Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
XTRO napisał:

czerwiec 35mm jak nie popada przez weekend to koło wtorku/środy rozstawiamy deszczownie 

nie dziwie się pojechałem z T3, a tam na polu zonk pszenica gdzie po deszczach majowych odżyła i była szansa na plon, to już zaczyna wyglądać tak jak w kwietniu a niby było tyle opadów

Uziu92 napisał:

maj 120 mm , czerwiec 88 mm , do niedzieli burze to 100 mm pęknie. Oby bez gradu i wichur

no to nieźle Twoje rejony trochę nadribi wody, u nas czerwiec też pięknie po prognozach zapowiadał a tu lokalne burze czyli powtórka z zeszlego roku

Opublikowano
58 minut temu, Bananek napisał:

nie bawię się. poprawiłem Cię żebyś następnym razem nie wyszedł na idiotę w towarzystwie.

Za późno

46 minut temu, mraukot napisał:

Proszę nie spamować i nie robić chaosu w tym temacie (szczególnie pafnucy, sołtys, bananek) 😄😄😄

Bo co?

Mnie tu i tak ostatnio mało

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

A co chcesz na allegro zamówić   duplikat i tankować  bez płacenia czy jaki grzyb??

Zapamięta i jakby się kiedyś na skrzyżowaniu spotkali to mu pierwszeństwa nie ustąpi...

• Haha 1
Opublikowano
mraukot napisał:

Proszę nie spamować i nie robić chaosu w tym temacie (szczególnie pafnucy, sołtys, bananek) 😄😄😄

ej ej, ode mnie się odstosunkuj. poprawić nie można jak ktoś GAPĘ strzeli?

już się jaruś poskarżył?

Opublikowano
38 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Kolego istnieje takie coś jak słownik w telefonie i wiesz nieraz on zmienia sam wyrazy.... Hmmm no ale może o tym nie wiedziałeś:) 

Kurła to ty jeszcze z tego korzystasz? Mnie żona mało co nie zostawiła, bo napisałem , że się "zgadzam", a poszło że "zdradzam"

• Haha 6
Opublikowano (edytowane)

To i żonę masz? 

A ten mraukot to moderator?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Pafnucy napisał:

To i żonę masz? 

A ten mraukot to moderator?

Ależ skąd.. !!! Za żadne pieniądze bym tego nie robił 😋 Tak tylko wspomniałem, żebyśta odsapnęli trochę od pisania, bo to przecie kosztuje 😒

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Kolego istnieje takie coś jak słownik w telefonie i wiesz nieraz on zmienia sam wyrazy.... Hmmm no ale może o tym nie wiedziałeś:) 

pies merda ogonem czy ogon psem?

• Confused 1
Opublikowano
53 minuty temu, bratrolnika napisał:

Zapamięta i jakby się kiedyś na skrzyżowaniu spotkali to mu pierwszeństwa nie ustąpi...

O ile tata da pokierować 😳 

Smali jak cholera, dobrze że wiaterek mocny. Jutro u nas najsilniejsze burze nadają. Trzeba prysnąć pyrki. Na poniedziałek stonka będzie do jechania bo zaczyna się wylęgać.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Zagrzmiało. Popadało. I znowu chmurka podchodzi.  

A gdzie Rysiek dzisiaj? Zapiankował się czy co?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
ZELKOW napisał:

XTRO napisał:

czerwiec 35mm jak nie popada przez weekend to koło wtorku/środy rozstawiamy deszczownie 

nie dziwie się pojechałem z T3, a tam na polu zonk pszenica gdzie po deszczach majowych odżyła i była szansa na plon, to już zaczyna wyglądać tak jak w kwietniu a niby było tyle opadów

Uziu92 napisał:

maj 120 mm , czerwiec 88 mm , do niedzieli burze to 100 mm pęknie. Oby bez gradu i wichur

no to nieźle Twoje rejony trochę nadribi wody, u nas czerwiec też pięknie po prognozach zapowiadał a tu lokalne burze czyli powtórka z zeszlego roku

wczoraj by 100 przebiło opadu ale bokiem poszło kilka km dalej ale ja się cieszę , niech u innych pada też , u mnie jest wystarczająco i po słabym początku sezonu zapowiada się wszystko pięknie.

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

Zagrzmiało. Popadało. I znowu chmurka podchodzi.  

A gdzie Rysiek dzisiaj? Zapiankował się czy co?

Nic nie grzmi, nic nie pada.

okno obrabiam, wstawiam parapet, to tu to tam, to 15 kg czereśni narwał i tak dzień zchodzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v