Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Te chmury to idą z północnego wschodu czyli z Litwy Białorusi a nie z Ukrainy.Parę kropel spadło ale tylko parę,ja jak nawadniam beczkowozem to leję od razu po 20l na m2 bo takie rozpylanie beczki na pół ha to tylko po wierzchu i za godzinę już wyparuję,więc jak się podlewa beczką to 3 ary ale dobrze żeby poszło w spód a tam parowania takiego niema i działa.

Jak jest susza to lepszy deszcz 30l niż 6 razy co dziennie po 5l.Takie moje skromne zdanie.Bo te 5l tylko będzie po wierzchu i godzina dwie w słońcu i pójdzie w powietrze.

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Rysiu oglądałeś Gienka i Andrzeja jak talerzowke kupili i drogę potalerzowali wał w górze szedł w ogóle się nie kręcił A Gienek mówi ładnie robi oj ładnie. Premiera była nie dawno 

Edytowane przez PawelS
  • Like 1
Opublikowano

Suche chmury dziś chodziły. Na objeździe włości byłem i jak na razie jest ok, jęczmień trącony, ale żyje. Paradoksalnie na najgorszych piachach jare najładniejsze, wilgoć była jak siane, 3mm w święta pomogły i ładnie powschodził. Na 4 kl wygląda jakby chciał, a nie mógł. Zimno i hvj. Trawa też fajnie poklona, ale nie wyłazi na wierzch.

Toż jakby jare teraz zmarzło to już kaplica bo co z przesiewania jak taki popiół. 😔

Opublikowano
1 minutę temu, wiesiek63zmc napisał:

za tankowanie gdy było jeszcze pół zbiornika też mandat

No bez jaj . I zapłacił ktoś ?

Opublikowano (edytowane)

spacer.pngI

19 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Agrest

Jeżdżę odpocząć, nie po mięso ;)

Jak myślisz to karpia łeb ? Na łące znalazłem koło Mojego'stawu ,ładne bydle musiało być sam łeb wielkości szpadla 😏

20200407_080620.jpg

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ujowe zdjęcie, masz inne? , ale bardziej amur albo tolpyga

Mam ale dziś k**wa nie chce załadować 😕, też myślałem że karp lub właśnie amur bo były kilka lat temu puszczone 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
44 minuty temu, PawelS napisał:

Rysiu oglądałeś Gienka i Andrzeja jak talerzowke kupili i drogę potalerzowali wał w górze szedł w ogóle się nie kręcił A Gienek mówi ładnie robi oj ładnie. Premiera była nie dawno 

Tak, ale droga jakaś toż to zwykła z talerzami na jednej osi, to ta z talerzami co każdy osobno tyle kosztuje.

+4°, 🌟💫🌙

Opublikowano
15 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Bardziej mi to na amura pasuje, bo płetwy większe... 

Co nie zmienia faktu, że sztuka mogła mieć ponad 20 kg. 

To pewnie amur ,warunki mają dogodne staw płytki ,woda przepływowa ,częściowo zadrzewiony taki 80x50 metrów 

Opublikowano

wieczorem objechałem pola

łąki wyglądają jakby był marzec, nic zielonego, zawsze na majowy weekend krowy wyganiałem na pastwisko , trawa miała ponad 25cm a teraz raptem max 10 i w dodatku całą w piachu/kurzu

mieszanka zbożowa  przede wszystkim jęczmień na z górkach ucierpiał

oziminy jeszcze się trzymają ale to kwestia tygodnia dwóch i kaput

łubin prawdopodobnie do kasacji bo go ścięło , jak do soboty nie zregeneruje się to posieje jakiś poplon dla bydła 

93852482_862613367547836_6433623321622872064_n.jpg

93998397_1083387092029461_7627206063304998912_n.jpg

94143600_3151550451544834_7273199770548568064_n.jpg

93964416_1792414940893305_1663867349763096576_n.jpg

• Sad 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v