Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na Podlasiu mądre ludzie jak ziemia licha i mało to rzucali to i wyjeżdżali zamiast dalej biedę klepać. CO lepsze po kupowali po dzierżawili duzi i mają rentowne gospodarstwa a inni dobrą pracę. U nas nikt nierobi na polach wąziutkich że traktorem nie zawrócisz. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Każdy orze jak może.

Najgorsze te idiotyczne porównywanie do siebie...

Każdy ma inne warunki, możliwości i ...talenty.

Ważne by być dobrym człowiekiem.

Tych pieniędzy, hektarów itp nikomu do trumny nie wsadzą...

6 minut temu, hubertuss napisał:

Na Podlasiu mądre ludzie jak ziemia licha i mało to rzucali to i wyjeżdżali zamiast dalej biedę klepać. CO lepsze po kupowali po dzierżawili duzi i mają rentowne gospodarstwa a inni dobrą pracę. U nas nikt nierobi na polach wąziutkich że traktorem nie zawrócisz. 

• Like 6
Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

zetroki -caritas robi ci wycieczki ?? dla starych samotnych, w separacji maja taka oferte ?? chyba na panienki was woza 🤣

niedojdy z polski c pamietajcie o jednym to bylo.....bylo ,kiedys tam .. mysmy poszli do przodu a wyscie zostali w swoim grajdolku .

ostatni zgasi swiatlo, za kilkadzesiat lat i tyle zostanie z waszej madrosci.

czego nie rozumiesz niedojdo?? 

mamy 2024 r a nie 1934... pokaz swoja gmine i ta skad pochodzi  twoja rodzina i wtedy pogadamy ..

widac ze sam wiesz ze nie ma czego porownywac 😂

gdzie jest przyszlosc i rozwoj a gdzie wegetacja..

byla..byla...

Papraczu galicyjski, nadal nie rozumiesz że ty niczego nie produkujesz, tobie się wydaje że produkujesz, ale produkcja dla gołębi to żądna produkcja i co chcesz porównywać i z kim, produkujecie w galicji na własne potrzeby i co pier**lisz że coś tam się za wiele zmieniło smrodzie, żeby nie etatowe prace to dalej smród, bród i ubóstwo,  xD  ty się nawet nie przyrównuj do rolników, zwykły dopłatowiec jesteś, tyle co produkuje się w Małopolsce to nie wiem czy dla gołębi w Polsce by starczyło   :Pa co dopiero dla ludzi.  Rolnik nie ma czasu na bycie cieciem, od tego smogu we łbach się wam pomieszało.   xD

Opublikowano

nieudacznik jak ojciec ??? 

jai biznes zrobi tam gdzie nic nie ma ??? kupi samochod i wyjedzie do nas 😂 jak tysiace jego kolegow..

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

He he...

Jedynie tym na co wpływu nie miałeś prubujesz się chwalić.

Już pisałem....to nie twoja zasługa 

Zresztą...czy to aż takie chwalebne mieszkać pod Krakowem?

Jak widać do miasta nie wpuścili....za krótki ty na to...

Nie zauważyłem więcej żadnych osiągnięć.

Karta dużej rodziny, to też nie jest coś czego ktoś może zazdrościć.

Niczego sobą nie prezentujesz po za chamskimi wyzwiskami.

Wiem.

Ja nie lepszy, ale przynajmniej nie prubuje sie wywyższać....

No ja przynajmniej coś pokazałem...może i nie wiele, ale więcej niż ty...

Miernota pan jesteś.....i w dodatku chamisko.

ja do centrum dojade szybciej niz ci z nowej huty..

ojciec obrabial  6 hektarow a ja 30 - ty ile wiecej obrabiasz niz ojciec ???

u nas nikt ziemi nie sprzedaje -tylko czasami patologia. kazdy ma dzieci pare km a nie pareset.

moje dzieci maja do czego przyjechac a wasze ???

