Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, sumek666 napisał:

Oszusty to te co pogodę zapowiadajo

nie padało u was tam ?

Opublikowano

No więc po co nawozić ? Ten który nie podleje będzie miał plon nie dużo większy jak nie taki sam jak by nawozu nie dał. Nawożenie jest po to żeby roślina miała zapewnione optymalne warunki do wzrostu, a gdzie o takich można mówić w czasie suszy. 

Opublikowano
9 minut temu, Uziu92 napisał:

ja wczoraj przed deszczem na 7 ha po 250kg saletry na ha. Dziś resztę od 100-250kg na ha, w zaleznosci od potencjału.

a na pierwszy strzał ile dałeś?

ja drugą dawkę zrobiłem w sobotę przed Wielkanocą

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

może by z azotem jeszcze w pszenżyto polecieć?

7 minut temu, Uziu92 napisał:

Dziś resztę od 100-250kg na ha, w zaleznosci od potencjału

3 minuty temu, Strongman napisał:

Ale z tym nawozem widzę ze ludzie uważają po pogoda nie pewna i dają mało nawet 4 n razy sypią.

Spadło   wam 25- 30 mm.  i po  suszy że  tyle walicie..   co wy wiecie   o   SUSZY..... 😧

Opublikowano
16 minut temu, Uziu92 napisał:

i jak w tych pułankowicach ? bylo coś ciekawego, byłem tam ale pocałowałem klamkę a raczej bramę, gość weekend o 13 juz sobie zrobił.

Ogólnie ma młode rocznikowo ciągniki w raczej okazyjnych cenach.

Obrót ma bardzo szybki. Wiele ogłoszeń tylko wisi, ale sprzedane. 

Opublikowano
Agrest napisał:

Słuchaj , byłem w Pułankowicach. I jechałem do Niska  za fendtem. No i okazało się że to Nisko leży w Modliborzycach😁. Byłem blisko to zajechałem, ale za samo zwodzenie odnośnie lokalizacji nic bym nie kupił. Tak dla zasady. 

Szukasz Fendta, to odwiedź opolszczyznę (ok. Głogówka, Prudnika, Białej)

Opublikowano
10 minut temu, aro1975 napisał:

a na pierwszy strzał ile dałeś?

ja drugą dawkę zrobiłem w sobotę przed Wielkanocą

70-90N w zaleznosci od stanowiska. Podlewane zboża ładne, mają potencjał, nie podlewane lipa i nędza, tam się nie inwestuje już bo i po co.

• Thanks 1
Opublikowano

@hubertbWtryski nowe A traktor tez nowy nabytek wiec niewiem od kiedy sie grzeje Dziwne jest to ze jeszcze woda w chłodnicy letnia a olej gorący Wywaliłem termostat i go przetestuje A jest możliwe zeby przyczyna grzania były panewki na wale  

Opublikowano

Możliwe jest dużo rzeczy, olej jest częścią systemu chłodzenia i to zwykle on odbiera ciepło wprost z najbardziej rozgrzanych miejsc w silniku to jest denek tłoków oraz ścianek tulei cylindra. Cóż to za Ursus? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v