Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzymałeś takiego dalej, czy wyjechał ? Jeżeli raz mu odwaliło, to może więcej razy próbować, dlatego się pozbyłem jak doszedłem do siebie.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Trzymałeś takiego dalej, czy wyjechał ? Jeżeli raz mu odwaliło, to może więcej razy próbować, dlatego się pozbyłem jak doszedłem do siebie.

Do planowanej sprzedaży były

Opublikowano

ja mialem taka krowe semintalka miesna, lagodna jak baranek, 

pierwsza ofiara ciotka 85 lat- 7 zeber peknietych,2 zlamane, reka lewa zlamana w 2 miejscach, prawa w 1, drobnych obrazen nie licze- ciotka na szczescie przezyla,raz w zyciu sie przeleciala helikopterem, ja zaplacilem 200 mandatu[na drodze sie spotkaly] pzu prawie 10 tys odszkodowania.

druga ofiara-mietek ile razy mowilem zeby uwazal,a on podlazl, dobrze ze bylem blisko i ja odgonilem, potluczony-co dokladnie, a nie poszedl do lekarza, choc go chcialem zawiesc i po odszkodowanie.

wyrok smierci dostala za 2 dni,choc szkoda bylo, dobrze ze akurat jeszcze cielna nie byla.

w nocy prawie minus 8 a  w dzien do slonka 10 ..

• Sad 1
Opublikowano
13 minut temu, dsbh napisał:

Byk mnie kiedyś wziął na rogi i po 2 tygodniach już go nie było. Nie patrzyłem wcale na jego wagę, tylko się pozbyłem wariata.

Licznik prądu się trzyma ściany, czy fruwa 🤔 ?

To Ty żonę na degustacje może wyślij nie siebie :).

Czemu licznik ma fruwać? Pewnie że prądu na pewno żre ale akurat media to u mnie najmniejszy wydatek- gaz grosze, tyle co do kuchenki, woda to 90zł na dwa miesiące bo kanalizacja nie dotarła na moją ulicę a do opryskiwacza, podlewania i dla zwierząt biorę wodę ze studni, prąd co miesiąc koło 200zł z czego chyba najwięcej ciągnie piekarnik bo co drugi dzień pieczenie chleba. 

-3 stopnie

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Chyba ja.....

Pomimo że bydlaki piją "ze studni"nie mniej niż 100 za 2.5osiby bez kanalizy,z kanalizacją 4.5osoby(3baby)bez zwierząt ok 300

A za prąd ile masz ? Bo u nas około 1200zł co drugi miesiąc 

Opublikowano (edytowane)

a jakoś się obudziłem i zasnąć nie mogę 

no mimo wszystko masakryczna kwota za prąd. 

a Panowie czemu nie śpią? 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

u mnie też się zacznie pewne okres bezsenności bo księżyc coraz okrąglejszy. u nas terma jak była przy dojarce to też koło 600 na miesiąc było, termę wywaliliśmy i ciepła woda z domu pociągnięta. od bojlera wtyczka ucięta żeby nikogo nie kusiło i z bani. przez pół roku po tych restrykcjach jedna tylko rata była 200zł a tak to nadpłata

Opublikowano (edytowane)

Lampa też trochę się święci 

Śrutownik, mieszalniki, dojarka i zbiornik też prądu biorą 

@gregor1284 są dwa bojlery jeden przy piecu a drugi elektryczny ten przy piecu używa się tylko jak elektryczny się zepsuje czyli raz na kilka lat a wodę do dojarki bierze sie z domu wiadrem 

Hydrofor też trochę prądu bierze bo jednak co chwilę pompuje 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Dwa razy byki mi kręgi połamały,odbitych nerek nie liczę

Byłeś w szpitalu policja była i jak z ubezpieczeniem w KRUS należy się coś ?                                              @dsbh to długo czekałeś z tym bykiem mój na drugi dzień odjechał tylko fakt że i tak był do handlu .

Opublikowano
8 godzin temu, TheraRolnik napisał:

A za prąd ile masz ? Bo u nas około 1200zł co drugi miesiąc 

🙆‍♂️

Jprdl 

Opublikowano
26 minut temu, bratrolnika napisał:

nie pytaj ile dawny sąsiad płaci mając oborę w pełnej automatyce...

z przekory zapytam ,, ile dawny sąsiad płaci mając oborę w pełnej automatyce... " ,2400?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v