Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, QuQurydza napisał:

Lubuskie ceny zaczynaja się od 640 netto w górę. Pośrednicy już zaczynaja być nerwowi.

Suchą sie po tyle sprzedawało jeszcze dzwonilem prosic zeby wzieli🙃...

Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

A co tu liczyc??? Znam takich co gospodarza po 20-30 lat i nie wiedza jakie maja pH, słoma co roku oddawana za 100 od ha, i zdziwieni ze ostatnie lata nawet chwasty za bardzo nie rosną🤣

A na potem wydzierżawi pole i dalej czerpie pełną gębą. 

• Haha 1
Opublikowano

Był u mnie kiedyś gościu który juz 3 zrobił w ch*ja ze daje w dzierzawe na 4-5 lat, ta ziemia coś zaczyna dawać i zabiera znow i sam robi. Podziękowałem i powiedziałem ze mam na kogo robic i on napewno sie nie zalicza do tego grona🤣

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
Dnia 31.08.2021 o 22:42, Egzo napisał:

cedrob i parę innych firm zrobiło numer z cena minimalna 500zl , a reszta to cena dnia, takie zabezpieczenie żeby towar mieć

tak tez podpisałem i mnie ciekawi czy dadzą więcej niz cena minimalna

Opublikowano
21 godzin temu, Cezar321 napisał:

Agrolok 650 mokra??

Wierzycie w to?

Dnia 1.09.2021 o 20:28, Murphys napisał:

Policz 10t x 600 + składniki wywiezione z pola to myśle koło 9k

Daj 6k i zabieraj.

Opublikowano (edytowane)

Możliwe że będziesz miał 650zl w agroloku ale na tyle nie licz zabiorą 30zl za mykotoksyny i jakieś 70-90 na wilgotności. To są złodzieje nigdy nikomu z okolicy nie wyszło tyle ile na kontakcie bo każdy ale to dosłownie każdy miał potrącenia. Cedrob jak najbardziej zapłaci ci więcej sam do nich odstawiałem zawsze dawali cenę tygodnia. 

Edytowane przez Tetsuya
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 3.09.2021 o 15:20, Tetsuya napisał:

Możliwe że będziesz miał 650zl w agroloku ale na tyle nie licz zabiorą 30zl za mykotoksyny i jakieś 70-90 na wilgotności. To są złodzieje nigdy nikomu z okolicy nie wyszło tyle ile na kontakcie bo każdy ale to dosłownie każdy miał potrącenia. Cedrob jak najbardziej zapłaci ci więcej sam do nich odstawiałem zawsze dawali cenę tygodnia. 

Coraz więcej firm już 650zł tona za 30% oferuje. Przy cenie 1000zł suchą  650zł mokra to nie są kokosy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v