Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aż poszłam zobaczyć przed chwilą czy moja rzeka wysycha i spokojnie głębokość  powyżej pasa.

rzeka.JPG

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

U mnie w nocy widzę ostro padało bo kałuży takich to ja z pół roku nie widział. Idę skontrolować deszczomierz. Teraz niech nie pada bo muszę jechać z pszenzytem a nie nakryte. 

Po ile teraz pszenżyto sprzedajesz ? I kto bierze jesli można wiedzieć? 

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

pany kupował z was ktoś moze przez ostatnie 2-3 lata akumulatory JENOX ?

Brat miał w aucie, tak jak koledze wyżej wysiadł, z tym że bratu po 13 miesiącach.

Opublikowano

Ładna chmurka tworzy się niedaleko mnie, zaraz będzie padać a za dwie godziny front obszerny przyjdzie 💪

Ładna chmurka tworzy się niedaleko mnie, zaraz będzie padać a za dwie godziny front obszerny przyjdzie 💪

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Wysyp proroków pogodowych...... Z kolei ja na początku roku czytałam, że lato ma być w kratkę-z przerwami na upał może 3 tygodniowy. I komu wierzyć????????????

to jak z tymi zimami teraz miała być 30 lecia przedtem miało być 100 lecia  a 3 lata temu amerykanie nam wróżyli ze europa zamarznie  mała epoka lodowcowa i co ??

Opublikowano

Na razie panowie pada tydzień, u mnie dwa lata temu wysechł malutki strumień i widać że ziemi brakuje wody. Poziom Wisłoka też jest niski jak na tą porę roku. Więc ja jednak suszę widzę. 

Opublikowano (edytowane)

Na przyszły tydzień prognozy na południu wskazują opad ponad 60l na m2, na jutro 6-7l 🤛

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Niech będzie i na krótką, zawsze to lepiej niż dwumiesięczny step :).

Opublikowano
2 godziny temu, fireseba napisał:

Do mnie nie dojdzie.

Jak dojdzie to najwyżej litr nakapie. Rośnie coś trawa? U mnie jak i nawet 20 l spadnie to już jej nie pomoże

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Roman176 napisał:

to jak z tymi zimami teraz miała być 30 lecia przedtem miało być 100 lecia  a 3 lata temu amerykanie nam wróżyli ze europa zamarznie  mała epoka lodowcowa i co ??

akurat amerykanców sie sprawdza od kilku lat . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Pada pany.Na razie z pierwszej chmurki, potem przerwy z pół godziny i nadciągnie duża,rozsiewacz naszykowany, siałem już a plandeki brak.

Nie wiem czy zauważyliście ale koło warszawy wiatr na wschód a u nas na północ więc ta chmura trochę u nas pobędzie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Siąpi już z godzinę delikatny deszczyk. Niech siąpi jak najdłużej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v