Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie szkoda ci pieniędzy to finansuj największą mafię tego świata ;) I jak możesz to podeślij na PW potwierdzenie przelewu ;) Ja tam wolę coś żonie kupić niż na kleche i jego kochanke dawać ;) Każdy kto mieszka w okolicach Sochaczewa zna historię, "co Bóg złączył człowiek niech nie rozdziela" ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A co to, jeżeli ktoś dobrze zarabia to ma go utrzymywać ?? Moje pieniądze i zrobie z nimi co chcę, nie będzie mi ktoś mówił że mam utrzymywać jaśnie księcia, już PiS ładną w nich kasę pompuje, wystarczy.

Ale bronisz, że ludzie są niemoralni, że odwracają się od kościoła, a sam namawiasz do postępowania jak te Francuzy, co nie chcą patrzeć na kościół. NIe widzisz tu hipokryzji. Wy macie żyć tak jak każe ksiądz, a ja sobie będę robił jak mi się podoba ;)

To tylko bidota ma utrzymać?? Ciekawe jak przyjdzie po ciebie zegarmistrz światła purpurowy to co na cmentarzu komunalnym darniną kopidołek Cię przyciśnie 🤔 czy zaniosą twoje truchło do kościoła? 

Opublikowano

a ja widzisz do koerty na koledzie daje i tyle. chcesz przelew to  niestety ci nie pokaze  bo jak co roku na hospicjum  u nas zbieraja siostry co prowadza to tez sie daje konkretny  grosz do reki. a jak cie boli kochanka ksiedza to sam sobie znajdz i kozystaj a nie nazekaj

Opublikowano (edytowane)

A mogą i na komunalnym, a to co miał wziąć ksiądz to niech ktoś ładnie na skrzypeczkach mi zagra ;) Do pojednania z Bogiem ksiądz mi nie potrzebny, sam mogę to zrobić ;) Liczy się to co człowiek ma w środku, a nie kto odstawił ładniejszą procesję na cmentarz.

4 minuty temu, Ursus932 napisał:

To tylko bidota ma utrzymać?? Ciekawe jak przyjdzie po ciebie zegarmistrz światła purpurowy to co na cmentarzu komunalnym darniną kopidołek Cię przyciśnie 🤔 czy zaniosą twoje truchło do kościoła? 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A mogą i na komunalnym, a to co miał wziąć ksiądz to niech ktoś ładnie na skrzypeczkach mi zagra ;) 

A tak by Ci ładnie organista zagrał 😉

Opublikowano

Człowiek jest istotą społeczną i nie może się w pełni realizować bez obecności innych ludzi. 
Rodzaj relacji międzyludzkich, ich realizacji i rządzące nimi zasady oraz wynikający z tego sposób, w jaki ludzie odnoszą się do siebie, określa charakter i strukturę społeczeństwa. Nawet pisząc i wyrażając swoje poglądy na AF. Społeczeństwo, w którym żyjemy, narzuca określone normy zachowania, przyjęte przez konkretną wspólnotę. Poprzez interakcje z innymi uczymy się języka i przyjmujemy podstawowe role życiowe. Tyle chyba wystarczy w tym temacie.

Opublikowano
1 godzinę temu, szmergiel napisał:

oho .kolejny madry.

jakos mi do tej pory wiadomo ze pedofile sa w kazdej sferze

Dlatego powinno się to tepić i piętnować, Papież Franciszek też  o tym  mówił. Rozumiem że  to też ludzie i są  bardziej narażeni na pokusę niż my, dlatego myślę że powinno się coś zmienić jak np. W USA są pastorzy i jest ok, nikt nikomu nie zazdrości😎 

• Like 2
Opublikowano

Taki kawał:

Rozmawia dwóch mnichów, młody ze starszym na temat zbiorów znajdujących się w tamtejszej bibliotece.
- Mistrzu, wybacz, że pytam, ale co by się stało gdyby mnich przepisujący księgi się pomylił i jakieś zdanie przepisał błędnie?
- Nie, to niemożliwe, nikt się nie myli.
- No, ale jakby się ktoś pomylił, to co by się stało?
- Mówię ci, że nikt się nie myli, znasz tekst biblii na pamięć? Przyniosę ci jedna z pierwszych kopii i zobaczysz, że nic, a nic nie odbiega od tej z której i ty się uczyłeś...
- Mnich poszedł po ów tekst i nie ma go godzinę, dwie, trzy... w końcu młody mnich zniecierpliwił się i poszedł szukać mistrza. Znalazł go w bibliotece siedzącego nad dwoma tekstami biblii (jeden z którego się wszyscy uczyli, a drugi ten jeden z pierwszych kopii najbliższych oryginałowi) i płacze...
- Mistrzu co się stało?!?
- W pierwszym tekście jest napisane "będziesz żył w celi bracie", a w kolejnych kopiach "będziesz żył w celibacie" ;)

Opublikowano
39 minut temu, Ursus932 napisał:

Ursusku jak Św.  Piotruś go przywita to rodzina i tak bedzie musiała za ostatnią poslugę zaplacić, nieważne ile byś za życia podarków wysłał i tak rachuneczek na koniec twoi bliscy dostaną 😎

• Haha 2
Opublikowano

Samochodem jedzie ksiądz. Nagle widzi zakonnicę podróżującą stopem, zatrzymuje się, oferuje pomoc. Zakonnica siada na przednim siedzeniu.
Jadą, jadą, jadą i po pewnym czasie ręka obsunęła (a może nie ;)) się księdzu prosto na kolano zakonnicy, która mu na to rzecze: "Czytałeś psalm 157"?
Ksiądz się speszył i pojechali dalej.
Sytuacja powtórzyła się jeszcze parę razy.
Kiedy ksiądz wysadził pasażerkę pojechał co prędzej do domu, otwiera psalmy i czyta 157, a tam pisze: "posuwaj się ku górze, a nagroda Cię nie ominie!".

