Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Paulina1985 napisał:

ten wychodek to chyba hit roku

ale stary bez drzwi, czy nowy bez spodu i tyłu??

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, pafnucy napisał:

nie pleć. prawie taki sam bamber jak Ty

nie pleć, ja nie uwiązany ani kredytem ani codziennym dojeniem. ;)

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
slawek74 napisał:

U niego jak w Plutyczach 😁 nie mósi jechać 😉 a sławojkę też pewnie taką ma 🤭😜

To sławojke u Gienka to i tak pewnie postawili jeszcze jak generał rozkazał, tak to by dalej chodzili w krzaki.

Opublikowano
13 minut temu, pafnucy napisał:

ale stary bez drzwi, czy nowy bez spodu i tyłu??

nowy nowy, pewnie go opijali kilka dni 🤔 nawet niedokonczonego 😆

Opublikowano

szwagier raz przejeżdżał przez plutycze i myśli czy znajdzie dom Gienia wjeżdża w wieś i koło jednego domu kilkanaście samochodów podjechał bliżej a Gienio nawalony jak samolot jakąś mhm... za szyje trzyma synowie na to się patrzą wkoło pełno ''psełdo turystów'' i pojechał dalej 😀 takie tam zwiedzanie nagrał tylko filmik z samochodu

Opublikowano
3 godziny temu, redbull napisał:

chłopaki z Borowskich mają dobry sprzęt to by zrobili te belki Andzejowi , z tego co słyszałem młody robi usługi prasą 5zł od belki ;)

Tata musi być bogaty 

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

nie pleć, ja nie uwiązany ani kredytem ani codziennym dojeniem. ;)

Bo ty się zwijasz zamiast rozwijać 😎😎

nie, ja się rozwijam wolniej. zwija się to ten co na dupie siedzi zamiast robić.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, pafnucy napisał:

czemu ludzi tam ciągnie?/

oto jest pytanie... Na początku byli pocieszni, po 1.serii są żałośni, co kto lubi.

Opublikowano
pafnucy napisał:

czemu ludzi tam ciągnie?/

chęć zobaczenia czegoś innego , nie codziennego , nuda wiele powodów by znalazł szwagier to gdzieś tam jakieś interesy miał i tak zachaczył

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

No a ile byście chcieli płacić za belowanie jak za gotowe bele potem 50 zł tylkonie którzy cenią 😂😂😂

Jak ktoś liczy paliwo na sprasowanie + siatka/sznurek to później im się opłaca nawet po 40 sprzedawać 😅

Opublikowano
22 minuty temu, radekz200 napisał:

No a ile byście chcieli płacić za belowanie jak za gotowe bele potem 50 zł tylkonie którzy cenią 😂😂😂

12 

niektórzy 100 cenią za gotowe, ale nikt im nie da.

Opublikowano

kiedyś robiłem kompletną uslugę to brałem po 50 od beli od skoszenia do zwiezienia robione w czerwcu około 10 bel z ha wychodziło dość suche jak na sianokiszonkę waga to okolo 600kg bela

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

weź mi tak z grubsza daj wyliczenie.

Aj ja teraz pamiętam ... To było tak średnio z paliwa itd 

Prasowanie 12zł, zawiezienie 3 zł na zwijke + paliwo na koszenie, przetrząsanie, minimum 2 razy przewracanie, grabienie 

Jak licząc po cenach uslug to masz 60zł za ha przetrząsania, 80zł za ha grabienia a koszenia nie pamiętam ceny 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

kiedyś robiłem kompletną uslugę to brałem po 50 od beli od skoszenia do zwiezienia robione w czerwcu około 10 bel z ha wychodziło dość suche jak na sianokiszonkę waga to okolo 600kg bela

U nas 45-50 cenią ale od momentu sprasowania do zwiezienie 

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

No i mi około tyle zrobienie kiszonki wyszło 

Opublikowano

no cóż . chętnie bym sprzedał po 100, ale nikt by mi nie dał. może 60 by się dało, ale i tak mało tego miałem.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

no cóż . chętnie bym sprzedał po 100, ale nikt by mi nie dał. może 60 by się dało, ale i tak mało tego miałem.

Na drugi taz spróbuj 😛 a to handlarz kupił? 😛

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Przez gregorius
      Tak więc ten temat ma być o ulubionych książkach, które kiedykolwiek czy ostatnio przeczytaliście, podzielcie się tytułami, streszczeniem, lubianymi autorami, tak aby rozpropagować czytanie owych lektur bo "Czytanie jest dla umysłu, tym czym gimnastyka dla ciała". Jakie gatunki u was przodują na półkach, ile czasu dziennie poświęcacie na czytanie i co jest dla was najważniejsze w czytaniu (poznawanie świata, nauka, doświadczenia życiowe)?

Mam nadzieję, że ten temat się przyjmie i będziemy mogli podzielić się spostrzeżeniami

Ja ostatnio przeczytałem "Myśli nowoczesnego endeka" Rafała A. Ziemkiewicza a teraz jestem tak w połowie "Ziele na kraterze" Melchiora Wańkowicza

Pierwsza opowiada o zmianach społecznych po 89 roku, o Polakach, o tradycji endeckiej, o zagrożeniach dla nas Polaków, o sytuacji politycznej obecnie, o tym dlaczego nie możemy podnieść się po upadku komuny i trwamy dalej w poprzednim ustroju...

Druga mówi o rodzinie jej nadrzędnych wartościach, o domu jako wspólnocie, o dorastaniu dzieci, które mimo ciężkich warunków wraz ze wzrostem zamożności rodziców dojrzewają i poznawają nowy świat, akcja toczy się w latach 20 XX wieku wtedy to rodzi się Krysia....

pozdrawiam gregorius
  • Dodaj nową pozycję...
v