10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

placek ja się nie wstydzę że pochodzę z Podlasia i takie niedojdy jak ty to za porobkow u nas robią 🤣🤣🤣...

ty z podlasia ??? 

10 godzin temu, hubertuss napisał:

o tym pisze-zostali ci glupi i pracowici 😂.z wyjatkami..

u mnie w wiosce nikt nie miał mniej jak 15 / 20 ha w latach powojennych a te dziady na Galicji dalej mają po 3 ha 🤣

bo madrzy wyjechali i zostawili ci te nedze do  obrabiania

10 godzin temu, Desperado napisał:

Papraczu galicyjski, nadal nie rozumiesz że ty niczego nie produkujesz, tobie się wydaje że produkujesz, ale produkcja dla gołębi to żądna produkcja i co chcesz porównywać i z kim, produkujecie w galicji na własne potrzeby i co pier**lisz że coś tam się za wiele zmieniło smrodzie, żeby nie etatowe prace to dalej smród, bród i ubóstwo,  xD  ty się nawet nie przyrównuj do rolników, zwykły dopłatowiec jesteś, tyle co produkuje się w Małopolsce to nie wiem czy dla gołębi w Polsce by starczyło   :Pa co dopiero dla ludzi.  Rolnik nie ma czasu na bycie cieciem, od tego smogu we łbach się wam pomieszało.   xD

po co komu zboze ?? sprowadzi sie z ukrainy.😂

prosta sprawa gdzie jest  twoja okolica a gdzie twoich dziadkow ..

wstyd ....wstyd.. wstyd...

a dla koni  i owiec sie liczy ?? 😂

bo do trumny się nie bierze tylko zostawia dzieciom 😲

przed cmentarzem jakies lokalne samochody   sa ?? czy z calej polski  ??

nie wiem jak matka wieska sie nazywala bo drugi raz sie ozenila -tak to bym ci znicz zapalic-chyba nikt z rodziny tam nie zostal. jeden syn kolo romana mieszka w wodzislawiu.

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, jacus napisał:

ojciec obrabial  6 hektarow a ja 30 - ty ile wiecej obrabiasz niz ojciec ???

Dobre.

Swoje masz?

Pisałeś że własnych masz parę morgów.

Ale skoro pytasz, kilka ha zdarzyło mi się dokupić.

Po za tym, mamy inny biznes. Nie będę pisał jaki. Nie czuję potrzeby chwalenia się tym.

Za dużo mam ostatnio zmartwień, by cieszyć się z tego co mam.

Zresztą...ty się tylko chwalisz tym na co wpływu żądnego nie miałeś. Miejsce urodzenia. Dobrze że chociaż to masz, bo więcej to chyba nic.

A dodam, że mi osobiście nie przeszkadza że niewiele posiadasz.

Zwracam jedynie uwagę że inni nie są gorsi od ciebie. 

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

placek sporo drzewa z lasu wytargal i poszło pewnie w komin ....więcej smogu ot tyle jego zasług 🤣🤣🤣😲😲

kura co za idiota żeby tak się silić a nic z tego szczekania i tak nie wynika ....od dureń karmi się zwidami 🤣

typowy nędzarz i nieudacznik co niczego w życiu nie osiągnął 😲

Opublikowano

Kurna kilka postów przeczytałem i obiektywnie stwierdzić muszę iż jak cię jacusiu lubię i ubolewam nad atakami na Twoją skromną osobę, tak stwierdzam że zostałeś zmierzony zważony i obnażony🤭

Ale silny chłop jesteś, wstawaj i walcz.

