Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, pafnucy napisał:

Ona nie chce ciągłych odwiedzin. czyli nie każdemu przyjazna.

jak z pustymi rękami się jedzie to wiadomo że zła,  coś bezwartościowego , niepraktycznego i niepotrzebnego na codzień też nie robi na niej wrażenia , dopiero jak ktoś z grubej rury obdaruje gospodarstwo że na trochę jest spokój z zakupami rolniczymi to dopiero wtedy jest zadowolona 

ja za biedny dziad dla jakiejkolwiek miastowej a tym bardziej takiej kołchoźniczki , pamiętasz jak na pw o swoim aucie pisałem ,ile jobów w chacie za to dostałem to głowa mała, temu w domu się siedzi i się nie szuka szczęścia jeżdżąc po świecie i o jakimkolwiek lokowaniu uczuć w jakąkolwiek nie ma na razie mowy bo pretensje ze strony rodziny w razie jakichkolwiek problemów dalej będą

Opublikowano

Witam,tak się składa,że Gienek i Andrzej to moja rodzina i wiem z czym to się je.Fakt Andrzej jest trochę nie poradny,ale 50% reżyserka nakręca jego zachowanie a poza tym już ma kobietę jak by coś,mieszka z nim od lata.A jeżeli chodzi o język w jakim mówią to jak by niektorzy nie wiedzieli to cały teren w okół Plutycz,to są ludzie wyznania prawosławnego i mają taki miejscowy język tkz.chachłacki,język mniejszościowy,mieszanka Białoruskiego i ukraińskiego.Ogólnie,to z tego co słyszałem to reżyserka kazała wodę wylać przed te chlewy,bo wtedy  większa oglądalność,także wiecie...☺️

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bergman31 napisał:

Jeśli pytasz o motocykl, to nie.

Szkoda. Ale to inaczej. W każdej maszynie potrzebne są elementy napędu i elementy odbierające ten napęd. Dajmy na to koła zębate"tryby" i jeśli jeden z nich będzie miał wycięte te w pusty/wypusty/żeby to ta maszyna nie będzie działać. 

• Like 1
Opublikowano

czyli jeszcze gorzej, bo odpowiada im robienie z siebie durni.

2 minuty temu, mrursusc330 napisał:

Witam,tak się składa,że Gienek i Andrzej to moja rodzina i wiem z czym to się je.Fakt Andrzej jest trochę nie poradny,ale 50% reżyserka nakręca jego zachowanie a poza tym już ma kobietę jak by coś,mieszka z nim od lata.A jeżeli chodzi o język w jakim mówią to jak by niektorzy nie wiedzieli to cały teren w okół Plutycz,to są ludzie wyznania prawosławnego i mają taki miejscowy język tkz.chachłacki,język mniejszościowy,mieszanka Białoruskiego i ukraińskiego.Ogólnie,to z tego co słyszałem to reżyserka kazała wodę wylać przed te chlewy,bo wtedy  większa oglądalność,także wiecie...☺️

Opublikowano
4 minuty temu, mrursusc330 napisał:

A ja słyszałem że on to lekarzem we Wrocławiu jest i dla draki tak udaje.

ps. nie pier**l

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Miałeś kiedyś wske? 

Boli? 

Niby co, 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Szkoda. Ale to inaczej. W każdej maszynie potrzebne są elementy napędu i elementy odbierające ten napęd. Dajmy na to koła zębate"tryby" i jeśli jeden z nich będzie miał wycięte te w pusty/wypusty/żeby to ta maszyna nie będzie działać. 

Czyli inaczej: brakuje piątej klepki lub niegroźny wioskowy głupek😉

Opublikowano

Tam w większości to tak było nie przeczę temu,ale trzeba też brać poprawkę na to,że twórcy tego typu programów dokładnie zdają sobie sprawę z tego,że ludziom lepiej ogląda się czyjąs biedę niż bogactwo.Człowiek jest taki z natury,że woli słuchać czy oglądać coś co jest gorsze,bo o wiele lepiej oglądać taką biedę Gienka niż jakieś wycykanione gospodarstwa za grubą kasę,nie osiągalne dla większości ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

uświadom kuzynów że biorą za mało.... kasy za  to

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

uświadom kuzynów że biorą za mało.... kasy za  to

A co ty myślisz,że my jako rodzina  nie mówiliśmy? Oni dopiero zdali sobie sprawę,że to można negocjować.Może teraz coś się zmieniło bo już dawno rozmawiałem.

