Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Tak się zastanawiam . Nie ma jakich prostych zabezpieczeń na taką okoliczność ? Kiedyś świniaki dwa razy mi zalało . Małe prosiaki mało się nie potopiły .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Tak sobie myślę że prędzej metalowa na gwincie pusci jak plastik. Metalową troche nagiać to strzeli bo sie nie ugnie i puscic musi. A plastikową to na pół złożysz i nie pęknie, w czwartek 4m rurki 25mm na pół złożyłem i do golfa wsadzilem

• Like 1
Opublikowano

Pewnie jeszcze w tym roku czara goryczy sie przeleje i cala lewa strona hydrauliki w oborze pojdzie pod wyciecie, a w to miejsce plastik, pewnie predzej bedzie calosc od nowa zrobic niz z dwie awarie jeszcze zaliczyć. I taniej wyjdzie

Opublikowano

@Bananek Mówisz, że nostrzyk fajniejszy pożytek? Może spróbuję w przyszłym roku ale jednoroczny, dwuletniego nie chcę. Na wiosnę nostrzyk a potem jesienią pszenicę po nim posiać to będzie zacna.

W tym roku mam facelię nie na swoim polu tylko u sąsiada bo chciał jakiś poplon posiać. 

Opublikowano

O 6 rano kilka kropel spadło. Teraz słonce, 19 stopni, silny wiatr z zachodu wieje.

Prognozy po 13-14 widzą deszcz. Może coś popada, IMGW wydało nawet dla mojego powiatu żółte ostrzeżenie to może coś skapnie...

Opublikowano

Ja mam nadzieję, że ten wiatr coś przywieje. Jak nie to jedynie smutki utopić z ojcem w 0,7 Wyborowej...

Opublikowano

Zaczyna coraz silniej wiać i na zachodzie i południu widać chmury. Chyba coś przywieje.

Opublikowano (edytowane)

No pisałem juz przecież, że nie udało się dokupić kawałka, zabrakło do 50ha i nie chcieli wziąć. 😔

6 minut temu, slawek74 napisał:

pedro2 Ty to miałeś być tym 10 w rolnik szuka żony co go zabrakło😉😁

Edytowane przez pedro2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v