Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do nich to lepiej nie chodzić osobiście o coś wypytywać bo łajzy zaraz się pojawią z kontrolą. W takich sprawach dzwonić, okółkiem dopytać i nie podawać danych. 

Pochmurnoi ciepło. Godno by było jutro owies z trawą położyć, ale od środy znowu burze...

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

A kto to sprawdzi czy Ty masz 50 czy 70 kur?

Może wyjść na przykład w przypadku ptasiej grypy. Przez nią musiałem  grodzić kilkanaście kur.

Pada coś na północy kraju ? Linia Łódź - wschód ? Pochmurno się robi i nie wiem czy ryzykować i pryskać.

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Do nich to lepiej nie chodzić osobiście o coś wypytywać bo łajzy zaraz się pojawią z kontrolą.

Danych nie podawałem, to już z rok temu ponad tam byłem, zresztą mogą mnie namierzyć tylko po pasiece, bo wiadomo, jest u weta zarejestrowana a tak to by musieli dobrze szukać bo w ARIMR mnie nie znajdą.

Opublikowano (edytowane)

Ja tez będę miał podobnie,w tym roku, na grom liczne było jasno w stodołach ciasno,będę sprzedawał na wiosnę bo tyle u mnie nie zjedzą.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

Spotkany dziś pierwszy pokos. Macie taką folię? moim zdaniem bardzo wesoła. 😀

IMG_20200615_162151.jpg

To ta niby eko z recyklingu, dosyć tania (280zł) i niby niezła

Opublikowano

No i odrobinę popadało w moje siano z rana😕 . 

Rysiek brama otwarta?

Sławek doisz już?

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, soltys48 napisał:

i nawet po życie wydadzą bardzo dobry plon😆

No i kukurydza tyż.

Gryka coś słabo się zbira do góry

IMG_20200615_092751909.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Pafnucy napisał:

Rysiek brama otwarta?

Sławek doisz już?

Co o 4 doić😯 o czadział Ty 🤔😄 ja o 7 wyspać się trzeba 17* pochmurno i parno zaczyna się robić co ja będę dzisiaj robił🤔 młodszy jedzie mature zdawać z biologii a ja chyba garaż zaczne sprzątać bo zaraz tam się przewróce

soltys48 napisał:

Nie za gęsta?

@slawek74 ile Twoja prasa ma zrobionych kulek?

15°C i pełno chmurek

całe ,,g'' trawy sporo w pryzmy hektarów mało a i usług też nie ma pewnie 3-4tys syn większość prasuje nie pozwala mi bawić się tą zabawką każe mi owijać🤪 sipma potrafi płatać figle

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

Rysiek brama otwarta?

Sławek doisz już?

7:04 jeszcze nie

17°, ☁

zboże narasta bo nie zapala jak było w tamtym roku po 35° i ☀

Opublikowano
41 minut temu, soltys48 napisał:

Nie za gęsta?

@slawek74 ile Twoja prasa ma zrobionych kulek?

15°C i pełno chmurek

Niewiem  siana 85kg/ha 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v