Opublikowano

@szmergiel grubo przesadzasz swoimi wulgarnymi wypowiedziami nie wiem czy sie nachlałeś w święta czy na trzeźwo to piszesz. Myślisz ze jak masz kostkę na podworku to jesteś lepszym człowiekiem niż Andrzej czy Gienek. Im pasuje takie życie wiec w czym masz problem podobnie jak gregor.

mrursusc330 napisał:

Tam w większości to tak było nie przeczę temu,ale trzeba też brać poprawkę na to,że twórcy tego typu programów dokładnie zdają sobie sprawę z tego,że ludziom lepiej ogląda się czyjąs biedę niż bogactwo.Człowiek jest taki z natury,że woli słuchać czy oglądać coś co jest gorsze,bo o wiele lepiej oglądać taką biedę Gienka niż jakieś wycykanione gospodarstwa za grubą kasę,nie osiągalne dla większości ;)

Tego ursusa c360 to od nowego maja? Gienek czasem jeździ nim albo jeździł?

Opublikowano

Nie mam kostki na podwórku 😔 ale i błota nie mam. Wlazłem w to gówno ale wyprowadam to pomału na prostą. A Ci to z dziada pradziada Te budynki chyba mają, a może car w którym nocowal? Nie szkoduje się nieporadnych życiowo ćwoków.... Jak zaczynałem przygodę z gospodarstwem też bida była, po opłaceniu rachunków ledwo zostawało na życie a gdzie mwowa o takim luksusie jak wiadro do pojenia cielaków czy nowa łopatą. Takze niefilozuj 

Opublikowano

Tam jest bieda dziedziczona z pokolenia na pokolenie. Tak samo jak dziedziczona jest niezaradność życiowa. Andrzej obawiam się nie znajdzie na to gospodarstwo pracowitej i zaradnej życiowo kobiety tylko coś w swoim typie i bieda będzie się miała dobrze przez następne pokolenia.

• Like 2
Opublikowano
16 godzin temu, kontenovy napisał:

za ciepła zima by za kotłownię się brać, nad palnikiem się dłubię a i bizona też już sobie znalazłem 

2020-12-17 12.58.20.jpg

2020-12-21 16.00.53.jpg

O cholera...silnik rakietowy na przepał zbudowałeś 👍💪😎

16 godzin temu, kontenovy napisał:

tylko oglądałem ale szybko poszedł na części ,a szczerze mówiąc są ważniejsze sprawy na głowie ,ot choćby zadbać o klęskę urodzaju taką jak tegoroczna

2020-11-10 10.01.17.jpg

2020-11-10 10.00.49.jpg

Nie takie klęski się przeżywało.

12 godzin temu, szmergiel napisał:

powiedz mu ze  do rana nie dotrzyma i zacznij sprzatac pokoj  bo beda go do worka pakowac rano jak nic nie wezmie. mowie ci ,sam cie o tabletki porosi

Uśmiałem się do łez z tego co napisałeś ale kolega chyba sytuację ma nie wesołą...

11 godzin temu, bratrolnika napisał:

Szkoda, wolałbym na 230

Ale zdjęcie wrzuć, jak nic nie wymyślę to może się zgłoszę

Mam jakiś silnik na 230 V z motoreduktorem od podajnika eko groszku.

10 godzin temu, hubertuss napisał:

Będzie sobie tak żył z dnia na dzień ani przed nim ani za nim.  Masa ludzi na wsi tak żyje.  Jemu nawet jak ktoś podradzi to i tak nie posłucha. Przykładem Bogdan. Taki już jego los. 

Smutna prawda ale masz rację.

10 godzin temu, hubertuss napisał:

A myślisz, ze Emilka biznes na tych kozach zrobi? Też wystarczy na życie z dnia na dzień. Może lepsze jak u Andrzeja ale szału to nie będzie. 

Nie jest tak źle. Mleko i sery sprzedaje za przyzwoitą kasę. Myślę, że kasy nie widać po gospodarstwie bo odkłada na większe inwestycje.

