Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, tytanowyJanusz napisał(a):

A kto wyrywny? Ciemnoszyje były wyrywne w płaceniu? Każdy za podniesienie wideł by chciał plik pieniędzy..., tymczasem Wiesiek już spory czas u niego pomaga.

Jak zobaczyłem ich "sekator" to myślałem że pierdolnę ze śmiechu 😂🙆😂

Ciemnoszyje płacą bardzo dobrze i pracuje tam kilka osób ,a to że tylko dwie zgodziły się pokazywać przed kamerą to inna sprawa

• Like 1
Opublikowano

Przecież to materiał użytkowy tyle dobrych płaskowników kształtowników i tak dalej w gospodarstwie zawsze się przyda a  jak tumanowi nie potrzeba tych maszyn to jeszcze by ogłosił kto by kupił za kilka złotych i na pewno więcej by zarobił jak na tym złomie 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tu masz racje na wyświetleniach więcej zrobi niż te śmieci warte. Materiał użytkowy który się w rękach wygina i łamie. Śmiech na sali chyba dla takich samych rolników jak Andrzej to materiał. A to co Jarek robi z ładowarką jego sprawa ja bym się bardziej martwił by se krzywdy kiedyś nie zrobił bo ładowarkę zawsze można naprawić pobitej głowy nie koniecznie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
17 minut temu, marulekk napisał(a):

Przecież to materiał użytkowy tyle dobrych płaskowników kształtowników i tak dalej w gospodarstwie zawsze się przyda a  jak tumanowi nie potrzeba tych maszyn to jeszcze by ogłosił kto by kupił za kilka złotych i na pewno więcej by zarobił jak na tym złomie 

Do czego mu się przyda jak tam jeden debil z drugim nic nie umie zrobić? Zobacz ojciec Gienka był cieślą budowlanym a ten nawet nie umiał kibla z desek zbić. Dać Anżejowi(niedoszły magister) albo Jałkowi spawarke, kątówke czy jakiś klucz nawet to by zaraz się pokaleczyli.

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Tu masz racje na wyświetleniach więcej zrobi niż te śmieci warte. Materiał użytkowy który się w rękach wygina i łamie. Śmiech na sali chyba dla takich samych rolników jak Andrzej to materiał. A to co Jarek robi z ładowarką jego sprawa ja bym się bardziej martwił by se krzywdy kiedyś nie zrobił bo ładowarkę zawsze można naprawić pobitej głowy nie koniecznie.

Jak twierdzisz że z tej starej sprężynówki czy nawet z bron materiał zły to pozdro 🙆🤦

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ale powiedz tak szczerze co ty byś chciał z tego g zrobić żeby nie było kolejnym g. To wszystko przegnite na wskroś. Nawet co lepsze profile z tego kultywatora to jedna rdza. Wycinanie tego czyszczenie. To się dzisiaj nie opłaca i potem co zrobisz coś i znowu ta rdza wylezie. Szanujący się murarz tego g nawet w beton na zbrojenie nie wrzuci.

Tak to jest gówno które co najwyżej może posłużyć do ulepienia kolejnego gówna przez jakiegoś badziewiarza. Dzisiaj robota czas materiały za dużo kosztują by pchać do czegoś porządnego taki złom a potem za dwa lata od nowa czyścić bo rdza wylezie.

Opublikowano

Miałem dwa takie kultywatory jeden udało mi się sprzedać za tysiaka ale to kilka lat temu a drugi poszedł na materiał i powiem ci szczerze że konkret materiał nie to co teraz plastelina, kształtownik poszedł jako słupek w oborze do zalania materiał gruby i nic się nie wygina, z bron płaskowniki grube zawsze się przydaje jak trzeba coś przyspawać, wzmocnić,

X lat temu jak się prasę kupiłem dmuchawa poszła na moją rupieciarnie a mogłem ją bez problemu sprzedać jak był drogi złom ale nie bo róż mi się jakaś blaszka przydaje z tego a to jest jeszcze dobra stara gruba blacha

U mnie takie maszyny nie idą na złom tylko dostają drugie życie w postaci odzysku materiału no chyba że są totalnie zgnite to już bez sensu lepić

• Like 5
Opublikowano

Ktoś kto myśli i ma chęci, to nie wyrzuca dobrego materiału, ale wiadomo jak tam jest.. dwie lewe ręce i stękanie że nic nie da.. a najlepiej niech telewizja sponsoruje "gwiazdy".

