Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pafnucy napisał:

bąka chyba:D

słyszeli? od jutra nawet prawka ze sobą nie musimy wozić!

Wyczytaj wsłuchaj do końca tego co mówili trochę nie do końca z tym niewożeniem

Rolnik200598 napisał:

Może i tak. Kurła przeglądam olx na giełdzie zwierząt i nie wiem co by se kupić. Chlewek o wymiarach 1,5x2,5m pusty stoi... A nie znoszę pustki w stajni. Może gdzieś jakieś młode kurczęta znajdę i pod żarówką do wiosny odchowam🤔

akurat na koze 😜😁

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

akurat na koze 😜😁

Kiedyś właśnie była tam koza, owszem. Nawet żłób jeszcze jest w stodole. No może🤔

Opublikowano

Świnkę wietnamską sobie kup , poważnie pisze , na resztkach uchowasz i trochę mięsa z niej będzie 😉

Rolnik200598 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

akurat na koze 😜😁

Kiedyś właśnie była tam koza, owszem. Nawet żłób jeszcze jest w stodole. No może🤔

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

wysłuchałem. nic nie trzeba. dowodu też wymieniać nie trzeba przy braku miejsca na pieczątkę przeglądu.

nie musisz mieć e prawa jazdy, bo pewno Ty o tym?

Opublikowano

Ty Sylwek, wiesz, że to niegłupie nawet... One małe chyba rosną bo do jakiś 50-60kg to prawie na domowe potrzeby by się przerobiło... Do maja czyli do kolejnych indyków by się zabiło🤔

Opublikowano
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

Zastosujta moją dietę i monet schudnieta 😎

chińszczyzna?

Opublikowano

No pewnie, taką świnie na byle czym używisz a zawsze to jakieś urozmaicenie niż tylko drób 😉

Rolnik200598 napisał:

Ty Sylwek, wiesz, że to niegłupie nawet... One małe chyba rosną bo do jakiś 50-60kg to prawie na domowe potrzeby by się przerobiło... Do maja czyli do kolejnych indyków by się zabiło🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Świnkę wietnamską sobie kup

a nie obowiązują te same wymogi co przy normalnych?

Opublikowano
pafnucy napisał:

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Świnkę wietnamską sobie kup

Ee , taką wietnamską to zawsze można powiedzieć, że jest w celach hobbystyczny jako ozdoba podwórka 😎

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

akurat na koze 😜😁

Wysłuchałem do końca nawet przed chwilą w radiu i co ? Plastiku nie musisz mieć, e prawka też nie, te e prawko jest tylko po to że np. w razie stłuczki żeby nie trzeba było policji wzywać

I w e prawku będzie zdjęcie takie jak w dowodzie osobistym a nie takie jak jest na plastikowym prawku 

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

Panie kochany... Na mojej ulicy wiem o 2 świnkach na własne potrzeby bez wymogów a nie wiadomo ile tych świnek w sumie koło mnie jest to trudno powiedzieć... Ale mój weterynarz jak kiedyś u niego byłem po szczepionkę dla królików to mówił, że więcej niż mogło by się wydawać...

Opublikowano

Jakoś nie spodobał mi się. "Zniewolona" i "Cena wolności" lepsze były, na internecie oglądałem sobie kiedy chciałem.

Opublikowano

Panie kochany. u nas też są takie. nawet dziś głośno kwiczała przy uboju.

2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Panie kochany..

Opublikowano

No otóż to. U sąsiadki przedwczoraj 4 poszły pod nóż... 

Opublikowano

Z tym też coraz większy problem bo mi się kiedyś sąsiad żalił. Chłopina ma 30a pola i co roku z 50 kurczaków i świniaka dla siebie odchowuje. Ale są jeszcze tacy co mają i sprzedadzą, choć coraz mniej. Krów też ubywa, zostali tylko tacy co mają po kilkanaście- kilkadziesiąt sztuk. Jednej- dwóch krówek na wypasie jak za mojego dzieciństwa już nie ujrzysz.

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

U nas nie ma gdzie prosiak zlapac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v