Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

25ha trzydziestką obrabiałem ale spróbuj 10ha kukurydzy na kiszonkę ubić trzydziestką albo 500ton gnoju rozwieźć to i Twój perkins by odczuł

gregor1284 napisał:

Przepastowac cfelki i na urodziny się stroić... Wolał bym się nie ruszać nigdzie, "ale oni u nas byli, to i nie wypada nie iść" ehhh

dzisiaj to i wypada odmówić u mnie u taty były Andrzejki co roku miał gości co dwa dni a dziś nawet szwagry nie przyjeżdżają bo cowid i lepiej by spotkać się jeszcze za rok w komplecie

Opublikowano

@Bananek Na tyle mam Petlasy, jeszcze poprzedni właściciel zakładał, są już chyba z 10 lat, bieżnika jeszcze w chooj bo mało co ten ciągnik robi, w tym roku przekręcił prawie 40mtg, na drogach to z 1/5 tych godzin spędza, ale cały czas garażowany i słońce to te opony widzą tylko jak się jeździ. Na przód muszę teraz kupić i jeśli są Petlasy 6.00-16 to takie kupię.

+1, zachmurzone, co chwilę jakiś deszcz ze śniegiem leci.

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

25ha trzydziestką obrabiałem ale spróbuj 10ha kukurydzy na kiszonkę ubić trzydziestką albo 500ton gnoju rozwieźć to i Twój perkins by odczuł

dzisiaj to i wypada odmówić u mnie u taty były Andrzejki co roku miał gości co dwa dni a dziś nawet szwagry nie przyjeżdżają bo cowid i lepiej by spotkać się jeszcze za rok w komplecie

Mnie jakoś ta ich grypa nie przekonuje, tyle że nie chce mi się jechać. No ale do chrzestnej weź nie jedz 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 6465 napisał:

Jeszcze nie bo matka mówi że tak lubi mleko i że będzie pomagać żeby jeszcze zostawić.  Trudno przekonać kobietę która ma 75lat. Że mleko można w sklepie kupić ile się chce i kiedy się chce. 

A ja jej tłumaczę że do tych 3 sztuk to nie warto dojarki myć. 

Tak jak u nas ojciec, młody krowy zlikwidował to musiał jedną ojcu zostawić, bo nie mógł sie przestawić ze 50 lat rano do dojenia wstawał a teraz nie będzie miał do czego

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

gregor1284 ja z rodzina przeszlem w okolicy masa ludzi choruje i niektórzy nawet bardzo ciężko przechodzi nie cwaniakował bym chodzi szczegolnie o osoby chore starsze bardziej obciążone kilka osob zmarło nawet takie 48lat

Opublikowano
35 minut temu, slawek74 napisał:

Banan do trzydziestki to mały wydatek u mnie w jd łyse komplet ponad 10tysi choć wolałbym w fendzie tył zarzucić nowy to lepsze też ponad 10 tysi 😁

No to juz są kwoty, do tego ciapka co nim jeżdżę jedna 12 tys netto a ma 4 równe,  zostalo z 40% na sezon jeszvze wytrzymają. Do 80ki kupilem ladne uzywki za 1600 2 sztuki 540/70 R34. U mnie powinny z 10 lat wytrzymać  :)

Opublikowano
36 minut temu, slawek74 napisał:

Banan do trzydziestki to mały wydatek u mnie w jd łyse komplet ponad 10tysi choć wolałbym w fendzie tył zarzucić nowy to lepsze też ponad 10 tysi 😁

Ano koń zachodni to i za opony trza bulic 🤷‍♂️ 

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

jak będzie mus to sie kupi za mleko od hf 😜😁

Dużo wam tam płacą i premie to nie poczujesz nawet 😉, a czemu kupiłeś na łysych oponach? 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Dużo wam tam płacą i premie to nie poczujesz nawet 😉, a czemu kupiłeś na łysych oponach? 

żebyś miał o co się pytać 😜

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Bo chciał kupić ciągnik to pojechał i kupił a nie szukał ideału którego nie ma😀

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, slawek74 napisał:

Zachodni na łysych oponach, to tak jakby mechanicznie jeszcze okazał się padaka 😉 to k**wa skarbonka 🙆‍♂️, opony to chociaż idzie ocenić 🤷‍♂️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Opony używki idzie trafić w dobrej kasie bezpośrednio z rozbiórki, to z takimi raczej nic się dziać nie powinno.

Opublikowano

A łursus to nie skarbonka? Pierwszy lepszy łursus z pgru dla przykładu ile remontów przeszedł ? Policzyć to wszystko co przez lata było wsadzone w te wyjuchy to ładna sumka by się zabrała.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ursus932 napisał:

Zachodni na łysych oponach, to tak jakby mechanicznie jeszcze okazał się padaka 😉 to k**wa skarbonka 🙆‍♂️, opony to chociaż idzie ocenić 🤷‍♂️

No i co ci dadzą te opony ??? Ten co jeździ dużo po asfalcie będzie miał w ciągu 5 lat zjechanie tak opony jak ten co robił 20 lat tylko w polu ... 😉

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
Ursus932 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

opony w jd narazie starczą bardziej potrzebne tylko do wybierania obornika z kojców ale 4x4 i jakoś idzie z płyty bez problemowo bez przedniego daje radę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v