Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, sabuliga napisał:

Ja abstynent

Musisz wiedzieć ,że koparkowy to bardzo odpowiedzialny zawód , to nie jakiś tam kierowca czy hydraulik. Zostając koparkowym po długim i wymagającym kursie musisz odbyć przynajmniej trzyletni staż w funkcji kopidołka , na minimum czterech cmentarzach (chodzi o pracę na różnego rodzaju gruncie od piachu po gliny i czarnoziemy). Po tym okresie gdy już do perfekcji opanujesz kopanie manualne możesz przejść do etapu następnego , nie jeszcze nie na koparkę , teraz musisz żreć i walić browary żeby nabrać odpowiedniego wyglądu do tejże jakże prestiżowej funkcji (wspomniał o tym parę postów wcześniej kolega @bratrolnika ) i niestety nie możesz tego zrobić wcześniej gdyż nie zmieścił byś się w grobie podczas odbywania stażu kopidołka. Kolejnym krokiem jest odpowiednie umundurowanie które dzielimy na letnie tzn: wyciągnięta koszulka upaparana smarami i zimowe: sweter umazany gilami. Do tego rozciągnięte dresy z oberwanymi nogawkami u dołu lub równie potargane jeansy z rozwalonym rozporkiem i spadnięte do polowy doopy. Obuwie to na lato klapki albo przydepnięte trampki na zimę gumofilce lub ewentualnie buty robocze bez sznurówek. O spożywaniu gorzoły było powiedziane wcześniej , walisz zawsze z gwinta , nie zniżasz się do kieliszków ani nawet szklanek musztardówek. Powodzenia i nie musisz dziękować za powyższy poradnik. 😋☺️☺️

Edytowane przez Sylwekx25
  • Haha 6
Opublikowano
59 minut temu, sabuliga napisał:

Ja abstynent

czyli bez szans na uczciwą robotę. 

Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

czyli bez szans na uczciwą robotę. 

Kto nie pije ten podpierdala 🤣 ja nie pije ale w ekipie potrafię się zachować. Pierwszy tydzień w robocie to choć nie piłem sam ale chłopakom litra wpisowego postawiłem. Na warsztacie tak samo po pierwszym tygodniu zgrzewa. Tyskiego do szafki i bierzcie i pijcie 

Opublikowano
4 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

A jak,ponad  rok czasu z wąsem I mnie mylą. Plus taki ,że na maszynką z 3 razy więcej się ogole nie obcinając wąsa

Zapuść jeszcze pekaesy to jedną maszynką ogolisz się 6 razy więcej 😀

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Trzeba pomału myśleć o wyjściu na dwór 🤣

ja tez za chwile ide na pole -rodzine trzeba odwiedzic no i tesciow na koniec 😛,choc pogoda brzydka, tyle ze przestalo padac a mial sypnac sniegiem w prognozach podawali nawet 2mm...

Opublikowano

Poprawiłem 

3 minuty temu, jacus napisał:

ja tez za chwile ide na pole -rodzine trzeba odwiedzic no i tesciow na koniec 😛,choc pogoda brzydka, tyle ze przestalo padac a mial sypnac sniegiem w prognozach podawali nawet 2mm...

Ja to o oprzecie myślę 😎 może jak wrócę to wezmę butelkę i pójdę do sąsiadów. 

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, soltys48 napisał:

Wyślij mi adres na PW dam Ci za free

Sołtys, masz z takim samym "wyposażeniem" czyli razem z tymi radełkami, opielaczem i tymi "spulchniaczami"? 

+3, cały dzień siąpi deszcz.

Edytowane przez Rolnik200598
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v