Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

A czy uważacie ze niby ta sama substancja pod nazwo a czy b działa tak samo, bo ja nie.

Teoretycznie powinno być to samo .

Opublikowano

A to już powinien ktoś nad tym mieć pieczę i badać . Ardanowski się tym zajmie . :D

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Strongman napisał:

A czy uważacie ze niby ta sama substancja pod nazwo a czy b działa tak samo, bo ja nie.

Ponoć też nie, bo środki ochrony to substancja+wzmacniacz. Po za tym ponoć największe znaczenie ma poprawna aplikacja. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
11 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Co tak mało? U stacha napadało tyle, że do żniw wystarczy i rekordy plonów będzie miał. Chyba że to maciora mu za stodołę wyskoczyła i do deszczomierza nalała.

Mało czy nie. Ważne że popadało a z ilością opadu to różnie bywa. Niekiedy na jednym końcu wioski napada a na drugim nie, także wszystko jest możliwe.

Opublikowano

Napisałem ze marka ma znaczenie z tą samo substancjo,a ze się ziele uodparnia to każdy wie, ale puki działa,to każdy nie mienia tylko stosuje dalej,ważne ze działa.Zmieniłem kiedyś bo tak uczą,na gorszy i po plonie więc puki działa to nie zmieniać,jak przestanie działać to szukać innego.

Opublikowano

Ta sama substancja o tym samym stężeniu +wzmacniacz zadziała tak samo i tyle... niezależnie jakia nazwę ma środek na opakowaniu.. Pytanie brzmi czy tam jest to co napisano na opakowaniu i nie jest to zafałszowane ... Bo z tym może być różnie  

Opublikowano

A jak to z tym mrozem ? Będzie na Pankracego ?

Opublikowano
2 godziny temu, donweter1989 napisał:

Mało czy nie. Ważne że popadało a z ilością opadu to różnie bywa. Niekiedy na jednym końcu wioski napada a na drugim nie, także wszystko jest możliwe.

Pamiętam żniwa w jednym roku takie były, w jednym końcu co 2 drugi dzień lało, a w drugim cały czas kombajny bębniły 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Ta sama substancja o tym samym stężeniu +wzmacniacz zadziała tak samo i tyle... niezależnie jakia nazwę ma środek na opakowaniu.. Pytanie brzmi czy tam jest to co napisano na opakowaniu i nie jest to zafałszowane ... Bo z tym może być różnie  

Dokładnie! Oszustwa są powszechne, to samo handel podróbkami. Do tego panowie woda musi być odpowiednio czysta i miękka inaczej opryski działać nie będą lub będą działać dużo słabiej. 

Opublikowano

Na to nic nie poradzimy bo w jednym roku idzie dobra seria produktu a na drugi rok już ten sam producent leci w kulki... 

Opublikowano
35 minut temu, ZELKOW napisał:

Pany a tak zapytam jak na zachodzie z tych deszczy popadało? ile mm?

W maju jak narazie 21 mm . W kwietniu zabójcze 2mm. Ale wszystko jeszcze żywe,  tylko placowo powypalało 

Opublikowano

O 21 zjechałem z qq. Opryskane wsio, na koniec lumax na qq i luksio, rosa siadła, gleba mokra. 

U nas za bardzo nie pryszczą, jako jeden z pierwszych leciałem w jarki, ogólnie ludzie wyznają zasadę, że im później tym lepiej bo większe ziele 😋 najlepsze pokemony jeszcze pszenżyta nie pryskali 😉  a potem zemsta bo chwastox niby turbo i max dawka, a komosy nie wziął. 

Opublikowano

Rysiek jak tam brama? U mnie pogoda... ładna. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v