Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie wieje mocno a deszczu nie widać i świeci słoneczko.

Mi tylko z tymi dopłatami się nie podoba ze ludzie zamiast sprzedać,miastowi, to dają komuś obrabiać a sami biorą dopłaty.

bo więcej werzną dopłat niż jak te pieniądze wziął by na lokatę,za pole a do tego jeszcze paliwo mają..

Kiedyś ludzie mówili ze jak się sprzeda zboże w żniwa i włożył by hajs na lokatę to wiencej narosnie pieniedzy niż jak by trzymał i sprzedał drożej a teraz lokaty to góra 2% przy kwotach 400tyś.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

łodzkie 2 godziny padało coś nawet ze sniegiem,temperatura wczoraj 20st,dzisiaj ledwo 3st łapie,ale nadal potrzeba sporej ilosci deszczu

Edytowane przez Kondzio55
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Mi tylko z tymi dopłatami się nie podoba ze ludzie zamiast sprzedać,miastowi, to dają komuś obrabiać a sami biorą dopłaty.

bo więcej werzną dopłat niż jak te pieniądze wziął by na lokatę,a do tego jeszcze paliwo mają..

A kto Ci każe na takich warunkach brać dzierżawy?

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

tylko z tymi dopłatami się nie podoba ze ludzie zamiast sprzedać,miastowi, to dają komuś obrabiać a sami biorą dopłaty

Zrób tak samo, po co robić i dokładać jak ktoś może za Ciebie robić, za Ciebie dokładać, A Ty będziesz miał czysty pieniądz

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jestem za pracowity,a od nic nierobienia kolba odbija,jak ja nie weżnie to ktoś inny weżnie jak się bierze to jest się pierwszy do kupna, a to się liczy.

• Haha 1
Opublikowano
PAN88 napisał:

3 minuty temu, Strongman napisał:

bo więcej werzną dopłat niż jak te pieniądze wziął by na lokatę,a do tego jeszcze paliwo mają..

A kto Ci każe na takich warunkach brać dzierżawy?

w zdecydowanej większości kraju takie warunki a krowom trzeba jeść dać 13* sachara

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

W rzeczy samej pizga.a u mnie na stacji 9,1c,znacznie cieplej niż bratarolnika.

Wyżywić mam ze swojego pola,ale jakaś kukurydza na ziarnko ostatnio dobry interes,mało roboty,dzików nie widać,i mało czasu uprawa zajmuje,mało kłopotliwa.

Opublikowano
20 minut temu, Strongman napisał:

W rzeczy samej pizga.a u mnie na stacji 9,1c,znacznie cieplej niż bratarolnika.

Wyżywić mam ze swojego pola,ale jakaś kukurydza na ziarnko ostatnio dobry interes,mało roboty,dzików nie widać,i mało czasu uprawa zajmuje,mało kłopotliwa.

I u mnie wieje, kurzy z pól jak na pustyni.

O tej kukurudzy trzeba pomysleć🤔

Dzis na FB widzialem ogloszenie firmy wydzierżawienia ziemi min 1.4ha blisko lini sredniego napiecia płacą 10-12tys. za hektar.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał:

Zaczyna padać , wiatr się zwiększa i zrobiło się zimno.

Pokropiło 20 minut, że nawet kurzu nie przykryło a zanosiło się na mocne opady.

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

Ciekawe jak jutro ?

Zapewniam Pafnusiu, że obudzisz się z ręką w nocniku co do pogody.   :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v