Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie pytanie- na jakich portalach sprawdzacie pogodę? Ja wchodzę na yr.no, interię, onet, meteo i porównuję. Może są jeszcze jakieś ciekawe, komuś jakaś inna się w miarę sprawdza.

I z innej beczki pytanie. Nigdy nie dezynfekowałem strychu przed żniwami. W tym roku chciałbym czymś to spsikać. Ktoś coś poleci?

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

A mi przeszkadza . Lubię jak jeden głupol nie zakłóca spokoju większości . Bo kto powinien się dostosować do reguł . Pedał do hetero , czy na odwrót , bo więcej szumu robi ?

No i Twoje prawo :) chcesz się dostosowywać i ok.

Ja ze swoimi sąsiadami też się dostosowaliśmy i jak komu trzeba to sobie robi i nikt w tym problemu nie widzi ;)

• Like 1
Opublikowano
pit17 napisał:

28 minut temu, slawek74 napisał:

kościuł to nie prywatna rezydencja kogo ma zorganizować ? zastanów się nad sobą

Koscielnego i organiste potrafi to i do tego też by mu się udało. Zastanowilem się i stwierdzam że na siłę bronisz księdza.   

są parafie bez organisty i kościelnego i jak nie znasz szczegółów nie oceniaj nikogo żeby Ciebie nikt nie ocenił widzę że jesteś antyklerykalny a ksiądz to też człowiek

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

są parafie bez organisty i kościelnego

ADRES ??

Opublikowano
Roki212 napisał:

6 minut temu, Pafnucy napisał:

A mi przeszkadza . Lubię jak jeden głupol nie zakłóca spokoju większości . Bo kto powinien się dostosować do reguł . Pedał do hetero , czy na odwrót , bo więcej szumu robi ?

No i Twoje prawo :) chcesz się dostosowywać i ok.

Ja ze swoimi sąsiadami też się dostosowaliśmy i jak komu trzeba to sobie robi i nikt w tym problemu nie widzi ;)

jak Ty do sąsoada masz ,,godzinę drogi''😜😁

Pafnucy napisał:

są parafie bez organisty i kościelnego

ADRES ??

A mam dwie w sąsiednich wioskach

Opublikowano

Najlepiej mieć stacje meteo w domu i prowadzić pomiar który będzie korygował przewidywanie dla regionu. Tyle że to jest kolejna rzecz której trzeba się nauczyć i tak rolnik zostanie jeszcze synoptykiem. 

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

są parafie bez organisty i kościelnego i jak nie znasz szczegółów nie oceniaj nikogo żeby Ciebie nikt nie ocenił widzę że jesteś antyklerykalny a ksiądz to też człowiek

Jak ksiądz też człowiek to niech przestrzega przepisów jak każdy człowiek. A Ty kim jesteś?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No jak nie i o więcej niż 50

Ale trzeba bezpiecznie i tam gdzie można.

Ale wiecie przez te tata żadnej kolizji, żadnego wypadku ani stłuczki, trzeba myśleć i za innych bo inaczej to różnie by było.

No i jeden mandat w hhistorii w 99r za pasażera bo nie wpioł pasa tylko ręką jełop trzymał, tak zrób dobrze i podwieź.

No i 0 punktów od zawsze.

kuźwa . A ja na 6  4 rozdupcyłem .

To jak ? Dasz się kajtnąć Jawą ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

A co ksiądz to żandarm i ma ludzi do kościoła nie wpóścić 🤔 on ma być przy ołtarzu a nie na drzwiach jak bramkarz oprzytomnij

A kto za zrobioną imprezę ma odpowiadać ? Kasę bierz , to i porządku m,a pilnować . No bo kto ?

Opublikowano
pit17 napisał:

czy Ty tak wszystko robisz przepisowo?

Nie ale ponosze tego konsekwencje  

nie a co się kopać z koniem 🤔

Pafnucy napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał:

A co ksiądz to żandarm i ma ludzi do kościoła nie wpóścić 🤔 on ma być przy ołtarzu a nie na drzwiach jak bramkarz oprzytomnij

A kto za zrobioną imprezę ma odpowiadać ? Kasę bierz , to i porządku m,a pilnować . No bo kto ?

są msze w tv ?są są online ? są to po co ludzie z domu wychodzą? przyjdzie 6 babć jak może być 5 to którą wygonisz? jak dzisiaj jednaw sklepie +80lat przez ludzi się przepychała... szkoda gadać

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bananek napisał:

racja. rozwody, zdrady, i przyszła kara. jeden mój sąsiad wczoraj deski heblowal. niedziela, wszyscy grzecznie odpoczywają, a ten hebluje. Ale to taki typ.

Co to ma wspólnego do pogody.To całkiem inna sprawa.

Do pogody ma znaczenie dym i ze jest go za dużo,i to tłumaczy całą to sytuacje z suszą i ciepłą zimą.

Ile ha lasu spłonęło w Szwedzi Kalifornii i w AustralI.Ludzie z miasta jeżdżą jeepami dla preztizu z dużymi motorami i to po jednej osobie, po co to, kiedyś jeździli pociągami,autobusami,samochodami z małymi silnikami i to raz na tydzień i zabierali jeszcze sąsiadów takie oszczędne byli,i ropa była tańsza,robili małymi ciągnikami teraz robią dużymi,więcej paliwa idzie,i jeżdżą na spęd a 60 by starczyła z paroma świniami na dwukółce,Z pociągów cały transport przerzucił się na tiry. Palą ciord wie czym w piecach CO, czy kiedyś byli smogi a był w zimę dużo większy mróz, a teraz -5 i smogi,Czy ktoś widział żeby ludzie z miasta wystawiali stare meble,idą w piec, tadż jest co raz gabarytówka, tylko wystawiają wersalki i opony.Tadż każdy płaci za śmieci a w lasach nadal ich przybywa.Co tu pisać,wystarczy poobserwować społeczeństwo.

Lata będą coraz suchsze, musicie się  z tym pogodzić.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, slawek74 napisał:

nie a co się kopać z koniem 🤔

są msze w tv ?są są online ? są to po co ludzie z domu wychodzą? przyjdzie 6 babć jak może być 5 to którą wygonisz? jak dzisiaj jednaw sklepie +80lat przez ludzi się przepychała... szkoda gadać

A  Jarek czego latał jak posrany ? 

Niektóre kcom już i co takim zrobisz ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, hobbysta82 napisał:

A to nie wy czasem na "Cenach bydła" nabijaliście się z Tomka i jego wiary w Objawienia Fatimskie?

ETM 50 dzień bez deszczu, ale i przymrozki nie dokuczają.

Nic mi nie wiadomo , ja mówiłem żeby dał spokój bo to nie było miejsce ani  ludzie do rozmowy o tym

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

O 20 powinno być tu i tu, a o 10  1000zł kary

Nie ma nic cenniejszego od zdrowia i nie bycia kaleką.

co ty chcesz abym do Lublina do teściów 2-3 godziny jechał ???? 

Rysiu bo cię z bialskiego wymelduje i do LLB zakwateruje !!!!

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano

Ja uważam że każdy na swoim podwórku niech robi co chce a innym nic do tego.Ja jak muszę to robię w niedziele i to moja sprawa i moje sumienie a komuś jak się nie podoba to niech się nie patrzy

Będzie dziś mróz?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A kto to wie jaka temperatura u ciebie na podwórku jak patrzeć nie każesz .

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Będzie dziś mróz?

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v