Opublikowano

Co do księży: nasz u mnie zapunktowal teraz, po pierwsze ma rozum i kolędy robić nie będzie, po drugie mówią że ostatnio policja przyjechała i chciała ludzi karać bo za dużo w kościele było, to wziął ich na bok i powiedział że on zapłaci, żeby się ludzi nie czepiali

Czytałem na stronie internetowej parafii właśnie co z kolędą, to na samym końcu strony napisane że jak ktoś się czuje na siłach to może wspomóc parafię i wpłacić na konto, ale to info na sam koniec to raz, a dwa że na mszy o tym noc nie mówił. Podoba mi się to, przeleję mu parę groszy

• Like 6
Opublikowano (edytowane)

I to jest postępowanie takie jakie powinno być. Takich księży się chwali, zachęcają do kościoła, a nie odpychają. Jeśli można wiedzieć @bratrolnika, pod którą parafię podlegasz, bo mieszkam w okolicy i po prostu jestem ciekaw ;) Bo raczej nie na pewno pod Wawrzyńca lub Brata Alberta w Sochaczewie ;)

• Like 1
Opublikowano

U mnie kolende rozwiązał inaczej.

Od stycznia w każdą niedzielę beda mszę święte odprawiane w intencji mieszkańców poszczególnych wiosek/ulic. Jest rozpiska. Zaprasza na taką mszę po jednym mieszkańcu z każdego domu. Ofiara na tace.

Opublikowano
Agrest napisał:

1 minutę temu, robert55555 napisał:

Jaki telefon? Używasz aplikacji do wysyłania sms? Może masz dużo działających w tle aplikacji i telefon sam się wyłącza pod wpływem kolejnego działania. Wyłącza się celem schłodzenia.

Samsung Galaxy x cover4.

Robiłem skanowanie, czyszczenie nic nie pomaga.

Wysyłam SMS  bez problemu. Przychodzący od dzisiaj wyłącza  telefon. Otwarcie SMS po odblokowaniu ponownie to wyłącza.

Dzwoniłem do Orange.  Na 99 % nie ich wina, ale polecił przełożenie karty sim do innego telefonu w celu wykluczenia błędu karty lub operatora.

długo masz ten aparat ? jak dłużej niż dwa lata to go wyżuć to dziadostwo mój moał podobne objawy

Opublikowano
12 minut temu, deSilva napisał:

Wszelkiego rodzaju odchyleńców od normy, powinno się wyłapywać i rozstrzeliwać w trybie natychmiastowym, najlepiej publiczna egzekucja, jako przestroga dla innych popie*doleńców że nie warto palić głupa.

https://www.onet.pl/styl-zycia/onetfacet/splonal-dab-rzeczypospolitej-prawdopodobnie-zostal-podpalony/wx5m9fw,86cd1308

no moze nie wszystkich ,rozstrzeliwalbys kogos ze lubi sobie dziweczke we dwoch z kolega ruchnac ? to przeciez odchylenie ,fajne ale odchylenie

ps. tak mi sie przyponial ten film i nie moglem sie oprzec zeby nie wstawic jak ludzie sie rozliczaja  niektorzy hehe

https://youtu.be/fZR0UwYPu7g?t=39

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szmergiel napisał:

Podziwiam Cię że chce się Tobie tłumaczyć coś ludzią którzy i tak nie zrozumieją bo nie chcą bo nie mogą itd. Co do kasy i czarnej mafii, najwięcej krzyczą ci co naj mniej dają. A przecież nie ma obowiązku płacenia daniny, chcesz to dasz nie to nie twoja sprawa i koniec tematu. Co do grzesznych księży "kto jest bez grzechu niech pierwszy swój kamień rzuci"

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Ale według ciebie mamy pojmować go tak jak mówi nam księciunio w niedzielę ;) I wszyscy mamy go pojmować tak jak ty mówisz ;) A jak ktoś ma inne zdanie to trzeba wyzywać od cielaków ;)

czyżby nie wierny Tomasz? nikt nikogo nie zmusza by napychać kziężom kieszenie a do kościoła chodzę dla siebie nie dla księdza a ofiarę jak chcę to dam jak mi nie pasuje to nie daje

Opublikowano
25 minut temu, bratrolnika napisał:

Co do księży: nasz u mnie zapunktowal teraz, po pierwsze ma rozum i kolędy robić nie będzie, po drugie mówią że ostatnio policja przyjechała i chciała ludzi karać bo za dużo w kościele było, to wziął ich na bok i powiedział że on zapłaci, żeby się ludzi nie czepiali

Czytałem na stronie internetowej parafii właśnie co z kolędą, to na samym końcu strony napisane że jak ktoś się czuje na siłach to może wspomóc parafię i wpłacić na konto, ale to info na sam koniec to raz, a dwa że na mszy o tym noc nie mówił. Podoba mi się to, przeleję mu parę groszy

zeby mial za co zaplacic to musial ktos dac i kolo sie zamyka ale taki tomaszek nie pojmuje tylko krzyczy ze dawal nie bedzie a laika daje ze ksiadz by zaplacil.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v