Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co do wyborów: w tej chwili gdyby zsumować głosy traska i hołowni, to i tak Duda wygrywa 45:41 (%)

soltys48 napisał:

Za miód pomieniamy😉

Ale to muszę wpierw wykręcić i mieć jakiś pogląd ile tego miodu mam. ile byś chciał?

Opublikowano
25 minut temu, Rolnik1973 napisał:

@marulekk no nie mów że wolisz tęczowych 

Idź pan w hvj więcej lajka nie dam.

Eeeee synek ani za Dudą ani za Trzaskowskim nie jestem a tym bardziej za tęczowymi i teraz to tym mnie obraziłeś i to ja nie dam Tobie like. 

Od jutra kopie fose wzdłuż drogi Międzyrzec-Parczew-Lubartow wypełnioną woda i krokodylami, twoja noga na zachodnich ziemiach południowego Podlasia nie stanie już! 👿

• Haha 5
Opublikowano
4 godziny temu, leszek1000 napisał:

po czesci Masz racje nawet w wiekszej czesci z tym żę zawsze można wybrać wyjazd na ukraine i na białoruś  za pracą niz do starej unni gdzie podatki i obciązenia są wyższe jak w polsce . a jednak Polacy wybierają kierunek zachodni 

Opublikowano

Niech przestaną zabierać tyle pieniędzy, z naszych portfeli. Chyba wiem lepiej na co potrzebuje pieniądze. Teraz bony dają na wakacje 🤣. To  widać że ludzie już z dziurawymi skarpetami chodzą. Akurat rolnik nie ma źle,ale zwykła mała firma jest gnojona jak świnia. Zus podrożał,więcej papierologii. Rzesza urzędników czeka na twój błąd, aby karę ci dać. Połowę urzędników woń. Z całym szacunkiem ale praca urzędnika nie jest efektywna i efektowna. Dług publiczny jest taki duży, że w twojej stodole się nie zmieści. 

Opodatkowana praca. Cit,pit i inne zabieranie pieniędzy. 

Mieli podnieść kwotę wolną od podatki. Która wynosi chyba 6tyś. Czyli osoba która zarabia 600zł na miesiąc musi taki podatek płacić. Oczywiście legalnie nikt takiej wypłaty nie ma,ale to oznacza jakiś żart. Połowę posłów woń do zbierania ziemniaków. 

Wolny rynek ma się sam regulować, a nie państwo wkłada kij w mrowisko. Tak cena za mleko,wołowinę spadła. Taki jest rynek. 

Wolałbym dostać 1000zł za pszenice, i robić na polu co mi się podoba, a nie klękać przed unią  i słuchać się jak rasowy pies. 

Dopłacają do cielnych jałówek i  cielaków. Tyle się bydła narobiło, to cena spadła. 

Oczywiście muszą być jakieś przepisy,ale bez przesady. Niedługo wejdą ci do łóżka i powiedzą co możesz a czego nie możesz. 

A, ty jeszcze będziesz zadowolony, że rząd się za rączkę trzyma i prowadzi przez świat. 

Państwo, ma utrzymać przede wszystkim suwerenną, którą już chyba straciliśmy. 

Teraz ludzie mają dzieci, bo się opłaca. Kiedyś rodziło się dzieci, dla szczęścia i zwieńczenia  ludzkiej miłości. 

Państwo doprowadziło do tego, że dziecko to jest biznes. Kiedyś to się nazywało handel ludźmi. 

Pytałeś się tych ludzi co mają tyle dzieci ze robią to dla biznesu? Kto chce to ma dużo dzieci i nic tego nie zmieni. A patologia byla jest i będzie . Odnośnie tego wolnego rynku to tylko wtrące to że nie tak dawno doiłeś że śmieszne pieniądze i z tego co piszesz nadal to robisz. Więc jak Ty chcesz na wolnym rynku dostać 1000 zł za pszenicę. Żeby się nie okazało że dostaniesz 500 zl. Już dali sieciom handlowym wolny rynek to robią z dostawcami co chcą i to one dyktują ceny po jakich kupią. Potem mają marże po 100 czy 200 procent. Jakby nie było żadnych regulacji które chcesz tak bardzo znieść to może byś teraz doił za 80 groszy. Bez tych regulacji dawno by już nie było małych i średnich gospodarstw . Zostali by bankrutami i wykupywani jak to ma miejsce na przykładzie firm na giełdzie. Narazie chociaż trochę jest to ograniczone

Opublikowano

w sąsiedniej parafii odpust. w mojej dwie msze św więc nie wiem sam. Ale chyba przylutuję sąsiadowi jak przyjedzie. 😀 czas skończyć zabawę z jeleniem.

