Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-4 było,świeci słonce.

Trzeba się nauczyć inaczej żyć,każdy kupuje ile trzeba,nawet po kilka śrubek leciał do sklepu,teraz trzeba mieć wszystkiego zapasy,zrobić listę i się obkupić,jak zamkną sklepy to nie będzie a robić trzeba,

Maszynkę do strzyżenia trzeba kupić i golić się na łyso,fryzjerów nie ma.

Opublikowano (edytowane)

Dobry jest ibuprofen na ząb bo nie tylko znieczula ale działa przeciw zapalnie czyli leczy, czasem rozgoni wyleczy przez 2 dni ale jak nie pomoże to  tylko dentysta albo chirurg stomatologiczny.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze nie jest tak źle, na bez ludnej wyspie nie jesteśmy.

Ale pogoda anty korynowirusowa w nocy mróż a w dzień promienie uv i sucho.

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Ja muszę dziś uprawki zacząć na łubin to normalnie strach bo zaraz wysuszy.

@Agrest jak twój testowy jęczmień? Ile miałeś dziś?

Dziś to nawet nie wiem, o północy -5, rano jak wstałem to już -3. Więcej jak 6 chyba nie było.

O jęczmieniu wczoraj pisałem i zdjęcia wstawiałem w dziale o jęczmieniu.  Na razie żyje.

Opublikowano

Na kolejne 14 dni tylko słońce i wiatr. Deszczu zero.

Ostatni znaczący opad 2 marca 10mm, potem 11 marca 2mm.

Wielki błąd że jęczmień nie dostał rsm pod korzeń. Teraz będzie rozlewanie na popiół😕.

Jutro chyba rozleję N2 na pszenicę póki jeszcze lekka wilgoć na wierzchu od podsiąku.

Opublikowano

O 6 rano -4 było. Pogoda ogólnie ładna ale wiatr taki, że łeb chce urwać. Od jutra już ma być cieplej i mniejszy wiatr. Po niedzieli zapowiadają 3 dni z temperaturami w dzień plus 6-8 stopni i w nocy przymrozki -2, -3 stopnie. Potem znów ocieplenie. 

Siać już koniczynę perską🤔 Jak w ziemi będzie to nic jej -3 czy -4 nie zrobi chyba.

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

-4 było,świeci słonce.

Trzeba się nauczyć inaczej żyć,każdy kupuje ile trzeba,nawet po kilka śrubek leciał do sklepu,teraz trzeba mieć wszystkiego zapasy,zrobić listę i się obkupić,jak zamkną sklepy to nie będzie a robić trzeba,

Maszynkę do strzyżenia trzeba kupić i golić się na łyso,fryzjerów nie ma.

Ja wczoraj cały dzień przebimbałw mieście zapasów narobiłem żeby nie latać. Ale kuźwa właśnie problem bo szopa na głowie i trzeba chyba na zero polecieć. Nikt w domu mnie profesjonalnie nie ostrzyże. 

Słonecznie, o 5 -6 było

Opublikowano
18 minut temu, pedro2 napisał:

Ale kuźwa właśnie problem bo szopa na głowie i trzeba chyba na zero polecieć. Nikt w domu mnie profesjonalnie nie ostrzyże. 

Mrozki  to zostaw  - chociaż  łeb   nie  zmarznie  a i  tak  nigdzie  wychodzić  nie  można....             Pogoda  paskudna  dla  przyrody  mrozy-wiatr- słońce suszy  okropnie  chociaż  nie ma bardzo co...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Miałem przyszykowywać pole pod kukurydze ale przebieram ziemniaki na sadzenie.

Nigdzie się nie ogładzałem a ludzie przyjeżdżają żeby kupić, tak szukają,ale popyt na nasieniaka.

Opublikowano (edytowane)

Wiec trzeba obrobić pola pod kukurydzę, ziemniaki żeby potem nie ruszać przed siewem lub sadzeniem, bo jak coś kapnie to żeby potem nie ruszać.

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Miałem przyszykowywać pole pod kukurydze ale przebieram ziemniaki na sadzenie.

Nigdzie się nie ogładzałem a ludzie przyjeżdżają żeby kupić, tak szukają,ale popyt na nasieniaka.

A co ty teraz pod kukurydze chcesz robić? Za tydzień będziesz siał? Czekaj jeszcze trochę. Uprawami bardziej przesuszysz jakbyś w cale nie ruszał. 

U mnie jak co roku. Po jednej stronie drogi można zapierd... aż się kurzy, po stronie budynków trzeba się ciągać, bo mokro. Dobry tydzień jeszcze trzeba czekać. Pomroziło nic nie popadało...  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v