Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

Pafnucy kiedy truskawki? żona kilka kupiła maja być pierogi

Sławek dużo  chcesz? Mam młoda plantacje ale już  wczesnych trochę  mam na pierogi będzie 😉

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Dopiero gdzie nie gdzie czerwona . Jak byś był w pobliżu to polecił bym Ci truskawki znajomego . Po 15za kg obecnie sprzedaje . Słodkie i pyszne .

w sklepie po 14.90zł 😁 możez Ryśkim kiedyś podjedziemy 😉

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

w sklepie po 14.90zł 😁 możez Ryśkim kiedyś podjedziemy 😉

Jak najbardziej . Namów Go i uderzaj . 👍

Opublikowano
Bananek napisał:

uuu, pieróg od żony... chyba już rzadką okazja, skoro się tak cieszysz, Sławek? 😉

slawek74 napisał:

Pafnucy kiedy truskawki? żona kilka kupiła maja być pierogi

pierogi parowane z truskawkami to takie codziennie bez jakichś niepotrzebnych sugesti idź sobie lepiej pomierz foch

Rolnik1973 napisał:

Kurła suszę odwołali

😡😡😡😡😡😡😡😡😡

Screenshot_20200605-121117.jpg

Jedziemy do zetorka na truskawki🤔

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Strongman napisał:

U ciebie cieplej i na wschodzie zawsze wszystko pużniej,umnie pojedyncze na razie sztuki,a mam hanoye,marmoladę  roxanę.

Na wschodzie też można mieć wczesne popatrz z wlasnej uprawy dopiero ci rwane do kawki u ciastka🙂 Tylko z wroblami noe radzę i szpakami dużo  dziobią czerwonych.

20200605_130503.jpg

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 3
Opublikowano

Wczoraj udany dzień, siano zebrane, wóz przeserwisowany gotowy do wyjazdu po drewno i na żniwa, opryskane buraki pastewne na mszyce, przeglądnięte ule. Wczoraj +24, słoneczny dzień i lekki wiatr z zachodu.

Dzisiaj zachmurzone, +20, co chwilę kropi ale tak, że w deszczomierzu nie przybywa.

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

Jedziemy do zetorka na truskawki🤔

O widzisz @Rolnik1973, wreszcie się odczepią i teraz ty będziesz zetorka napastował. 

Podaj tylko adres Sławkowi to Cię podwiezie do Pafnucego😁 

Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

O widzisz @Rolnik1973, wreszcie się odczepią i teraz ty będziesz zetorka napastował. 

Podaj tylko adres Sławkowi to Cię podwiezie do Pafnucego😁 

Jawą podjedzie @Pafnucy się ucieszy :). W sumie dzisiaj mógł jechać, powoził by się zetorem w sianie.

@jacus padało u Ciebie dzisiaj ? Od południa kraju coś mi chmury nadchodzą, na razie na szczęście bez deszczu.

Opublikowano
karban napisał:

Patrzę na długoterminowe i naprawdę może być problem nawet z pojedynczymi 30 stopniami do końca lipca😮 A jak gorąca nie będzie, to na porządne burze też nie ma co liczyć, nawet na południu. 

Z drugiej strony widzę może jeden całkiem bezdeszczowy tydzień. 

Lato odwołane, przynajmniej do żniw. 

A na wuj Tobie 30 stopni potrzebne ???? Od rana ciapie, a raptem 3 l. naciapało.

Opublikowano
24 minuty temu, dsbh napisał:

@jacus padało u Ciebie dzisiaj ? Od południa kraju coś mi chmury nadchodzą, na razie na szczęście bez deszczu.

Ja jeszcze bardziej na południe i nie padało. W tej chwili trochę zaczęło...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, mraukot napisał:

A na wuj Tobie 30 stopni potrzebne ???? Od rana ciapie, a raptem 3 l. naciapało.

Trochę ręce opadają. Sam sobie odpowiedziałeś. Nie będzie gorąca, nie ma energii w powietrzu, słabsza konwekcja, opad 3 litry. 👏 Tak jakbyś nie dał azotu pod zboże, to też nie urośnie. A pod chmurą też trzeba 'palić', bo inaczej to będzie ciapać jak w listopadzie. Kapujesz?

Edytowane przez karban
Opublikowano

No jednorazową ulewą burzową to Ty wody w glebie nie uzupełnisz 😋 Dodatkowo, upały w czerwcu i lipcu przyspieszają dojrzewanie, co zawsze jest równoznaczne ze spadkiem plonu i pogorszeniem jakości, szczególnie zbóż..

Opublikowano (edytowane)

Nazbierało się po tych silnikach troche czesci, rama od d47 i drobnicy czworka przyczepa w burtach, po 50 gr wyszlo, jeszcze alusy musze wywiezc bo 3.5zl/kg :)

Edytowane przez szymon09875
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v