Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, lamboEVO100 napisał:

A wiecie czym się różni Kurp od siekiery ?

Dajesz

Opublikowano
3 minuty temu, lamboEVO100 napisał:

A wiecie czym się różni Kurp od siekiery ?

Kurpia się tępi, a siekierę ostrzy! 

10 minut temu, TheraRolnik napisał:

Białe ? Ponad pół transportu leży koło domu już z 15 lat i nie widzę żeby gniły jedynie kruszą się od deszczów i mrozów 

Sprzedaj mi bo Ci skisną

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kurpia się tępi, a siekierę ostrzy! 

Sprzedaj mi bo Ci skisną

One były kupione do budowy garażu i czekają żeby je użyć 😀

Był kupiony cały transport ale trochę już poszło na dobudówkę obory w 2012 roku 

Opublikowano
44 minuty temu, szymon09875 napisał:

No ja tez biorę bo cena pasuje, a nóż sie przyda moze ;)

u nas 3 palety cegły takie 1,5-2 metry wzyż tej czerwonej żółtej i silikatu i tez ma się przydać kiedyś 

48 minut temu, szymon09875 napisał:

Teraz bylem obejrzec i zaliczkowac odrazu suporex. 24x24x59 końcówki z budow co zostaly po 4.5zl. +-700 sztuk

też myślałem jechać i przy okazji stargować razem z olejem jakby po 5 zł oddał te pół palety 

Opublikowano
35 minut temu, radekz200 napisał:

Eee i mnie paleta została mogę Ci sprzedać 😂

Ciut daleko,transport zezre zysk :D

29 minut temu, Agrest napisał:

W 2006r odkupiłem od gościa suporex po 4,7. Zrezygnował z budowy. Drut też wziąłem.

Brakło mi na facyjaty, trafiłem na wielką zmowę cenową i dokupiłem po 12,5zł. Całość po tej cenie by zabolała 

No dlatego zbieram jak jest okazja.

2 minuty temu, kontenovy napisał:

u nas 3 palety cegły takie 1,5-2 metry wzyż tej czerwonej żółtej i silikatu i tez ma się przydać kiedyś 

też myślałem jechać i przy okazji stargować razem z olejem jakby po 5 zł oddał te pół palety 

No niech lezy jeść nie woła, a ja tak samo jak górale, jak juz zaskocze to moment cos zrobie :)

Opublikowano
8 minut temu, Azor07 napisał:

Tylko olej o średniej temperaturze wtedy ładnie wyrastają .

Ja tam nie wiem ile ma olej, wrzucam jedną i jak już zaczyna się smażyć to wsypuję więcej 

9 minut temu, bratrolnika napisał:

Są do smażenia, a są już gotowe, bez roboty, otwierasz paczkę i żresz

A no 😉

Opublikowano
artek27 napisał:

8 godzin temu, slawek74 napisał:

ale ile Ty masz sztuk? u mnie do 50 wszystkiego łącznie paszy z witaminami to pewnie 6/7 ton

Wcześniej pisałeś że 2tony sruty 2tony pelnoporcjowki a teraz że wszystkiego idzie 6/7 ton to wychodzi ze 3tony witamin dajesz miesięcznie coś Ty chyba za dużo czaruje szkoły bo to wcale się kupy nie trzyma żeby dawać więcej witamin niż sruty i pelnoporcjowki. 

sruta rzepakowa sojowa raps laktostart drożdże kreda tlenek soda napisałem 6/7 zalezy jaki miesiąc

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

5 osób przez dobę się wykręciło w mojej rodzinnej wiosce 😮

Z wioski żony @bratrolnika chłopak 30lat z rusztowania spadł i poległ. Młoda wdowa została z dzieciakiem🙁

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

To dla was trudne???🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Weźta się w końcu na świat otwórzta😆

Ale świat się na nas nie otworzy. Takich dzisiejszy, szybki świat nie chce, choć może też takich potrzebuje🤔

+5, zachmurzone.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v