Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
leszek1000 napisał:

Czy u kogoś pojawiły się jaskółki bo trochę się martwię ,  że  nasi sąsiedzi potruli wszystko 

kto miał po truć? u mnie jest jedna albo dwie pary czasem to 10 albo i więcej gniazd było

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Napisałem . 27 metrów . 120 za metr . Filtr , pompa , montaż , tera się dopłaci . Dziś montowaliśmy kręga żeby to jakoś zabezpieczone było .

Dużą pompę wkładasz?taką pod deszczownie?

Opublikowano
24 minuty temu, leszek1000 napisał:

Czy u kogoś pojawiły się jaskółki bo trochę się martwię ,  że  nasi sąsiedzi potruli wszystko 

sa  juz piec dni 6 sztuk

Opublikowano

A nawet nie wiem ile ma mieć . Mieli dobrać do tego co potrzeba . Za duża podobno też źle . Tu będzie bezpośrednio do nawadniania , bez hydroforu .

Opublikowano
30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wszystkich los w tym roku doświadcza, latem jeszcze zwierzęta z obór i chlewni głód spotka

To przed końcem świata pokuta.

Coś taki pesymistyczny wpis, za dużo myślisz.

22 minuty temu, leszek1000 napisał:

Jedna się pojawiła ze dwa dni temu, dzisiaj kolejne i szukają miejsca na gniazda.

11 minut temu, bratrolnika napisał:

To musieli gdzieś się schować nieźle, jak ich od zimy nasi nie zauważyli....

Zwiedzali kraj, czy jest sens potop robić :).

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Bananek napisał:

dużo masz do parku? ja koło 15km. 3 działki mam w parku. około 3ha. miałbym 8ha, ale babki siostry zabrały resztę w posagu. oczywiście nikt ich nie użytkuje teraz bo poszły do miasta. ja też nie robię, bo nie ma z kim dzierżawy spisać.

Do zachodniej granicy mam 20km, a do Wrocenia co dziś się pali 40km, kiedyś tam do panny jeździłem, piękne okolice

Opublikowano

Będzie robił konkurs mokrego podkoszulka, czekamy na zdjęcia w Galerii.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Leci żelastwo stringowe pod niebem

Ale ładnie widać . Chmury trochę , ale dobrze słońce odbijają .

Kurna Rysiek . Pytałem studniarzy o Ciebie , ale nie kojarzyli .

W kartofle też tam coś się kapnie .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Czekać na drugi miesiąc .

1 minutę temu, leszek1000 napisał:

Dobra jakie macie plany jak nie popada w przeciągu miesiąca.  

Opublikowano (edytowane)

I u mnie z 30 jaskółek już jest i biją się z wróblami bo te im pozajmowali gniazda.

Ludzie już się nie boją wirusa,dzwoniłem po tartak i roboty na miesiąc a wcześniej jak tylko w Polsce się pojawił to ludzie się przestraszyli i roboty niemiał taki mój znajomy Grzesio.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano

Rysiu , a skąd wiesz o której w niebo zerkać ?

1 minutę temu, Strongman napisał:

I u mnie z 30 jaskółek już jest i biją się z wróblami bo te im pozajmowali gniazda.

Ty poważnie ??

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

oj, w tym roku to chyba konkurs suchego podkoszulka. 😢

To już lepiej konkurs bez podkoszulka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v