Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, pawel885 napisał:

A jak "obejść" zazielenienie, teraz sieję wiążące azot ale dochód z tego lichy. Międzyplony? Co jak nie zdążę ściąć kuku i będę zmuszony siać pszenicę po pszenicy? 

pszenice po pszenicy normalnie mozna zasiac to norma ,

Opublikowano

jak myślicie jest gdzieś jakiś myk jeśli klient najpierw zapłaci za kukurydzę a potem będzie młócona i sypana na auta,może mnie jakoś wyrolować bo słyszałem o nim nie pochlebne opinie

Opublikowano

Jeżeli kasa w ręce to może jedynie kombinować na wadze i wilgotności .I tak ustal gdzie po załadunku będzie ważone abyś ty był przy tym a wilgotność niech upoważni kierowcę do potwierdzenia  wilgotności i podpisania  dokumentu dostawy w  imieniu  kupującego ( zawsze możesz kupić woreczki sejfowe - można tylko raz zamknąć - i robisz próbki do badania w przypadku rozbieżności ale kierowca również musi podpisać ten worek 

Opublikowano

Jest tu ktoś z łódzkiego? Jakie ceny na dziś mokrej,? w okolicy 475 netto za 30 

Opublikowano (edytowane)

Skad jestes? Ja powiat zgierski. Będę woził raczej na Wlkp. albo prosto z pola. Wipasz Koło  480, gorzelnia Zbiersk 490, Szmit Ślesin 480. Ceny z wczoraj netto za 30. 

Edytowane przez adamson330
Opublikowano

Ja bełchatowski, te ceny z transportem i odbiorem prosto z pola? 

Opublikowano
12 godzin temu, solek01 napisał:

Po ilu dniach przychodzi do was pocztą faktura z BIOAGRY? ( mowa o ryczałtowcach) bo minęło mi już dwa tygodnie i ani widu ani słychu. A z Wipaszu to do tygodnia i jest

Termin to miesiąc i przeważnie w ostatni dzień na fakturze który masz wskazany kasa jest

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Z tym ze nie zdrowa norma.

480 netto przy 30% +-10 zł za wilgotnośc, lokalny pośrednik. 

u nas normalnie sie sieje 2 lata pszenice a pozniej przerwa czyli np rzepak ,czy nieraz kukurydza szła pozniej , poplony tez czy inne uprawy ze przerwe sie robiło i tak wiekszosc ludzi u nas robi ze pszenica po pszenicy to norma i zadnych spadkow plonow nie ma po tym jak jest pszenica po pszenicy zasiana 

Opublikowano
2 godziny temu, adamson330 napisał:

Transport Twój. Prosto z pola to 440, 450 netto 

Podaj na priv dokładną lokalizację, jeżeli gdzieś blisko mnie to może się dogadamy.

Opublikowano
2 godziny temu, adamson330 napisał:

Transport Twój. Prosto z pola to 440, 450 netto 

Ty to u mnie słyszę z odbiorem z pola 475 netto za 30 i 7 zł za każdy procent 

Opublikowano
7 godzin temu, Murphys napisał:

Termin to miesiąc i przeważnie w ostatni dzień na fakturze który masz wskazany kasa jest

Tylko że mi jeszcze faktury nie przysłali a minęło około 2,5tygodnia.

19 godzin temu, Uszek1988 napisał:

Do miesiąca nawet

NIe wiem czy ktoś czytał dokładnie umowę z BioAGRĄ ale jest tam zapis że termin to owszem 30 dni od "DOSTAWY" ale pod warunkiem odesłania im podpisanej faktury nie później niż na 7 dni przed terminem płatności, to widzę w kulki lecą.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, solek01 napisał:

Tylko że mi jeszcze faktury nie przysłali a minęło około 2,5tygodnia.

NIe wiem czy ktoś czytał dokładnie umowę z BioAGRĄ ale jest tam zapis że termin to owszem 30 dni od "DOSTAWY" ale pod warunkiem odesłania im podpisanej faktury nie później niż na 7 dni przed terminem płatności, to widzę w kulki lecą.

Ja rok temu nic nie odsyłałem i kasę miałem. 2.5 tygodnia = 18 dni a termin platnosci masz 30 dni. A jak faktury nie masz to co dostałeś? Ja 3 razy byłem w przeciagu 2 tyg i  mam 3 faktury.

Edytowane przez Murphys
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Tak. 

To jestes z wielkopolski, gdzieś niedaleko mnie. Zadzwoń do Woźniaka do kleczewa albo do malinca, niedawno mieli po 480 netto.

Tyle ze Maliniec bierze tylko do 35% a Woźniak nie pobiera próbek, tylko musisz byc z towarem.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, 6465 napisał:

@przemek28_28 ja jestem z łódzkiego  okolice Łowicza. 

Zadzwoń tu, oni też działają na moim terenie ale ceny nie znam, a dużo ludzi handluje http://gabiko-godlinski.pl/

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
8 godzin temu, Murphys napisał:

Ja rok temu nic nie odsyłałem i kasę miałem. 2.5 tygodnia = 18 dni a termin platnosci masz 30 dni. A jak faktury nie masz to co dostałeś? Ja 3 razy byłem w przeciagu 2 tyg i  mam 3 faktury.

Dostałem WZ bo odwoził kierowca ciężarówką. A swoją drogą do której ich lokalizacji odstawiałeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v