Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

A czym mam mieszać? Łopatą? 60kg zboża i pół worka paszy do beczki, mieszadło i potem ta sama procedura i gotowa pełna beczka 200l żarcia dla kur.

a nie możnaby w wiaderku wziąć 3/4 śruty, dosypać 3-4 szufelki paszy i pomieszać łopatką? Przecież więcej jak wiadro pewnie nie rozdajesz. Chyba, że chodzi o to, aby przegryzły się zapachem obie substancje odpowiednio długo. 

6 minut temu, soltys48 napisał:

Jak po co ? Robota wiesz kogo lubi

no jak nie wiem. ;) dziś pryzmę drugiego pokosu trawy otworzyłem. Pięknie zakiszona. Jest tylko mały problem. Co jakiś czas jest w niej suche sianko. Nie ma nawet zapachu kiszonki. Na następny sezon muszę wcześniej zbierać. Najlepiej w ten sam dzień co koszona. 

• Like 1
Opublikowano

A pracowaliście albo znacie kogoś kto pracuje jako kurier?

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

ta, i bedziem na stojaka wigilię świętować?

A co? poskaczesz trochę to się ubije w bębnie, to więcej wejdzie :D

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 6465 napisał:

U nas jest jeden taki ci pod Dino co dzień rano czeka aż otworzą i zabiera wszystko mięso z promocji, a później z tego kiełbasę kręci i sprzedaje. 

U nas jeden we wsi od lat robi wyroby na handel, a jego syn jeździ w bakutilu padlinę zbiera 🤣 obrót mu mocno spadł jak się rozeszło 😋

Edytowane przez pedro2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

No na święta trochę oleju potrzebne

za małolata kumpla wkreciliśmy w sylwestra że jak wypije szklaneke oleju to wódka go nie bedzie brała .................      no i wypił ...

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

za małolata kumpla wkreciliśmy w sylwestra że jak wypije szklaneke oleju to wódka go nie bedzie brała .................      no i wypił ...

Chociaż smarowanie miał dobre 😛

Opublikowano

bo to faktycznie działa. za czasów wesel w stodołach (wiem, że w niektórych miejscach kraju nadal się to odbywa w stodołach, np tam, gdzie jest limit oleju w biedronkach😉) w naszej okolicy powiedzieli typowi, że jak golnie szklankę oleju to to wódka nie weźmie i faktycznie. nie wzięło go ani trochę. bo całe wesele za stodołą przesiedział. takiej dostał smaczki, że nie miał kiedy pić.😀

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

A czym mam mieszać? Łopatą? 60kg zboża i pół worka paszy do beczki, mieszadło i potem ta sama procedura i gotowa pełna beczka 200l żarcia dla kur.

a nie możesz mieszać zboża w śrutowniku? zboże łatwiej mi się wydaje.

Opublikowano
27 minut temu, slawek74 napisał:

Banan na stojąco więcej wejdzie 😁

Do nas tak często przyjeżdża że jesteśmy na ty 😁😜

i co da się znależć fuchę w tym zawodzie bez doświadczenia i tyko z kategoria b po studiach?

Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał:

no dobra. ale co z wódka??

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, sabuliga napisał:

i co da się znależć fuchę w tym zawodzie bez doświadczenia i tyko z kategoria b po studiach?

Da się, ale dużo osób rezygnuje , nie wiem czy to taka fajna praca . Już lepiej na busy iść na EU

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
13 minut temu, sabuliga napisał:

Wiesz o tym.ze to najczęściej samozatrudnienie, no i musisz mieć busa, c360 z przyczepą nie dasz rady rejonu obskoczyc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v