Strongman napisał:

Jak swientujecie dzisiaj Piotra i Pawła czy nie.

• Haha 1
Opublikowano

28,5 na plusie. O tej godzinie to mega przegięcie. Zastanawiam się czy w owocach będzie coś do zebrania w tym roku.

Już wczoraj co słońce ujrzało to białe się robiło.

Opublikowano
59 minut temu, marulekk napisał:

Eeeee synek ani za Dudą ani za Trzaskowskim nie jestem a tym bardziej za tęczowymi i teraz to tym mnie obraziłeś i to ja nie dam Tobie like. 

Od jutra kopie fose wzdłuż drogi Międzyrzec-Parczew-Lubartow wypełnioną woda i krokodylami, twoja noga na zachodnich ziemiach południowego Podlasia nie stanie już! 👿

Jeśli nie jesteś za to tak jakby przeciw

A ja miałem nadzieję że za stodołą będzie pędził pociąg do CPK że na starość jak człek będzie ślepy to będzie nasłuchiwał kiedy jedzie i będzie wiadomo która godzina.

A tak hvj po marzeniach, będą geje latać w stringach ot czasy pieskie idą.

• Haha 6
Opublikowano

Druga Grecja się szykuję. Łatwo dać,ale potem zabrać to będzie krzyk. 

No, ale co ja tam wiem. Jestem zwykłym chłopkiem który świata nie zwiedził. 

Tak Grecję już z 5 lat temu przepowiadali,  🧐 

Glosujcie na Trzaskowskiego i LGBT bedzie super w Polsce🤦‍♂️  Nie wygrał Bosak i czy Holownia to trzeba trzymać co jest, takie moje zdanie.

Od zachodu już chmury i grzmi.

• Like 2
Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

20-25kg 😀

pszczołom

proszę się nie śmiać

Srutowane czy gniecione ziarno im dajesz ? 🤔

prażę na wolnym ogniu 😉

• Haha 1
Opublikowano

Wczoraj w końcu ok 21-szej spadł piękny deszcz 🙂; wszystko udało się przed zebrać, w 100% suche. 

Opublikowano

Do wszystkich wyznawców pisu: proszę sprawdzić ile wynosiło zadłużenie Polski na koniec rządów po i teraz i tutaj napisać w pln. Potem z rozbiegu pierdolnąć głupim łbem w ścianę i.....

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jeśli nie jesteś za to tak jakby przeciw

A ja miałem nadzieję że za stodołą będzie pędził pociąg do CPK że na starość jak człek będzie ślepy to będzie nasłuchiwał kiedy jedzie i będzie wiadomo która godzina.

A tak hvj po marzeniach, będą geje latać w stringach ot czasy pieskie idą.

Ehhh Rysiu Rysiu...

Opublikowano

Jak się kraj rozprzedawało to i zadłużenie było mniejsze.

Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał:

Do wszystkich wyznawców pisu: proszę sprawdzić ile wynosiło zadłużenie Polski na koniec rządów po i teraz i tutaj napisać w pln. Potem z rozbiegu pierdolnąć głupim łbem w ścianę i.....

Koniec posta trafiony w 10👍

Opublikowano
3 minuty temu, Zapracowany napisał:

Jak się kraj rozprzedawało to i zadłużenie było mniejsze.

To dlaczego po wybuchu pandemii wszystkim się oberwało po kieszeniach a oni sobie wypłaty nie obniżyli i jeszcze nagrody dawali sobie nawzajem.Qurła za co ta nagroda za lenistwo i tworzenie nam coraz większych problemów

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacek1296 napisał:

Tacy jak Ty powinni tłuc codziennie o ścianę to może coś by do głupiego łba się nabiło. PO rozsprzedawala majątek żeby latać dziurę. Dodatkowo ile kasy z OFE zajeb.ali . Do tej pory jakby wszystko rozsprzedali to nie było by już czym latać i dług by był może dwa razy taki. I najważniejsze oni nie dawali tylu pieniędzy ludziom a dług i tak zapierniczal mimo rozsprzedawania majątku bo to jest ich główny sposób na latanie dziury. Pomysł na przyszłość zanim coś napiszesz 

Muszę edytować bo złe napisałem. Oni nikomu nic nie dawali tylko zabierali a tacy jak ty aż klaszczą z radości ze biorą z podatków i nigdy już tych pieniędzy nie zobaczysz

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v