Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, cinek1808 napisał:

To dobrze Ci idzie w nauce. Weź na Erasmusa się zapisz. 

Nie pojadę bo nie znam angielskiego czułbym się jak w jakimś szkole języków migowych.

1 godzinę temu, kontenovy napisał:

dobry pomysł , może sam skorzysta i przestanie zazdrościć innym kolegom hiszpanek włoszek i innych studentek w łóżku 

Nie znam angola niv by z tego nie bylo

Opublikowano
46 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Mi mechanik podsunął pomysł ciekawy. Zrobił kilka takich przeróbek ludziom a mianowicie zakładał w C-360 i C-330 wyłącznik kierunkowskazów z samochodu i montował tą wajchę pod drugiej stronie wajchy gazu ręcznego. Nie trzeba ręki z kierownicy ściągać aby włączyć czy wyłączyć kierunkowskaz. Ciekawy patent i też chyba takie coś zrobimy jak będzie traktor u niego na warsztacie bo ma ogrzewany garaż w odróżnieniu ode mnie. 

Przecież to jest z 30minut roboty, do godziny, to jak piszesz że jesteś puszysty to nawet Cię nie zmrozi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, sabuliga napisał:

Nie pojadę bo nie znam angielskiego czułbym się jak w jakimś szkole języków migowych.

Nie znam angola niv by z tego nie bylo

Na migi bys sie dogadal. Co by z tego wyszlo ni3 wiem ale może jakis przystojny hiszpan by Ci zbadał hemoroidy.

Edytowane przez szymon09875
  • Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Pewnie ze sie piszę, aczkolwiek dla jasności ja jeno pomysł dałem, Ty masz być konstruktorem stoku, nie sciel za duzo żeby poślizg na gownie byl :D

Od dwóch sztuk na zmarznięty stok wyciągnę i nie brak nart woskować! Pakuj narty, bierz urlop! 

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Przecież to jest z 30minut roboty, do godziny, to jak piszesz że jesteś puszysty to nawet Cię nie zmrozi

A co będę się za jedno zabierał jak jest 10 innych rzeczy do zrobienia. Na warsztacie w ciepełku się rozbebeszy tył, zrobi podnośnik, luzy na osi i przy okazji to. 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

A co będę się za jedno zabierał jak jest 10 innych rzeczy do zrobienia. Na warsztacie w ciepełku się rozbebeszy tył, zrobi podnośnik, luzy na osi i przy okazji to. 

Lubisz się pierdzielić... Tak jak z tymi bojlerami, byś kupił jednego a konkretnego i za jedną robotą.... Chlewik przecież pusty pisałeś https://www.olx.pl/oferta/strus-afrykanski-CID757-IDHEOj1.html#1ffd1ede0a

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Jako pierwszy klient masz rabat na wypożyczenie nart, mam że 3 pary. Jeśli szkoda Ci na wypożyczenie to musisz sołtysowi buty podprowadzić, trochę krótsze od nart ale powinny się nadać 🤔

Sołtysowe buty to bym dał mojej do zjechania. Cala by wlazla jak w bobsleja.

• Haha 2
Opublikowano
26 minut temu, stempos1980 napisał:

To nadal tak się odbywa z tymi mostami 

Podczas budowy mostu na Wiśle w Wyszogrodzie  spadł autem do wody inżynier który go nadzorował i się utopił,  na tą pamiątkę postawili przy moście Krzyż z dwuteownika z 20m wysoki. 

Opublikowano

Lubię bo to moje hobby takie dłubanie. Już mnie dzieciom pokazują sąsiedzi i tacy z sąsiedniej ulicy z osiedla domków, jaki skansen i jaki dinozaur. Jak składałem siano do płotków to nawet zaciekawione te maluchy były. Może w tym kierunku iść i jakąś agroturystykę zakładać🤔

2 minuty temu, pawel885 napisał:

Lubisz się pierdzielić... Tak jak z tymi bojlerami, byś kupił jednego a konkretnego i za jedną robotą.... Chlewik przecież pusty pisałeś https://www.olx.pl/oferta/strus-afrykanski-CID757-IDHEOj1.html#1ffd1ede0a

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Sołtysowe buty to bym dał mojej do zjechania. Cala by wlazla jak w bobsleja.

To palety będziem rozbijać jak się narty zedrą! Kurpsie zaradne ludzie. A jak jutro czy tam po jutrze targu dobijem to stok na całe kurpie zrobię! Zepchnę psioch z całej okolicy

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Podczas budowy mostu na Wiśle w Wyszogrodzie  spadł autem do wody inżynier który go nadzorował i się utopił,  na tą pamiątkę postawili przy moście Krzyż z dwuteownika z 20m wysoki. 

Kolega robił.przy budowie tego mostu, ciekawe historie opowiadał

Opublikowano
23 minuty temu, szymon09875 napisał:

Na migi bys sie dogadal.

dokładnie, język między 2 palce i by wiedziały o co chodzi

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

W czerwcu bede na weselu w Ostrołęce, daleko masz ? Bo bardzo panny młodej nie lubię, a moja swiadkowa ma byc to bym się może ewakuowal...

idźcie z gregorem razem. W nartach z palet zrobicie furorę. A jeszcze jakbyście byli utarzani w  "śniegu" to wnukom by o Was pieśni śpiewali ;) 

1 minutę temu, kontenovy napisał:

język między 2 palce

chyba zaczynam rozumieć czemu nie znajdujesz dziewczyny...

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

W czerwcu bede na weselu w Ostrołęce, daleko masz ? Bo bardzo panny młodej nie lubię, a moja swiadkowa ma byc to bym się może ewakuowal...

40 niecałe. Świadkowa samą na weselu zostawisz 😮 nie znasz naszych tradycji widzę. Dziadki powiadali ze "jak świadek świadkowej nie przeleci, to się wesele rozleci!" 😔

W krukach pewnie to wesele 

5 minut temu, Bananek napisał:

idźcie z gregorem razem. W nartach z palet zrobicie furorę. A jeszcze jakbyście byli utarzani w  "śniegu" to wnukom by o Was pieśni śpiewali ;) 

Jak by nogi Szymon ogolił i jaka ładna kieckę założył to mogę z nim iść 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v