Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Godzina 17 zaczęło padać i tak przez 2 godziny napadało 3 mil ale to jeszcze nie koniec bo od 21 do 2 w nocy ma spaść około 10 ml .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Godzina 17 zaczęło padać i tak przez 2 godziny napadało 3 mil ale to jeszcze nie koniec bo od 21 do 2 w nocy ma spaść około 10 mil .

Jakie mile ? ml pisz przy pomiarze opadów.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Godzina 17 zaczęło padać i tak przez 2 godziny napadało 3 mil ale to jeszcze nie koniec bo od 21 do 2 w nocy ma spaść około 10 mil .

obyś miał racje 

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Dalej pada drobny deszczyk już jest 27 l panowie.Teraz wszystko odżyje a chwasty jeszcze lepiej

Aty już narzekasz że chwasty  Ludziom nie dogodzi

Opublikowano
2 godziny temu, XTRO napisał:

No nie gadaj konkretna idzie do Ciebie 

Idzie idzie i nad moją gminą się chmura rozrywa. Pada po bokach Kołbiel / Łuków a środek tu co moje pole, zostaje czysty...

Tak  było też i teraz, coś niby popadało z 30 - 40 min, minęło nas i zobacz co się nagle utworzyło wyżej teraz po między Siedlcami a Mińskiem.

https://czypada.pl/

do was może dojedzie to co jest teraz nad Tarnobrzeg.

Opublikowano
Pafnucy napisał:

wtedy będą myśleli, że mu mleko napadalo. 😀 ewentualnie ma deszczownie wyskalowany po angielsku. 😉

Opublikowano

A tam afera . Nie czaruj że wyskoczyło , bo to nie pierwszy raz . :D

Opublikowano

a u mnie słońce świeci przez cały dzień może z litr spadł 

Opublikowano
Pafnucy napisał:

albo mm😃😉

albo L

Opublikowano

Jakby to od Siedlec nie zmieniło trasy i doszło do mnie to było by pięknie 😳😳😳. Właśnie rozsiałem, idę myć siewke. W pszenżyto nie wjeżdżałem bo już wysokie, nie wstanie. Dwie dawki dostało starczy mu. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

w Radzyniu 3L

Garwolaki i Radzyniaki dzisiaj nie zmokną za bardzo. Łukowiaki dostali i jeszcze dostaną. Kurna w tamtym mroku było identycznie, wszystko przez łuków szło i Kołbiel, A nad Garwo i Radzy dziura bez deszczowa...

Ile masz m.n.p.m??

U mnie jest j**ana górka, najwyższy pt. w starym woj. siedleckim. 210 m.n.p.m i chyba to rozbija chmury deszczowe..

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
1 minutę temu, Morion napisał:

@Rolnik1973 Coś mi się kojarzy, że studnie głębinową zrobiłeś w tradycyjnej kręgowej, jeśli tak to mógłbyś powiedzieć na ile głębiej się udało zrobić odwiert i jaką masz teraz pompę?

Tylko po co w kręgowej robić ? Ani to taniej , ani dobrego dostępu do wody tej co była .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v