Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, marulekk napisał:

chyba pełnia jest, znaczy grzyby będą :) 

A to jest zależność?

W lutym chyba nie ma chociaż wówczas najczęściej jest fajna pełnia.

Opublikowano
15 minut temu, Kallina86 napisał:

O! I to jest bardzo dobry plan na niedzielę! 

Popieram. Też tak zamiaruję spożytkować niedzielę 😊 koleżanka z Podlasia to może napotkamy na siebie 😁 że tak perfidnie zapytam dla bezpieczeństwa,,,, mężatka? 🙄

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, pedro2 napisał:

Popieram. Też tak zamiaruję spożytkować niedzielę 😊 koleżanka z Podlasia to może napotkamy na siebie 😁 że tak perfidnie zapytam dla bezpieczeństwa,,,, mężatka? 🙄

Ale co, boisz się mężatek, czy raczej preferujesz?   :P  :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Ja mężatka? Coś Ty! Kto by z taką wredną babą pod jednym dachem wytrzymał :P 

Raczej nie... Ja to już bliżej końca świata, niż Podlasia, mieszkam :P 

Jak się nauczę dodawać tu zdjęcia, to się pochwalę tym co mi się znaleźć uda. W tym roku to jak na razie 5 litrów kurek i jeden czerwony koźlaczek :D 

2 minuty temu, Sean napisał:

Dzięki za pomoc! Jakoś tak sama wstydziłam się zapytać :P 

• Haha 3
Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

A to jest zależność?

W lutym chyba nie ma chociaż wówczas najczęściej jest fajna pełnia.

ocziwiście, że w pełnie grzyby rosną a że jest ciepło i wilgotno wiec tym bardziej 

Opublikowano
1 godzinę temu, Sean napisał:

Ja chłopak boży jestem  i preferuję nie wp***dalać się między wódkę, a zakąskę, że tak powiem 😉

1 godzinę temu, Kallina86 napisał:

Ja mężatka? Coś Ty! Kto by z taką wredną babą pod jednym dachem wytrzymał :P 

Raczej nie... Ja to już bliżej końca świata, niż Podlasia, mieszkam :P 

Jak się nauczę dodawać tu zdjęcia, to się pochwalę tym co mi się znaleźć uda. W tym roku to jak na razie 5 litrów kurek i jeden czerwony koźlaczek :D 

Dzięki za pomoc! Jakoś tak sama wstydziłam się zapytać :P 

To już jest punkt zaczepienia, lubię "wredne" chatakterne kobiety 😊 

Ale tak juz od razu dajesz kopa bez zdania racji? Suwałki nie centrum fakt, ale jakby nie patrzeć podlasie. Czy Ty już warmianinka? z chęcią mogę pomóc w dodawaniu zdjęć... 😁

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Pedro ty lovelasie

Te idź zobacz czy Ci papryka rośnie 😋

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, 6465 napisał:

Ale gdzie?  Pod Radomiem czy na Broniszach?😁

Pytam bo mam wolną niedziele 😀😀

Jestem w domu.jeszcze niema tyle towaru żeby być 2 razy w tygodniu na Broniszach a poza tym nie lubie jeździć na niedzielę rano  chyba że muszę bo do 10 godziny jak nie podasz towaru to puźniej nic się nie dzieje a poza tym nie idzie wyrwać normalnej ceny bo na rano w niedzielę przyjeżdża dużo ludzi z papryka tzw szybkich ile kto da tego towar a ci którzy chcą normalną cenę niestety stoją i nie sprzedają a hurtowniki  tylko się śmieją z takich szybko sprzedających .Niestety w każdej dziedzinie produkcij rolnej są tacy że puszczają swoje towary dużo niżej jak koszty produkcij a normalny człowiek który wie ile kosztuje to wszystko musi odstać .Takie są realia

Edytowane przez stempos1980
Litera
  • Thanks 1
Opublikowano

Widzę że sąsiad ostro bub rwie od rana na nockę na bronisze się szykuje. Pytał mnie czy nie znam kogoś kto by przyszedł rwać te strąki,  bo boi się że nie dadzą radę tego oberwać w czasie. 

Opublikowano
6465 napisał:

Ale gdzie?  Pod Radomiem czy na Broniszach?😁

Pytam bo mam wolną niedziele 😀😀

6465 napisał:

Widzę że sąsiad ostro bub rwie od rana na nockę na bronisze się szykuje. Pytał mnie czy nie znam kogoś kto by przyszedł rwać te strąki,  bo boi się że nie dadzą radę tego oberwać w czasie. 

wolna niedziela to byś sąsiadowi pomógł

Opublikowano (edytowane)

Z przyjemnością ale schylić się nie mogę,  a jak się schyle to trudno się rozprostować ☺

12 minut temu, stempos1980 napisał:

Są uprawy że w niedzielę też trzeba robić.

Ja też teraz tnę cukinię bo jak bym zrobił przerwę to przerośnie a podrygów zatrzyma się w owocowaniu tzn przestanie kwitnąć

Tą cukinie to ty pod namiotem hodował?  U mnie żona zasiała 6 krzaków to dopiero kwitnie. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, pedro2 napisał:

To już jest punkt zaczepienia, lubię "wredne" chatakterne kobiety 😊 

Ale tak juz od razu dajesz kopa bez zdania racji? Suwałki nie centrum fakt, ale jakby nie patrzeć podlasie. Czy Ty już warmianinka? z chęcią mogę pomóc w dodawaniu zdjęć... 😁

Tak, tak... Lubię wredne, charakterne a potem narzekania jaka ta Twoja to dobra,a moja... szkoda gadać :P

Pojezierze zachodniosuwalskie.

Dziękuję za chęci, ale albo będę umiała sama i dodam, albo nie będzie zdjęcia ;)

17 i pochmurno. 

I cały misterny plan w pi... 

Już pada 🙁

Edytowane przez Kallina86
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, 6465 napisał:

Z przyjemnością ale schylić się nie mogę,  a jak się schyle to trudno się rozprostować ☺

Tą cukinie to ty pod namiotem hodował?  U mnie żona zasiała 6 krzaków to dopiero kwitnie. 

Sadzona z rozsady tzn nasiona w doniczki i puźniej sadzenie

IMG_20200705_075141.jpg

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Żeśko 14 °, ☀

🧐🧐🧐

Noż kurna, zetorki12 wracaj, bo ja za polonistę robił nie będę, a po mimo żem zaspany to i tak w oczy razi.

Dalej ktoś bub rwie🧐 

Opublikowano

Ech, jak Ty mało widzisz i rozumiesz. 😂😂😂

Przecież jakby rwał bób to by w tym nic dziwnego nie było i zadałbyś właśnie takie pytanie.

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Są uprawy że w niedzielę też trzeba robić.

Ja też teraz tnę cukinię bo jak bym zrobił przerwę to przerośnie a podrygów zatrzyma się w owocowaniu tzn przestanie kwitnąć

na af siedzisz a nie w warzywach 😁 nie kłam bo nos Ci urośnie 21* 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v