Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-4 było,świeci słonce.

Trzeba się nauczyć inaczej żyć,każdy kupuje ile trzeba,nawet po kilka śrubek leciał do sklepu,teraz trzeba mieć wszystkiego zapasy,zrobić listę i się obkupić,jak zamkną sklepy to nie będzie a robić trzeba,

Maszynkę do strzyżenia trzeba kupić i golić się na łyso,fryzjerów nie ma.

Opublikowano (edytowane)

Dobry jest ibuprofen na ząb bo nie tylko znieczula ale działa przeciw zapalnie czyli leczy, czasem rozgoni wyleczy przez 2 dni ale jak nie pomoże to  tylko dentysta albo chirurg stomatologiczny.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze nie jest tak źle, na bez ludnej wyspie nie jesteśmy.

Ale pogoda anty korynowirusowa w nocy mróż a w dzień promienie uv i sucho.

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Ja muszę dziś uprawki zacząć na łubin to normalnie strach bo zaraz wysuszy.

@Agrest jak twój testowy jęczmień? Ile miałeś dziś?

Dziś to nawet nie wiem, o północy -5, rano jak wstałem to już -3. Więcej jak 6 chyba nie było.

O jęczmieniu wczoraj pisałem i zdjęcia wstawiałem w dziale o jęczmieniu.  Na razie żyje.

Opublikowano

Na kolejne 14 dni tylko słońce i wiatr. Deszczu zero.

Ostatni znaczący opad 2 marca 10mm, potem 11 marca 2mm.

Wielki błąd że jęczmień nie dostał rsm pod korzeń. Teraz będzie rozlewanie na popiół😕.

Jutro chyba rozleję N2 na pszenicę póki jeszcze lekka wilgoć na wierzchu od podsiąku.

Opublikowano

O 6 rano -4 było. Pogoda ogólnie ładna ale wiatr taki, że łeb chce urwać. Od jutra już ma być cieplej i mniejszy wiatr. Po niedzieli zapowiadają 3 dni z temperaturami w dzień plus 6-8 stopni i w nocy przymrozki -2, -3 stopnie. Potem znów ocieplenie. 

Siać już koniczynę perską🤔 Jak w ziemi będzie to nic jej -3 czy -4 nie zrobi chyba.

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

-4 było,świeci słonce.

Trzeba się nauczyć inaczej żyć,każdy kupuje ile trzeba,nawet po kilka śrubek leciał do sklepu,teraz trzeba mieć wszystkiego zapasy,zrobić listę i się obkupić,jak zamkną sklepy to nie będzie a robić trzeba,

Maszynkę do strzyżenia trzeba kupić i golić się na łyso,fryzjerów nie ma.

Ja wczoraj cały dzień przebimbałw mieście zapasów narobiłem żeby nie latać. Ale kuźwa właśnie problem bo szopa na głowie i trzeba chyba na zero polecieć. Nikt w domu mnie profesjonalnie nie ostrzyże. 

Słonecznie, o 5 -6 było

Opublikowano
18 minut temu, pedro2 napisał:

Ale kuźwa właśnie problem bo szopa na głowie i trzeba chyba na zero polecieć. Nikt w domu mnie profesjonalnie nie ostrzyże. 

Mrozki  to zostaw  - chociaż  łeb   nie  zmarznie  a i  tak  nigdzie  wychodzić  nie  można....             Pogoda  paskudna  dla  przyrody  mrozy-wiatr- słońce suszy  okropnie  chociaż  nie ma bardzo co...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Miałem przyszykowywać pole pod kukurydze ale przebieram ziemniaki na sadzenie.

Nigdzie się nie ogładzałem a ludzie przyjeżdżają żeby kupić, tak szukają,ale popyt na nasieniaka.

Opublikowano (edytowane)

Wiec trzeba obrobić pola pod kukurydzę, ziemniaki żeby potem nie ruszać przed siewem lub sadzeniem, bo jak coś kapnie to żeby potem nie ruszać.

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Miałem przyszykowywać pole pod kukurydze ale przebieram ziemniaki na sadzenie.

Nigdzie się nie ogładzałem a ludzie przyjeżdżają żeby kupić, tak szukają,ale popyt na nasieniaka.

A co ty teraz pod kukurydze chcesz robić? Za tydzień będziesz siał? Czekaj jeszcze trochę. Uprawami bardziej przesuszysz jakbyś w cale nie ruszał. 

U mnie jak co roku. Po jednej stronie drogi można zapierd... aż się kurzy, po stronie budynków trzeba się ciągać, bo mokro. Dobry tydzień jeszcze trzeba czekać. Pomroziło nic nie popadało...  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v