Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przywieźli mi paliwo z extrans zamosc no i wlał gościu do mausera 1000l widzę coś brakuje sprawdziłem przelałem i faktycznie ze  43 litrów brak!! spotkał sie ktoś z was czymś takim ?

Opublikowano (edytowane)

Każdy orze jak może😁

Objętość paliw przeliczana jest na tą w temp chyba 15⁰C . Więc przy niskich temperaturach objętość będzie mniejsza. O ile to nie wiem.

Ja natomiast kiedyś sprawdzałem lokalną stację na podstawie wagi. Zważyłem tarę  potem brutto. Przeliczyłem na podstawie średniej wagi ON i powiem że na wówczas 350l brakowało około 2kg. Więc wszystko w granicach błędów pomiarowych.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)

Wiedziałem że coś nie halo i brakuje kilka cm do 1000l w masuerze gosciu z wielką łaskę mi lał i strasznie marudził że do mausera że może dostać 3 tyś kary .. NIe odzywałem sie od razu bo wiecie jak to mausery rozciągają sie itp i przekłamuje ale zmierzyłem dystrybutorem i brakuje... mi chodzi o to że czy ktoś od nich brał i jak to wygląda czy wogóle sprawdzał ich.,..

Edytowane przez MarekUA
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, MarekUA napisał:

Witam przywieźli mi paliwo z extrans zamosc no i wlał gościu do mausera 1000l widzę coś brakuje sprawdziłem przelałem i faktycznie ze  43 litrów brak!! spotkał sie ktoś z was czymś takim ?

Tak, to norma że kantuja

Piszą że litry się zgodzą jak będzie 15°, ale było i 25° a paliwo na tyle nie napuchło.

Zawsze mniej.

Kiedyś brałem to  na 800 l brakowało 37 l 

Ja to wolę z beczkami do cpn zajechać wziąc 499 l i  też będzie cena hurt, a przynajmniej na tyle nie kantują.

A co myślicie że jak przywiezie 2000 l z ceną 3.8 to i tak w baniaku po wlaniu wyjdzie po 4zł

Edytowane przez Rolnik1973
  • Like 1
Opublikowano

Właśnie mój brajdak tak mówił dają cene 3,89 przywiozą do chaupy a to jest haracz czyli cena wychodzi 4,05zł REALNIE  w przeliczeniu na LITRY rzeczywiste wlane...  W Polsce tylko takie cyrki kuźwa...

• Like 1
  • Root Admin
Opublikowano
Agrest napisał:

Każdy orze jak może😁

Objętość paliw przeliczana jest na tą w temp chyba 15⁰C . Więc przy niskich temperaturach objętość będzie mniejsza. O ile to nie wiem.

Ja natomiast kiedyś sprawdzałem lokalną stację na podstawie wagi. Zważyłem tarę  potem brutto. Przeliczyłem na podstawie średniej wagi ON i powiem że na wówczas 350l brakowało około 2kg. Więc wszystko w granicach błędów pomiarowych.

u mnie w żniwa przy zamówieniu 1500l zlewają koło 1550 1560l. zależnie od temperatury powietrza w momencie dostawy. mam beczkę 1500. zamawiam 1500 i zawsze zostaje 3-4 banki 20l ale ja biorę z jednej firmy od chyba już 5lat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v