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał(a):

masz taki material-rurki,plaskowniki,katowniki pod garazem poustawiane a gdy je zobacza matoly z kompleksami  wsiowymi, pozniej pisza ze to zlom..

A u drogi opony od traktora to co to ..

Pionowe klomby?

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, jaco512 napisał(a):

Ktoś kto myśli i ma chęci, to nie wyrzuca dobrego materiału, ale wiadomo jak tam jest.. dwie lewe ręce i stękanie że nic nie da.. a najlepiej niech telewizja sponsoruje "gwiazdy".

Ja tam dobrego materiału nie widzę. Oczywiście umiejętności to jedno ale drugie to to, że tam nic dobrego nie ma wszystko złom i rdza. 

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ludzie kupią nowe 😉 łatwo przyjdzie to starego nie żal 

Ludzie czasu nie mają na rzeźbę w g. Ktoś kto się na poważnie rolnictwem zajmuje nie bezie lepił gówna a już na pewno nie gównem zgnitym.

3 godziny temu, marulekk napisał(a):

Miałem dwa takie kultywatory jeden udało mi się sprzedać za tysiaka ale to kilka lat temu a drugi poszedł na materiał i powiem ci szczerze że konkret materiał nie to co teraz plastelina, kształtownik poszedł jako słupek w oborze do zalania materiał gruby i nic się nie wygina, z bron płaskowniki grube zawsze się przydaje jak trzeba coś przyspawać, wzmocnić,

X lat temu jak się prasę kupiłem dmuchawa poszła na moją rupieciarnie a mogłem ją bez problemu sprzedać jak był drogi złom ale nie bo róż mi się jakaś blaszka przydaje z tego a to jest jeszcze dobra stara gruba blacha

U mnie takie maszyny nie idą na złom tylko dostają drugie życie w postaci odzysku materiału no chyba że są totalnie zgnite to już bez sensu lepić

Lepisz ze złomu to musisz dośpiewywać i wzmacniać. Latami nie musiałem nic na gosp dospawywac i wzmacniać przy maszynach

Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ludzie czasu nie mają na rzeźbę w g. Ktoś kto się na poważnie rolnictwem zajmuje nie bezie lepił gówna a już na pewno nie gównem zgnitym.

Nie no Jałek i Anżej to poważne rolniki po chuju. Może w twoim mniemaniu jak stawiasz ich za wzór, al powim ci brutalną prawde- ich rolnictwo jest na poziomie pomiędzy królem Ćwieczkiem a Mieszkiem I 🤣.

Gdyby nie telewizja( nie wiem kto tam ich wynalazł) to by dalej siedzieli, ujebani po kolana w błocie i gównie.

• Like 4
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie no Jałek i Anżej to poważne rolniki po chuju. Może w twoim mniemaniu jak stawiasz ich za wzór, al powim ci brutalną prawde- ich rolnictwo jest na poziomie pomiędzy królem Ćwieczkiem a Mieszkiem I 🤣.

Gdyby nie telewizja( nie wiem kto tam ich wynalazł) to by dalej siedzieli, ujebani po kolana w błocie i gównie.

Gdzie ja ich stawiam za wzór? Czy wy potraficie normalnie dyskutować? Dlaczego przypisujesz mi jakieś swoje urojenia?

Napisałem tylko, ze ja tam żadnego materiału nie widzę dla mnie to śmieci. Przecież jasne jest, ze oni nie umieją nic spawać robić co zresztą mówi sam Jarek Waldek im robi. Ich rolnictwo jest jakie jest każdy widzi jakie jest. Ale powiem ci tu więcej takich. Zobacz jak się od razu odzywają, że tam taki materiał. Ja u mnie w okolicy nie widzę by ktoś z poważnych rolników osiągających plony swoje maszyny takim gównem lepił jak on na złom oddaje.

Wasz idol to może Bogdan Kubala? Tam to dopiero materiału na podwórku się wala wszelkiej możliwej postaci. 

I co z tego, ze telewizja? Jemu pasuje. Ty będziesz gównem gówno lepił a on nowe dostanie. I kto frajer?

Opublikowano

Ciemnoszyje za to mają wysprzątane wszędzie.. Może w plutyczach im się wydaje że na tej popularności długo pociągną.. ale już nie jeden gwiazdor przekonał się że bańka pęka i ląduje na bruku.