Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaczelo pisdzic jak na dworcu w kieleckiem a to swinoujscie😛.

dzisaj rano gdzies pod berlinem niemcy zaczynali siew, stal agregat uprawowo-siewny, przyczepa z big-bagami i turem ladowal jednego do zbiornika, pole niezaorane po kukurydzy,  u nas juz ktos wyruszyl ???

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik7343 napisał:

kurła ... tak żeś napisał ten komentarz że za ostatnią część chciałem dać " 😂" ale jakoś tak nie wypada za pierwszą część ....

Nigdy nie wiadomo gdzie się kogoś spotka... Czy na imprezie czy w takim miejscu, fajna dziewczyna, poukładana spodobało mi się jak mówi o tym wszystkim także warto się zainteresować. A głupio było tak od razu o nr prosić czy ciągnąć bajere... 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
11 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Nie trafiłem jeszcze na tą odpowiednią 😁

Ty już masz gadke jak stary kawaler 😉

Opublikowano

To przecież podstawa aby zakochać się z wzajemnością. Nie rozumiem jak można brać ślub bez miłości. Jak mój znajomy. Chodził z dziewczyną 9 lat potem ślub i 3 lata po ślubie rozwód bo to nie była miłość. A teraz siedzi z 19 . 

Opublikowano
58 minut temu, zetorki12 napisał:

Pod Berlinem dziś byłeś ?

a nawet w samym , na wycieczce z sanatorium,  od nas na jednodniowa wycieczke objazdowa to za daleko wiec tutaj podrozuje-kopenhaga,malmo,lubeka,hamburg,berlin,alhbeck- kto by kiedys pomyslal ze polacy jezdza za granice na wycieczki a nie do pracy.........

Opublikowano

Jprdl jaka akcja, straż dwa ciężkie wozy 7 minut od zgłoszenia z gminy 8km, dwa ciężkie z powiatu 15min 30km i jeden zawrócił w drodze, a to wszystko do sołtysa sadze się zapaliły. Mega probsy za taką reakcję. Nasi OSP z wioski 45min od zgłoszenia 2km 🤣 jeszcze 200m przed celem jelcz stanął dęba 🤣 matko bosko na co to utrzymywać jak nie ma komu jechać nawet. Nawet nie wiem kiedy się ubrałem, byłem pierwszy z obserwatorów 😎

Ale przynajmniej komin mu wyczyszczą porządnie. Jutro na bank co drugi we wsi będzie zapieprzał po dachu z druciakiem 😉

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Nie ma żartów, biegali na strych strażacy to komin ukrop i krokwie gorące, mogłoby się zchajcować jakby spali. Jak zajechałem to ogień z komina szedł. A już z sąsiadem piec zasypali piachem dużo wcześniej

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
44 minuty temu, pedro2 napisał:

Jprdl jaka akcja, straż dwa ciężkie wozy 7 minut od zgłoszenia z gminy 8km, dwa ciężkie z powiatu 15min 30km i jeden zawrócił w drodze, a to wszystko do sołtysa sadze się zapaliły. Mega probsy za taką reakcję. Nasi OSP z wioski 45min od zgłoszenia 2km 🤣 jeszcze 200m przed celem jelcz stanął dęba 🤣 matko bosko na co to utrzymywać jak nie ma komu jechać nawet. Nawet nie wiem kiedy się ubrałem, byłem pierwszy z obserwatorów 😎

Ale przynajmniej komin mu wyczyszczą porządnie. Jutro na bank co drugi we wsi będzie zapieprzał po dachu z druciakiem 😉

Bo z tym nie ma żartów. Nie raz widziałem popękane ściany od temperatury. 

24 minuty temu, danielhaker napisał:

U mnie kilka lat temu zapaliły się, ale spokojny bezwietrzny płomyk metr nad kominem się palił. Zamknąłem dopływ powietrza i zgasło 😛

Za suche drewno ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v