Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

Tyle ukapało za wczoraj i noc. Teraz pochmurno i +12 stopni. Teraz przydało by sie kilka dni pogodnych bo trzeba trawe pod nóż. 

WP_20200519_06_43_38_Pro.jpg

Chętnie się zamienię z Tobą. Dolnyślask

Opublikowano

Wczoraj zero opadów, słońce cały dzień świeciło, wiatr dość silny ale wieczór się uspokoił i jęczmień się popryskało, siano przewrócone więc dzień udany.

Opublikowano

Ciepła noc, deszczu nie było i na kolejne 10 dni nie przewidują.

Opublikowano (edytowane)

U mnie 4mm,kup sobie przyłbicę dobrą bo to co masz to fu w dodatku jedna ręka zajęta jej trzymaniem,ja kupiłem taką ture kolor,ze widzi się jak przez szybę nie na niebiesko czy zielono i ona jeszcze jasniejsza,dobra do spawania po nocy,do tego duzy ekran i naprawdę działa błyskawicznie,bo takie po 80zł jakoś mi się psuły,a w dodatku jakoś wolniej działały,ja dałem 250zł.

Ta kukurydza co teraz nawet wychodzi to żółta,masz rację,a tak to faza 3 liści idzie.

Jak się zregeneruje trzeba będzie prysnąć od chwasta bo pełno,czym pryskasz czy już doglebówkę zrobiłeś.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

gdzie podawali ile w polsce jest radarow pogodych w polsce i czemu na wschod od wisly ich prawie nie ma , ja mam 13 km od domu a i tak prognozy nawalaja.

dzisija wialo ostro i piekne sloneczko grzalo, wieczorem ucichlo

A po co na wschód od Wisły? Fronty idą generalnie z zachodu. Dla Białegostoku czy Hrubieszowa to trzeba wiedzieć co się dzieje w Olsztynie i Lublinie, a nie w Grodnie czy Łucku.

A tak swoją drogą, może Białoruś czy Ukraina udostępniają swoje radary, o ile je mają? Trzeba pogrzebać. Dla Suwalszczyzny może Litwa ma? Ktoś szukał?

Opublikowano
robi57362 napisał:

slawek74 napisał:

pół nocy nie przespane po wczorajszym spawaniu...

ha ha taki bamber a na maskę za 120 zl nie stać 😎 pare kropli na krzyż w nocy eh

gdzie ten bamber🤔 ciekawe skąd wziąść trzecią rękę🤔

Opublikowano
Strongman napisał:

U mnie 4mm,kup sobie przyłbicę dobrą bo to co masz to fu w dodatku jedna ręka zajęta jej trzymaniem,ja kupiłem taką ture kolor,ze widzi się jak przez szybę nie na niebiesko czy zielono i ona jeszcze jasniejsza,dobra do spawania po nocy,do tego duzy ekran i naprawdę działa błyskawicznie,bo takie po 80zł jakoś mi się psuły,a w dodatku jakoś wolniej działały,ja dałem 250zł.

Ta kukurydza co teraz nawet wychodzi to żółta,masz rację,a tak to faza 3 liści idzie.

Jak się zregeneruje trzeba będzie prysnąć od chwasta bo pełno,czym pryskasz czy już doglebówkę zrobiłeś.

podrzuć fotkę tej przyłbicy bo coraz częściej jakieś wynalazki spawam

Opublikowano

A taka przyłbica ... Na ile tam baterie i jakie ? A szkiełko się wymienia jak odpryskami się zabrudzi ? A nie duszno pod pancerzem ? 🤔

Opublikowano

Co ze szkiełkiem ? Jakoś zabezpieczone ? Jakiś wymienny ekran ?

Opublikowano (edytowane)

Sławek   A co Pan tam lepisz ? Ja to ostatnio takie rozpieprzone brony musiałem poprawiać . 9_9

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

A taka przyłbica ... Na ile tam baterie i jakie ? A szkiełko się wymienia jak odpryskami się zabrudzi ? A nie duszno pod pancerzem ? 🤔

to chyba się samo ładuje, moja z 2017r. i działa, pleksę ochronną na wizjer dali drugą na zapas, ale jeszcze nie zmieniałem, oszczędny jestem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v