Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kra-zaczelo padac i to zdrowo, a niech leje , w sumie to opryski moga pare dni poczekac, nawozy rozsiane ,rozsiewacz wymalowany, myslalem ziemniaki pdsypac-ale nie bylo opcji wjechac.

Opublikowano (edytowane)

No ale bramę chodzi otwierać,To znaczy ze gościnny bo by  mógł mieć cały czas zamkniętą.

Więc @Pafnucy jak się już wpraszasz zaproponuj ze z pustymi rekami nie zajedziesz.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Ok, Podbeskidzie zaczęło już naparzać, litry lecą w oczach.  Fajnie, że macię pogodę, my mamy bite 24 godziny deszczu przed nami. Poślemy Wam Wisłą, będzie za 5 dni w Toruniu, znajcie naszą dobroć. 

PS. Jak przyjeżdzacie w Beskidy na wakacje, to dobre peleryny bierzcie ze sobą:)

Opublikowano
Strongman napisał:

No ale bramę chodzi otwierać,To znaczy ze gościnny bo by  mógł mieć cały czas zamkniętą.

Więc @Pafnucy jak się już wpraszasz zaproponuj ze z pustymi rekami nie zajedziesz.

Bramę otwiera by sąsiedzi nie myśleli że pomarli tak pisał 12* i przycina trzeba chyba w piecu rozpalić psią budą 😉

• Like 1
Opublikowano

Ja znam adres Ryśka. 

Wisznice, ul Pięciu Bram 12.

Możecie jechać. 

Opublikowano

Rysiek fajny chłop,  mądrze gada.  Jak będzie chciał to was sam zaprosi adres poda a i flache postawi.  A wy się kuźwa na siłę pchata. Zluzujta trochę gumę. 

• Like 1
Opublikowano
XTRO napisał:

jak się do Ryśka pół agrofoto zjedzie to będzie musiał stodoły opróżniać żeby pomieścić wszystkich 

Jak już wszystko wysprzedał i stodoły puste a tak to kurczaków i rogatego nie lubię a i co bym ze sobą wzią 😉

Opublikowano

Pogoda na cały czerwiec. Prognoza długoterminowa

W serwisie fanipogody.pl pojawiła się już pogoda długoterminowa na czerwiec. Synoptycy nie pozostawiają złudzeń. Czerwiec będzie zimny, a w dodatku bardziej deszczowy i burzowy niż maj. Fani Pogody, opierając się na modelach numerycznych, sprawdzili, jaka czeka nas pogoda na nadchodzący miesiąc.

Pogoda długoterminowa na czerwiec nie nastraja optymistycznie

Czerwiec będzie raczej chłodny. Napływać będą do nas chłodne masy powietrza znad Atlantyku Północnego. Może dojść do tego, że temperatura niejednokrotnie będzie niższa niż wskazywałaby na to norma.

Opublikowano

Lato odwołane. Cóż na koronę to może i lepiej. Przynajmniej ludzie na tyłkach siedzą.

W rolnictwie nie wiem, zboża chyba nie odczują tego, kuku będzie stękać, okopowe dadzą radę. Winorośle i morele papa w tym roku, a owoce? 

Opublikowano

No to suszy nie będzie, bo nawet jak mało popada to jak nie będzie po 35° i to nie pozapieka.

Kurła i dobrze i źle

Bo jak nie będzie kupca na plon to skąd kasy?

A tak pewny piniądz był za suszę.

• Haha 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

No to suszy nie będzie, bo nawet jak mało popada to jak nie będzie po 35° i to nie pozapieka.

Kurła i dobrze i źle

Bo jak nie będzie kupca na plon to skąd kasy?

A tak pewny piniądz był za suszę.

A ja osobiście nie chce kasy za susze,wole żeby była normalna pogoda

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez limonka
      Pogoda rolnicza ma duży wpływ na rolnictwo. Niedobór opadów i związana z nim susza wpływają na obniżenie produkcji rolniczej. Z kolei ulewne deszcze z towarzyszącymi im nawałnicami i gradobiciem powodują olbrzymie straty w plonach. Oby nadchodzący rok był łaskawszy pod tym względem- opady równomiernie rozłożyły się w czasie a słoneczko zawsze świeciło, czego Państwu i sobie życzę. 

Kontynuacja tematu. Zapraszam!

• Przez Łobuzek
      Witam , mam takie pytanie czy jakbym kupił tira do gospodarstwa to ile wynoszą opłaty takiego samochodu ? Wiem , że robiło się na pojazd specjalny i opłaty nie były duże . Oczywiście mowa o Tirze na swoje gospodarstwo a nie usługi . Tir z łódka 24 tony lub jakaś solówka ale wtedy z doczepianą przyczepą - takie wchodzą opcje . A co wy o tym myślicie ? 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v