakiem 😂😂😂

9 godzin temu, slawek74 napisał:

są takie gwoździe że w metal i beton idą 😉😁

...co ja nie wbiję....potrzymaj mi piwo 😂😂😂

8 godzin temu, czesio200 napisał:

@extrabyk zetorka nie odpaliles kolbą tylko pewnie na zaciag poszedł?

Wszystko było kręcone na żywioł bo pogoda przesunęła zdjęcia i nie byłem przygotowany tak na 100% jak to będziemy robić.

Tak jak na filmie korbę znalazłem i przerobiłem w kilka minut przed kamerami. Korba z jakiegoś starego polskiego agregatu okazała się plastelinowa i gdy kręciłem giąłem ją w ręce. Dobre sprężanie oraz duża masa kola zamachowego nie ułatwiała zadania. W czasie przerwy zdjęciowej próbowaliśmy z kolegą Irkiem odpalić z rozrusznika ale dostępne pod ręką aku okazało się słabe i kręcił wolniej niż ja korbą.

Tak więc podjąłem decyzję o odpaleniu na zaciąg oczywiscie przy użyciu innego zabytku czyli mojego MF-135.

Miało to pójść w programie ale czasu jest mało na jednego bohatera i reżyser zadecydował, że lepiej pokazać więcej z Zetora i opowieści o nim niż moment odpalania drugim ciągnikiem mimo, że bardzo im się to podobało.

Na koniec taka ciekawostka...

Ekipa stoi z kamerami a ja robię kółka jadąc prosto na nich...zakręcałem 20-30 cm. przed stopami operatorów i żaden nawet nie zadrgnął 😎

Myślałem, że będą sp***dalać a tu nic...mówię Wam to są profesjonaliści 👌👍😎

• Like 3
  • Thanks 3