Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, Roki212 napisał:

No patrz tylko zapewne inny rejon energetyczny który ma swoje widzimisię 😎 i jak zapewne wiesz są ludzie u których się da załatwić i są tacy co robią problemy... Logicznym jest jak by się dało za free to by się nie płaciło 😎

Przecież to jedna "firma" .

To że dajecie się golić z kasy to jest tylko i wyłącznie wasza wina. 

11 minut temu, Agrest napisał:

Dla którego regionu aż taki mróz widzą?

Dla mojego jest w miarę optymistycznie.

26 w cieniu. Deszczu na 10 dni nie zapowiadają.

U mnie na dziś popołudniu ma przejść burza i nocne niewielkie opady. 

Opublikowano

Tak pokazują że po linii Radomia front będzie miał kres. 

Popada tam gdzie polało, najwięcej od warszawy na północ i północny wschód.

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

To że dajecie się golić z kasy to jest tylko i wyłącznie wasza wina.

A w czym widzisz problem jak chcesz sobie walczyć to tam sobie walcz 😎 za Twoje nie robiłem tylko za swoje i jakoś nie marudzę z tego powodu 😝 a tym bardziej nie muszę się tłumaczyć co i jak 😉

• Like 1
Opublikowano

@Roki212 dlaczego mam za coś płacić skoro mogę mieć za free. 

Nie rozumiem takiego podejścia. 

Opublikowano
2 godziny temu, karban napisał:

Chłopy nie pitolcie, 30 nie ma nigdzie, chyba, że na słońcu to może i 50 już być. Jak każdy tu tak 'zaokrągla' to nieźle.

30 nie ma, ale 28 * C w cieniu jest. A parówa taka że oddychać się nie da.

Opublikowano

E to do burzy daleko, daj znać jak zacznie grzmieć😁 Wtedy to już wiadomo że blisko😉

Opublikowano (edytowane)

58 minut temu, Agrest napisał:

Dla którego regionu aż taki mróz widzą?

Dla mojego jest w miarę optymistycznie.

26 w cieniu. Deszczu na 10 dni nie zapowiadają.

od linii Warszawa łódź  Opole na północ, a z wtorku/środa południowy wschód

Edytowane przez theta
Opublikowano

@PRIMO No zgoda ale pisze wyraźnie 😝 jak granica własności na sztycy czyli od słupa do sztycy na domu ich własnością dalej moje to jak ja mogę walczyć. Chciałem za free nie chcieli się zgodzić bo tam moje to jak można podejść do tego tematu inaczej? Jak z linkami wszystko ok po ich stronie a problem występuje z WLZ co łączy się z tymi linkami co był moją własnością. Po zgłoszeniu awarii byli sprawdzili z tym co jest po ich stronie nie ma problemu więc nie mają podstaw do wymiany bo niczemu nie zagraża. Reszta moja własnością i ja muszę się martwić o wymianę takie dostałem info od kolesi co byli jak i w dziale przyłączeń. Że jak chce na własną rękę to elektryk może wymienić sam WLZ tylko jaki był sens wymiany samego WLZ i pozostawienie licznika w domu. Lepiej zrobić już zgodnie z nowymi wymogami. A jak chce aby licznik przenieść to tylko nowe przyłącze i na koszt inwestora.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Roki212 od sztycy po przez warkocz włącznie z licznikiem to należy do zakładu energetycznego a dalej dopiero twoje. 

Jeśli przenosisz licznik w inne miejsce to za skrzynkę jednak musisz wybulić PLN-y z własnej kiesy. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

No widzisz a u mnie na starym przylaczu było że własność PGE kończy się przy szczycie budynku, a odcinek od szczytu do zabezpieczenia przedlicznikowego w domu moją własnością jak i za licznikiem to wiadome. Nie wiem czemu tak było ale info sprawdzone bo tak miałem wpisane w starej umowie i to samo potwierdzili mi w dziale przyłączeń że tak jest. Mi też wydawało się że własność PGE od słupa do samego licznika w domu  jednak tak nie było... Zapewne temu nie zgadzali się na wymianę na ich koszt. 

Teraz w nowym przyłączu i umowie granica własności jest na zaciskach prądowych od strony zasilania na wejściu do tej skrzynki czyli od słupa do zabezpieczenia głównego ich, dalej moja własność oczywiście licznik też ich

• Like 1
Opublikowano

I cyk, 27 stopni. Z krótkim rękawkiem kabrioletem z  opielaczem jeździłem. Łapy i kark przysmażyło aż piecze. Rada by browara obalić ale ni ma.

Wreszcie opony zmieniłem. 

Opublikowano
pedro2 napisał:

W trakcie mszy popadało ładnie, ale krótko. Zaraz kolejna porcja 😳😳😳

Patrząc na godzinę zamieszczonego komentarza pomyślałem sobie ze byłeś na pogrzebie🤔

Opublikowano

Padać zaczęło wreszcie! Jakiś większy front z połódniowego zachodu dotarł. DBL.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v