Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

WMA zaczyna padać spokojny deszczyk. Wczoraj rozlany RSM na jare zboża więc dziś niech pada cały dzień :)  @fireseba u Ciebie to od kilku lat nie pada patrząc po twoich wpisach...

Pada tylko zimą. Rok temu z pierwszego pokosu zebrałem 18 bel z ha. Z drugiego, trzeciego i czwartego 2,5 beli łącznie. Nie trzeba patrzeć na wpisy wystarczy spojrzeć na radary

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Głupoty i nic więcej w 2000 roku w stawie ani kropli wody nie miałem teraz 2 metry gdzie ta susza? ludzie jeszcze suszy nie widzieli

Piszesz o swoim  podwórku    -    uwierz  mi  że  ja  jeszcze   takiej suszy  nie widziałem,   mamy początek  maja a woda  w Wiśle  jak  w b, suchym roku w sierpniu-,   stawiki  ,rowy we wsi  suche że  można ciągnikiem  jeździć ,  bida z  wodą i tyle.     Jak maj  będzie  popadywać  i nie będzie  30 +    to  może coś  urośnie  ale  trawy  cieniutkie.....

Opublikowano
1 godzinę temu, Piotrek1975 napisał:

Już jest 2.5L od rana spokojnego deszczu, oby tak jak najdłużej.

Na obecną chwilę jest prawie 6 litrów. 

Opublikowano

Jeszcze dokapało 2mm, łącznie dziś 9mm.

+12, zimny wiatr dalej bo wyszedłem kurczakom dosypać żarła do karmników i zaglądnąć na nowy przychówek.

Opublikowano
40 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Prawie deszcz dochodzi i idzie pionowo do góry

Nic musi nie popada dziś.

U nas  to deszcz    pada  pionowo  ale na dół ....  czasem jak duży  wiatr  to w poziomie -  ALE  NIGDY  DO GÓRY. 

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Szymi40 napisał:

U nas  to deszcz    pada  pionowo  ale na dół ....  czasem jak duży  wiatr  to w poziomie -  ALE  NIGDY  DO GÓRY. 

Rysiek ćwiczy jogę stając na głowie. 🙃

Opublikowano

Bo mu świat na głowie stanął . Suszowego ma nie być ! :D

Sie rozpadało LLB

Opublikowano
1 godzinę temu, Szymi40 napisał:

Piszesz o swoim  podwórku    -    uwierz  mi  że  ja  jeszcze   takiej suszy  nie widziałem,   mamy początek  maja a woda  w Wiśle  jak  w b, suchym roku w sierpniu-,   stawiki  ,rowy we wsi  suche że  można ciągnikiem  jeździć ,  bida z  wodą i tyle.     Jak maj  będzie  popadywać  i nie będzie  30 +    to  może coś  urośnie  ale  trawy  cieniutkie.....

Trawy niziutkie bo mrozi cały czas nie ma co się martwić na zapas

Opublikowano
damianzetor9540 napisał:

1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

Centrum 10mm za noc od 1-go maja 40mm

Jaki powiat? 

Ja północ łódzkiego i za dziś 6 mm q za maj 12 tylko...

Kutnowski

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v