Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej trzymać się zaleceń producenta ale lepiej jest jak akumulator naładowany on jak się naładuję to już prądu nie przyjmuje i alternator lżej pracuję.

Nawet jak wszystko jest ok to zaleca się 2 razy w roku naładować prostownikiem do oporu,żeby wydłużyć żywotność.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, soltys48 napisał:

14° bezwietrznie i bezchmurnie

W oddali słychać jak żurawie drą dzioby-bedzie padać

U mnie też darły , pewny to znak? Bo nie słyszałem o takim  😉

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
soltys48 napisał:

2 godziny temu, Bartek933 napisał:

Przynajmniej spokój będzie

Obyś Miał rację

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

To jak tak to za pozdrowienia dziękuję, Pafnucy napisz kiedy smsa, w razie czego Banan ma numer do mnie to ci da

W razie potrzeby i u mnie nr i adres się znajdzie😁

55 minut temu, 6465 napisał:

Sołtysa coś nie widać?  Pewnie Koreańczyka reanimuje. 

Koreańczyk grubszy temat. Minimum tydzień postoju. Trza było żulać od młodego co by było czym na chleb zarobić

26 minut temu, bratrolnika napisał:

Może przyczepę testuje😋 miał dac znać czy jest ok...

Jutro. Dziś ciałem jęczmień i wszystko co ma koła zasypane

IMG_20200713_185932.jpg

jak u Cb z gętością jęczmienia ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Raczej się sprawdzało

3 minuty temu, ZELKOW napisał:

Nie za bardzo. Ok południa będę wiedział

Plon objętościowo mega

Opublikowano

Wczoraj położyłem ostatnią łąkę pierwszy pokos 😉 kurde nie pamiętamy żeby tak późno był koniec

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, gregor1284 napisał:

to prawie po sąsiedzku, kojarzysz tego artystę od sorgo?

Jakiego ? Nic nie wiem 🤔 ja to właściwie warmińsko mazurskie ale moja wieś to jeszcze Kurpie i tak jakoś do Myszynca najbliżej. A Ty skąd ?

Edytowane przez lamboEVO100
Opublikowano
Ursus932 napisał:

Wczoraj położyłem ostatnią łąkę pierwszy pokos 😉 kurde nie pamiętamy żeby tak późno był koniec

A już tam. mam jedną łąkę co jej jeszcze w tym roku nie kosilem. I chyba nie będę. poszukam kogoś, kto sobie to zetnie na podściółkę. niech zabiera w cholerę. daleko jechać, a pożytku z niej wcale.

Opublikowano
soltys48 napisał:

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Raczej się sprawdzało

3 minuty temu, ZELKOW napisał:

Nie za bardzo. Ok południa będę wiedział

Plon objętościowo mega

Właśnie objętościowo dużo wagowo mało

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

A już tam. mam jedną łąkę co jej jeszcze w tym roku nie kosilem. I chyba nie będę. poszukam kogoś, kto sobie to zetnie na podściółkę. niech zabiera w cholerę. daleko jechać, a pożytku z niej wcale.

Biebrza? 😋 

Opublikowano
pedro2 napisał:

Biebrza? 😋

Ty wiesz, że tak.

gregor1284 napisał:

Bananek małe zainteresowanie trawą w tym roku, kupiłem 5 przyczep tych farro po 100 siewnej trawy, sąsiadka była 5ha jakiejś ptaszkowej chce sprzedać, to wątpie że ktoś to kupi.

moja też mogła by być ptaszkowa, ale nie skladalem na to. nie chce kasy tylko żeby ktoś to zabrał w cholerę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Ale jaja jeden już nieżyjący człowiek po wojnie pozakopywał pociski moździerzowe na miedzy żeby sąsiad się nie worywał.Ludzie to mieli pomysły.

Jak by dobrze trafił to tylko raz by miedzę ruszył

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

mi??? jak ja sam na wybory nie poszedłem nawet...

cytuję: w zamian za oddanie głosu na określonego kandydata. Ustalono, że ostatecznie mężczyzna przyjął za oddanie głosu 10 zł, butelkę piwa, hot-doga oraz pół litra wódki.

Opublikowano
soltys48 napisał:

2 godziny temu, ZELKOW napisał:

Właśnie objętościowo dużo wagowo mało

52 gęstość

właśnie o tym mówiłem lipa z gęstością, gorzej, jak w zeszłym roku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v