Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kallina86 napisał:

Kupiłam deszczomierz. Nie wiem jak u was, u mnie raczej padało nie będzie. 

w jeden to nie napada trzeba było wziaść dwa 😀 jak kupiłem dwa to ciągle pada i pada ... chyba trzeba będzie z jeden schować ale dopiera za tydziań bo dziś saletra rozsiana na łąki

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, Bananek napisał:

👍 inwestycja roku

I cyk, wartość gospodarstwa wzrosła dwukrotnie 😀

Nie bądź taki mądry, bo Cie ruskie na komputer przerobią :P

Opublikowano
44 minuty temu, Bananek napisał:

dziś był targ w gminnym miasteczku i pszenżyto cenili po 450zł/T. A jeszcze miesiąc temu Pedro pisał, że u niego po 650.

suchowola?

Opublikowano

Do laboratorium w USA przyjeżdża prezydent Rosji i ogląda różne amerykańskie wynalazki. W pewnym momencie dostrzega dziwną maszynę i pyta się Busha:
- Co to jest?
- A to jest maszyna, która obiera ziemniaki.
- A jak ona działa?
Wrzuca Bush do niej wiadro ziemniaków. Coś się zatelepało, zaskrzypiało i wylatują obrane ziemniaczki.
Putin mówi:
- Przyjeżdżaj do mnie do Rosji za miesiąc i ja też będę miał taką maszynę
- No dobra, przyjadę na pewno.
1 MIESIĄC PÓŹNIEJ:
- No patrz Bush, wrzucam wiadro ziemniaków
..trzask..prask.. ziemniaki obrane
Putin chcąc udowodnić, że jego maszyna jest lepsza od amerykańskiej wrzuca do środka wagon ziemniaków. Trzask....prask.. i tak ze 3 godziny i efektów żadnych.
Nagle z maszyny wychodzi @Bananek i mówi:
- Ja pierniczę taką robotę! Wszystkich przysypało, a sam nie będę obierał...

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

@JanKrzysztof Aby patrzeć jak Strasburgera z Familiady wygryziesz.😁

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Siedź, jeszcze Ci napada kuźwa, jutro ma lać, dzisiaj niech to zdechnie 😋 dopiero zjechane z pryskania.

Co ty taki nerwowy, spuść z kija, ja też nie za deszczem, ale kropi i nic na to nie poradzę.

• Haha 1
Opublikowano

Mam nowy patent na kontrole,bo w dzisiejszych casach wszystkie kontrole muszą być zapowiedziane bo kronowirus i wystarczy kaszlnąć kilka razy jak zadzwonią i chyba czuję się przeziębiony i kontroli niema.

Wezdżie to sobie do serduszka.

• Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

dziś był targ w gminnym miasteczku i pszenżyto cenili po 450zł/T. A jeszcze miesiąc temu Pedro pisał, że u niego po 650.

Tanio tam u Was na tym dzikim wschodzie... U nas w tamtym tygodniu po 600, w tą środę 580 już krzyczeli... Pszenicę po 600 kupiłem dla ryb. 

Pan Bóg czuwa, nie popadało na razie. Zdechło

Opublikowano

Ja tam nie wiem, ale bananek wrzucał foto jak jakaś zarośnięta żółta małpa mu po qq grasuje, mają tam jeszcze jakieś śmierdzące zapachy... 😯 Strach tam zabłądzić

• Haha 2
Opublikowano

Wschód od zarania dziejów rządził się swoimi prawami 😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v