Dobra rozrywka jest w cenie🤣

Opublikowano

sam obnażył swoją nędzę na forum ...zapomniał o tym i udaje że coś ma ....tylko z dowodami cienko ...zero faktur i fotek bo nędza aż piszczy a kible śmierdzą 🤣🤣🤣🤣

gospodarz od siedmiu boleści co kible pilnuje żeby przeżyć 🤣🤣🤣🤣

placek mój syn ma zarejestrowana działalność i zatrudnia pracownika ....🤣

potrafisz to pojąć 😜

Opublikowano

skosilem w tym czasie 4 dzialki budowlane, przewrocilem 3 ha siana w tym kawalek ulicy i drogi. 

a wy dalej o swoich wiejskich kompleksach.

zbychu- ja tez robie rzeczy o ktorych tu nie mowie.ale wyrok jest tylko w zawieszeniu 😂

3 godziny temu, Agrest napisał:

Kurna kilka postów przeczytałem i obiektywnie stwierdzić muszę iż jak cię jacusiu lubię i ubolewam nad atakami na Twoją skromną osobę, tak stwierdzam że zostałeś zmierzony zważony i obnażony🤭

Ale silny chłop jesteś, wstawaj i walcz.

Dobra rozrywka jest w cenie🤣

tylko nie wiem na jakiej podstawie to robia-bo mam tylko zdjecie ich kolezki 😂w galerii.

a gdy chce sie z nimi spotkac i to niedaleko nich,oczy w oczy to zaden chetny nie jest.

nawet w lubelskie pojechalem. do gdanska -jeden ma tam siostre.. w warszawie bylem chetny-w koncu stolyca..

sean- ty pomorzanim to moze w ustroniu morskim w lipcu ?? 🤣😂🤣

swego czasu to nawet 2 zatrudnialem ..

Opublikowano

I jest sens się tak przez kilkadziesiąt stron kłócić? Żaden żadnemu nie ustąpi, a wątek zamiast o Ążeju to o Waszych przepychankach się zrobił. Lepiej mi powiedzcie, jak już o Podlasiu wspominacie, który z okolic pomiędzy Łosicami a Siemiatyczami jest i czy by mi sprzęt obejrzał :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

widok kaleki umysłowego nikogo nie interesuje bo niby co byś zaprezentował ....opowiedział byś bajki które już znamy .....poka te swoją nędzę i przestań czarować 🤣

co puste słowa znaczą... nic ...co daje szczekanie ..nic ....nadal bida o tyle 😜....

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 godziny temu, AroniowyLiść napisał:

I jest sens się tak przez kilkadziesiąt stron kłócić? Żaden żadnemu nie ustąpi, a wątek zamiast o Ążeju to o Waszych przepychankach się zrobił. Lepiej mi powiedzcie, jak już o Podlasiu wspominacie, który z okolic pomiędzy Łosicami a Siemiatyczami jest i czy by mi sprzęt obejrzał :)

@hubertuss

Opublikowano
7 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

widok kaleki umysłowego nikogo nie interesuje bo niby co byś zaprezentował ....opowiedział byś bajki które już znamy .....poka te swoją nędzę i przestań czarować 🤣

co puste słowa znaczą... nic ...co daje szczekanie ..nic ....nadal bida o tyle 😜....

szczekasz jak kundelek w ogrodzeniu odwazny ,gdy go wypuscic za brame to szuka obroncy.

niby czemu twoj widok by nie interesowal nikogo-psychiatrow na pewno 🤣 pewnei reprezentujesz soba pelne spektrum psychoz widoczne z daleka .

Opublikowano
AroniowyLiść napisał:

jak już o Podlasiu wspominacie, który z okolic pomiędzy Łosicami a Siemiatyczami jest i czy by mi sprzęt obejrzał

idź z tym do urologa, nie ma co byle komu pokazywać.

• Haha 3
Opublikowano
Dnia 6.06.2024 o 10:07, Bogdan_ja napisał:

placek mój syn ma zarejestrowana działalność i zatrudnia pracownika ....🤣

potrafisz to pojąć 😜

Tam zaraz pracownika. Pracownik to ma umowę o pracę, jakiś kodeks, dni wolne, chorobowe, urlop.. Twój parobek co ma? 😂