9 godzin temu, hubertuss napisał:

Nie wiem na ile akcja z tym bykiem była prawdziwa. Ale widać jaka to robota dla dziewczyny na gospodarce samej z tymi zwierzakami.

Akcja była prawdziwa tylko ekipy nie było z kamerami przy samym upadku a dron nakręcił tylko jak z lasu koń wybiega już bez Emilki.

8 godzin temu, szmergiel napisał:

nabrała zwierzaków i jeść trzeba dac a że upośledzenia lekko to w małym muzgu nie pojmuje ze trzeba za***rdalac ostro żeby tyle paszy nabierać i utrzymać takie stado. w głowie pustka i tylko nabrać a jak beczy bo glodne to po ratunek do ludzi . k**wa sami pierdolnieci i niedorozwoje.

Ty się o nią nie martw. Ogarnia swoje gospodarstwo dużo lepiej niż możesz sobie wyobrazić. Paszy ma zawsze pod dostatkiem.

Ostatniego zdania nawet nie będę komentował...bo albo się schlałeś przy świętach albo sam jesteś niedorozwój 😉

8 godzin temu, hubertuss napisał:

Emilka nie robi żadnej kasy. Ma na życie i tyle. Ma lepszy dom i budynki niż Andrzej. A reszta to taka praca z dnia na dzień. CO zarobi to przeje na bieżące utrzymanie siebie i zwierząt. Na żadne inwestycje za bardzo nie odłoży.

Przyzwoicie zarabia na mleku i serach. Co do inwestycji to robi to co niezbędne i myślę, że odkłada na rozwój. Wygląda na wiedzącą czego chce więc nie ro***erdala kasy na duperele tylko po to żeby się pokazać.

8 godzin temu, szmergiel napisał:

Panowie i Panie czas spać lub ewentualnie zaruchac.

Z kulturą jaką tu reprezentujesz na Twoim miejscu nie liczył bym na "zaruchać"  😉

• Like 7
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, akooo napisał:

@szmergiel grubo przesadzasz swoimi wulgarnymi wypowiedziami nie wiem czy sie nachlałeś w święta czy na trzeźwo to piszesz. Myślisz ze jak masz kostkę na podworku to jesteś lepszym człowiekiem niż Andrzej czy Gienek. Im pasuje takie życie wiec w czym masz problem podobnie jak gregor.

Tego ursusa c360 to od nowego maja? Gienek czasem jeździ nim albo jeździł?

akurat kolego się mylisz bo jak prxejmowalem gospodarstwo w wieku 20lat to fige miałem i kupę dziadostwa.ciezka praca ,nauka i myśleniem doszedłem do czegoś i dlatego mam zdanie jakie mam o ludziach co poprostu nic sobą nie reprezentują,poprostu nic-zero chęci chociaż możliwości są. np. brat tego Andrzeja co wczoraj widziałem w tym programie wiesniacy wypowiadał się jak zaczynał od przeprowadzki w w wieku 14 i od zera absolutnego. A niedawno był odcinek że mieszka normalnie i się śmiał z tego durnia że on pralki niema. i jeszcze bylo widac jak jechali traktorem do remontu ze ten brat kierowal bo ten qazimodo prawaka niema a ten drugi sam jest a zrobil i tu jest cała różnica takiemu jak jego bratu to nalezy pomoc bo cos by moze zdzialal ale takim jak ten andrzej i podobnym to tylko sie posmiac i sfilmowac małpe w cyrku

Edytowane przez szmergiel
  • Like 1
Opublikowano

@extrabyku wziolbys sie za ta Emilke. 😉😁😁😁😁

bratrolnika napisał:

1 godzinę temu, kontenovy napisał:

no właśnie nakupiłem sobie kilkanaście takich silniczków https://north.pl/karta/silnik-napedu-do-wyciskarki-do-sokow-panasonic-mj-l500,TZ9-JF-CMMK-9A4.html  w tym celu ale resztę urządzenia skompletować to w hvj drogo wychodzi względem nowego i olałem temat.

Pioter, a nie masz ty jakiego małego silnika z przekładnią do minitaśmociągu??

a od pieca z ekogroszkiem od podajnika