Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Nie liczy się wielkość przyrodzenia tylko sztuka pierdolenia,sołtys.

Liczy, liczy... To jak ze wszystkim- za dużo źle, za mało też źle. Zwłaszcza, że to drugie może całkowicie zdyskwalifikować.

Kurła już -6, trzeba się od biurka oderwać i lecieć kury zamknąć.

Edytowane przez Rolnik200598
dopisanie
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Oooooo kolejny z małym 🤣

Sołtys dzwoniłem na ten nr. Co mi dałeś nikt nie odbierał.  Oddzwoniła jakaś Aśka i mówi że cię kojarzy, bardzo pomocna i zna się na żeczy. 

I nie o przyrodzednie tu chodzi. ☺

• Haha 3
Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Liczy, liczy... To jak ze wszystkim- za dużo źle, za mało też źle. 

Kurła już -6, trzeba się od biurka oderwać i lecieć kury zamknąć.

A co im będzie ? Zimniej było i chodziły 

Kurła i uj po oraniu ... Ziemia zmarzła 

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Sołtys dzwoniłem na ten nr. Co mi dałeś nikt nie odbierał.  Oddzwoniła jakaś Aśka i mówi że cię kojarzy, bardzo pomocna i zna się na żeczy. 

I nie o przyrodzednie tu chodzi. ☺

Dziwne że młody nie odebrał.... Nie ważne, ważne żeby załatwili

5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Gdzie?

IMG_20201202_125633.jpg

IMG_20201202_125633.jpg

Opublikowano (edytowane)

Dobrze że w poniedziałek mnie olśniło i przełożyłem prasowanie trawy z dzisiaj na sobotę ... 

Termometr pokazuje -3

A w nocy jeszcze do mrozu wiatr zimny wiał to zimno w uj było ...

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
10 minut temu, TheraRolnik napisał:

A co im będzie ? Zimniej było i chodziły 

To jedź łąki grabić 😆

Opublikowano

I co z tego?

Gooowno nie pflug gooowno nie operator to i orać nie idzie. Żeby ziemia zamarzła do tego stopnia aby uniemożliwić orkę trzeba kilku dni takiej temperatury w dzień i w nocy z -6

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Dobrze że w poniedziałek mnie olśniło i przełożyłem prasowanie trawy z dzisiaj na sobotę ... 

Termometr pokazuje -3

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Dziwne że młody nie odebrał.... Nie ważne, ważne żeby załatwili

Podobno jeździ z towarem, i jest poza firmą.  Dała mi swój nr tel  i kazała że jak by co to żeby się z nią kontaktować. 

Opublikowano (edytowane)

@soltys48 Ale po co ? Spieszy mi się gdzieś ? Do końca roku zdążę zaorać 👍

Zapaliłem ciągnik to zaraz wyleciał że nie mam jechać bo ziemia zmarznięta także teraz spokojnie mogę w domu siedzieć 😅😎

A pług tak stare gówno 👍 stary UG zjeżdżony 

Wczoraj nawet z sąsiadem gadałem przy orce chwilę to sam stwierdziłem że te gówno to na złom wywieźć a nie kasę w niego pakować 😅

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

sam widziałeś że ja nie gabaryt na Mikołaja

Ja bede pasowny, bęben jest, broda jest, worek się znajdzie, Ty sfinansujesz preznety i gra 😁

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A nie wiem nie znam twoich upodobań 😁

Idź gdzieś po ciuchy do galerii czy gdzies, to taka ekspedientka taka 35-40  mało pierdolca nie dostanie na widok młodego bolca.  Chłopie tu Ci coś pierdyknie podtekstem tu powzdycha oj młody młody. 

4 minuty temu, 6465 napisał:

Nie zna się,  jeszcze młody brak mu doświadczenia. 😉

Nie które 40 jędrniejsze jak młode 20 tki. 

Opublikowano

Ostatnio odbierałem protokół mrozowy,  dziewczyna spojrzała na cyferki i pyta czy ja żonaty, bo jakby co to ona się pisze😁.

A to wszystko dlatego że róże owocową zaliczyli mi jako kwiaty ozdobne. No i dochód 1360000zł😆😆😆🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️.  Przez ten błąd ma 2% strat w gospodarstwie

Opublikowano

Było powiedzieć że nie, ciekawe jak się sytuacja by rozwinęła 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v