Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ze by wymienić sterownik to i trzeba pewnie glikol spuścić,a to kosztuje,mój sąsiad zrobił pupkę do nabijania glikolem za 200zł,bo zmieniał dach i panele w innym miejscu mu pasowali i firma z 2tyś albo i  więcej ,za takie coś a on za 500 sobie zrobił oczywiście po gwarancji.

Rysiu ale jak nie cieknie to nie ruszaj tego wentylka,jak będzie kiedyś ciekło to już wiesz co robić.

U mnie tez prawdopodobnie zakładała ta sama firma rapid z białej ale zbankrutowa bo robiła te unijne rzeczy i jakoś dotacji nie przyznali.

Słonecznie i bezwietrznie,ładny dzień się zapowiada.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano

Dzisiejszy poranek znowu na minusie, szron na polach.

@Rolnik1973 też mam takie solary  ostatnio był serwisant  i potwierdził że co 3 msc trzeba dopompować powietrza. Na początku trzeba zakręcić zasilanie wody, odkręcić kran z ciepłą wodą aby zeszło ciśnienie i można delikatnie dopompowywać ciśnienie tak aby nie pękła membrama. Ale u ciebie to myślę że to wina sterownika a nie braku powietrza.

Opublikowano
17 minut temu, bratrolnika napisał:

skąd wiesz ile lat ma kret???😋

Może brudzia zrobili?

Opublikowano

No zgłosił do gminy

Gmina przekazała do serwisanta a serwisant że na stanie nie ma

Musi zamówić w hewalexie a kiedy przyślą to nie jest w stanie odpowiedzieć

Jak przyślą to przyjedzie.

No to święta z wodą w czajniku

Trzeba robić wtyk do kabla żeby pompę podłączyć by z pieca grzało bo co zrobić.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To co za idiota projektował tą instalację, powinno być zrobione tak że w razie awarii przepinasz bez problemu i chodzi z pieca a nie trzeba coś rzeźbić jeszcze

• Like 1
Opublikowano

Jest dobrze zrobione bo sa 2 pompy jedna od ganiania w obiegu co

Druga od obiegu wody z co do bojlera i ta jest sterowana sterownikiem od solarów w zależności gdzie zimniejsza.

Gdyby chodziła cały czas to jak w piecu wygasa to by wychłodzilo i wodę w bojlerze.

5 minut temu, Roki212 napisał:

To co za idiota projektował tą instalację, powinno być zrobione tak że w razie awarii przepinasz bez problemu i chodzi z pieca a nie trzeba coś rzeźbić jeszcze

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

No zgłosił do gminy

Gmina przekazała do serwisanta a serwisant że na stanie nie ma

Musi zamówić w hewalexie a kiedy przyślą to nie jest w stanie odpowiedzieć

Jak przyślą to przyjedzie.

No to święta z wodą w czajniku

źle zrobiona instalacjia u mnie jak grzeje w piecu to jest druga pompka co daje na zbiornik od solarów trzeba było dołożyć 350 złotych na pompkę i zrobili jak trzeba a i jest nie potrzebna grzałka którą można włączyć ale pewnie na liczniku szybciej by się cyferki zmieniały pogoda rano -3* teraz już 6* słonko ładnie świeci

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

potrzebna grzałka którą można włączyć ale pewnie na liczniku szybciej by się cyferki zmieniały

czy ja wiem, kiedyś w lato co drugi dzień w piecu patykami przepalałem, ostatni sezon na grzałce całe lato, na dwa miesiące z 120-140zł do rachunku doszło, szkoda roboty z patykami się pieprzyć

Opublikowano

Bratrolnika na początek ruszyć taki zbiornik jak u mnie ponad 300l to trochę by było . Rysiu już doczytałem u mnie ta pompka też pod tym sterownikie musisz ją podpiąć pod sterownik od pieca lub ,,ręcznie'' sterować pod gniazdko

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wytknę wtyczkę z pompy

Podepnę przedłyżacz tylko muszę jakieś wsówki wlutować na przedłużacz by wpiąc w pompę

Niec tym panelom na dachu się nie stanie jak nie będzie odbioru ciepła z nich

Czy nakrywać plandeką?

Edytowane przez Rolnik1973
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v